От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 21

• 58 074
  • 738
  •   1
Отговори
# 405

Само веднъж помолих да ми претеглят пратката в  офиса на ГГБГ, общото тегло от 8кг., падна на 6. Тогава служителят каза, всеки път да ги мерим, но честно казано с тези опашки, ми е неудобно да ми мерят пратките.

И нагледно показвам само една пратка от последния курс, за който им писах в неделя, но познайте, дали ми отговориха. Пратка с тегло 22гр. е заведена като 250гр. Само за нея да направят корекция и курса пада с килограм.

Еми, ако всички почнем да си ги мерим пратките вероятно ще се сетят, че тия ганьовски номера не минават. Да, бави се опашката, но е за доброто на всички. Пък и като се нормализират курсовете опашките ще намалеят. Със сигурност знам, че четат какво пишем в тази тема (и някои други сайтове), така че е и в техен интерес да се стегнат.

# 406
И аз се разочаровах от ГГБГ, а ги ползвам от 5 години, имах пратки от Англия почти във всеки курс. През това време успях да видя как качеството на услугата им малко по малко се влошава и влошава правопропорционално с нарастването на клиентите. Според мен трябва да е точно обратното, когато се развиваш и имаш повече клиенти, да ставаш по-добър.
Едно време пратките от Англия се получаваха в сряда, сега си щастлив, ако успееш да я вземеш в петък или събота, и това при лепсата на Коледа и опашки. Едно време и телефони вдигаха. Лично се нагледах как част от служителите им буквално си кесеха и лафеха с клиенти по времето на най-големите опашки и хора в студа по 2 часа, а вътре работят реално само 2-3 служители. Качествените им служители, които познавах и от което бях доволна, вече не работят там. Всички са някакви нови, от последните година и нещо. Явно и условията на работа не са цветущи, щом хората напускат.
Около Коледа се изложиха повече от всякога, сега с Брекзит също не съм фен на идеята им за включване на ДДС в цената на килограм. Не защото поръчвам големи практи или ще се оскъпява много услугата за мен, а защото мисля, че не е честно едни клиенти с тежки пратки да плащат ДДС и таксите са други с леки пратки. Всичко това в комбинация с неефективност и никаква комуникация. Мисля да ги сменя.
Вече се оглеждам за други превозвачи от Англия и ще споделя впечатления, когато поръчам с тях. Засега ГГБГ за мен остава дамо вариант за превоз от Германия, но от там купувам доста рядко.

П.С. И аз няколко пъти съм забелязвала, че тарикатстват с меренето на килограмите, но не съм искала да мерят, за да не съм заядлива и да не бавя опашката. Но за последния курс определено ще поискам.

# 407
  • София
Благодаря за споделените впечатления - доколкото разбирам, ако днес поръчам, ще чакам най-малко 3 седмици...
...и само да попитам още нещо: всъщност, от колко нагоре една пратка се води "тежка"...примерно, 2 или 3 кг. лека или тежка би била (ча ако ще има и ДДС,  май ще трябва да мисля за дуга вариант)...?

# 408
Споделям мнението на останалите относно GGBG. Също така имат късмет че Amazon Prime не важи за България, което за нас щеше да е от супер полза. Иска ми се някой ден да спрем да бъдем анала на Европа.

# 409
  • Sofia
Също така имат късмет че Amazon Prime не важи за България, което за нас щеше да е от супер полза. Иска ми се някой ден да спрем да бъдем анала на Европа.

Много точно написано! Ако цените за доставка от Амазон паднат, значително ще намалее работата на всички превозвачи (тамън да няма опашки).

# 410
Също така имат късмет че Amazon Prime не важи за България, което за нас щеше да е от супер полза. Иска ми се някой ден да спрем да бъдем анала на Европа.

Много точно написано! Ако цените за доставка от Амазон паднат, значително ще намалее работата на всички превозвачи (тамън да няма опашки).
Като цяло предпочитам като досега с превозвач, отколкото директно със Спиди или БГ пощи...

# 411
ЧУдно. Токущо прочетох поредната новина на сайта на Габиели- От 28,02 почват да връщат на изпращач всички пратки и да не приемат. Отделно двата курса - 996-3 ; 996-4 ще се таксуват по 4лв на кг. / и давата курса пъруват вече... Отелно в единия имам пратка, която пристигна в склад Лондон на 8,02. До тогава се обяснавяше нагледно как чакаме сайта да се обвърже с митници и едва ли не сами да си попълваме и освобождаваме пратките. После се появи на ФБ страницата изказване, че цената ще е 4,50 /кг, без да включва ДДС на стоката. както и без да включва митническо представяне/ едва ли не за всяка отделна пратка ще се начислява  и то/. До този момент никой не ми даде и отговор как ще се процедира с пратки с рекламни матеряли/ т.е. идея нямам по размазаните снимки кой какво е решил да ми прати за мостра/ ... Въведоха нов сайт и система, като обявяват курсове- тръгва пристига.. после сменят през произволно време кой кога тръгва и пристига. Накрая имат и разни Вътрешни курсове, които никъде не обявяват и седиш и де чудиш - Обработена ти е пратката и е към вътрешен курс 10.. ама това за 2021 ли ще се раздава,,2022 ли..

# 412
Аз с новия сайт на Габиели немога да се оправа,толкова нескопосано направен сайт!🙄

# 413
  • Varna
ЧУдно. Токущо прочетох поредната новина на сайта на Габиели- От 28,02 почват да връщат на изпращач всички пратки и да не приемат. Отделно двата курса - 996-3 ; 996-4 ще се таксуват по 4лв на кг. / и давата курса пъруват вече... Отелно в единия имам пратка, която пристигна в склад Лондон на 8,02. До тогава се обяснавяше нагледно как чакаме сайта да се обвърже с митници и едва ли не сами да си попълваме и освобождаваме пратките. После се появи на ФБ страницата изказване, че цената ще е 4,50 /кг, без да включва ДДС на стоката. както и без да включва митническо представяне/ едва ли не за всяка отделна пратка ще се начислява  и то/. До този момент никой не ми даде и отговор как ще се процедира с пратки с рекламни матеряли/ т.е. идея нямам по размазаните снимки кой какво е решил да ми прати за мостра/ ... Въведоха нов сайт и система, като обявяват курсове- тръгва пристига.. после сменят през произволно време кой кога тръгва и пристига. Накрая имат и разни Вътрешни курсове, които никъде не обявяват и седиш и де чудиш - Обработена ти е пратката и е към вътрешен курс 10.. ама това за 2021 ли ще се раздава,,2022 ли..
Само хора,които се занимават с международен транспорт знаят колко е трудно и скъпо в момента и каква е разправията с митници,когато става въпрос  за такъв обем.И съм сигурна,че всички ,които са недоволни от новите условия на ГГБГ пак тях ще ползват защото те са единствените в момента,които са задвижили нещата.
Да има някой ъпдейт за 799?

# 414
Последно беше, че пътува, статуса на курс 799 се смени в понеделник, другата седмица предполагам ще се чуе какво се случва.

# 415
Здравейте,
Ползвам Gabieli. Досега не бях имала проблем. В петък DHL проследяването показва, че поръчките ми са доставени на адреса на Gabieli, а от тях нямам email, нито има движение по регистрираните пратки от мен в сайта им. Писах им, но все още отговор нямам. Не съм поръчвала след обновяването на сайта им. Някой с подобен проблем напоследък? Как процедирате? Как мога да се свържа с тях?
Благодаря!

# 416
  • София
те бяха написали че няма да приемат пратки.

# 417

Те са до немски адрес. Намерих си ги, в графа "неразпознати пратки". Не знам защо са там...явно липсва индификационния ми номер, а не поръчвам за първи път от съответния сайт.
Благодаря!

# 418
  • Варна

Те са до немски адрес. Намерих си ги, в графа "неразпознати пратки". Не знам защо са там...явно липсва индификационния ми номер, а не поръчвам за първи път от съответния сайт.
Благодаря!

Звъннете им в центаралния  офис в Пловдив,обяснете и до няклко часа ще поправят нещата:)

# 419
Курс 799 на ггбг още седи на път.
Явно таксуват всеки започнат кг. Пратката ми тежи 1050 гр. И са ми написали цена 9.98 лв.

Общи условия

Активация на акаунт