От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 21

• 57 951
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Нищо не са променили, сайтът не сумира пратки, реално няма как да предвиди коя пратка с коя ще тръгне... Тук ще ги получиш на цена като до сега (ще сумират килограмите и ще таксуват общо).

# 586
Ясно, мерси!

# 587
Имам въпрос  към ползващите "Доставка Англия":

Изпращат ли мейл когато статусът на пратката се промени или пишат само първоначално, когато я получат в английски офис...?
За една пратка получих, за друга - не. НО: имам пратка маркирана от Амазонм като доставена, която не е отразена при тях в системата въобще. Писах и им звънях. Така и не ми отговориха доставане ли е пратката или не! Пратиха ми данни за една пратка, а аз имах ДВЕ в един ден. Казах им го, пратих тракинг номера, скрийншотове, звънях им в Англия (не ми вдигат, а само затварят). Пратката пропадна! Неизвестни пратки не виждам да има снимани някъде и това си е.Стойността ѝ е 110-120 лв..., не е като просто да я прежаля. Сега в профила имам 3 пратки регистрирано от 8.03 и си седят като приети без никакво движение... Не съм във възторг.

О, ясно, значи изобщо да не чакам скоро моите, които са съответно от 13.03 и 18.03. ...Frowning1
А аз си мислех, че просто не си актуализират своевременно информацията на сайта, но явно наистина все още не е тръгнал дори курсът им от 10.03... Sad  Лошо, защото чакам сезонна стока за детето, която се надявах поне месец да може да ползва...

Ще помоля Meowjesty да сподели, когато пратките пристигнат тук. Имам регистрация и в ГГБГ, та нищо чудно да се пренасоча. Бях останала с впечатление, че има някакво голямо забавяне при тях, но може би е било временно...
Курсът на „Доставки Англия”, който е бил планиран за 10.03 вече е тръгнал. Надявам се скоро да пристигне

# 588
  • София
Много благодаря за линка, точно ставките за различните стоки ме интересуваха, сигурно от 15 години не ми се е налагало да освобождавам.

Габиели ми отговориха много бързо, може да е полезно и за други. Цената на стоката+стойността на конкретното мито, към тях се прибавят 20% ДДС. Възможно е да има такса 30 лв. за митническата декларация и задължително издаден ЕОРИ номер.
Т.е. тея 5лв/кг какво включват (3те лв разлика), че се обърках? Говоря за стоки до 100 лири да кажем (и под 20 лири). За две игри (20-25лири) - да платя още 40-50лв не ми допада.

# 589
При последната и поръчка от амазон добавих 2 химикала за допълване. Точно те пристигнаха още мин.седмица с Габиели в склада им в Пловдив. Съществените неща от поръчката още пътуват, но аз не успях да отида да взема химикалите и все още са си в склада. Дали ще ми излязат златни, ако ги оставя да дочакат останалите неща?
Не ми се звъни да пштам Габиели, защото ме е страх, че няма да ми хареса отговорът им.

# 590
  • София
При последната и поръчка от амазон добавих 2 химикала за допълване. Точно те пристигнаха още мин.седмица с Габиели в склада им в Пловдив. Съществените неща от поръчката още пътуват, но аз не успях да отида да взема химикалите и все още са си в склада. Дали ще ми излязат златни, ако ги оставя да дочакат останалите неща?
Не ми се звъни да пштам Габиели, защото ме е страх, че няма да ми хареса отговорът им.
аз 2-3 седмици ги държах при тях. Амазон има бутон за обединяване.

# 591
  • софия
Чекът за обединяване на Амазон е пожелателен. Пращат, както дойде дори и при чек.

# 592
Даже почти никога не са ми отразявали този чек.

# 593
Много благодаря за линка, точно ставките за различните стоки ме интересуваха, сигурно от 15 години не ми се е налагало да освобождавам.

Габиели ми отговориха много бързо, може да е полезно и за други. Цената на стоката+стойността на конкретното мито, към тях се прибавят 20% ДДС. Възможно е да има такса 30 лв. за митническата декларация и задължително издаден ЕОРИ номер.
Т.е. тея 5лв/кг какво включват (3те лв разлика), че се обърках? Говоря за стоки до 100 лири да кажем (и под 20 лири). За две игри (20-25лири) - да платя още 40-50лв не ми допада.
5лв и нищо не се доплаща аз така го разбрах казаното от ГГБГ.

# 594
  • София
Точно така е. 5лв/кг и не плащаш друго.

# 595
Плаща се 5 лв на килограм и няма други формалности. Две пратки вече имам дошли с тях по тази тарифа. ДРуг е въпроса, че липсата на всякаква комуникация и съпорт от тях ме дразни и мисля за смяна. Но още не мога да реша с кой доставчик да ги сменя.

Понякога е по-евтино да се поръча дотук и да се платят такси представителство и ДДС. Сега имах такъв случай.
4.5 кг ми е поръчката, до Англия имах доставка от сайта 18 лв, до бг ми беше безплатна. С превоза на ггбг отивам на 43 лв транспорт и евентуално такси, а тук таксите ми излизат 31 лв и безплатен транспорт.
Прави ми впечатление, че има много промени по шипинга в сайтовете, от които пазарувам и огромни разлики в цените му.

# 596
  • София

Курсът на „Доставки Англия”, който е бил планиран за 10.03 вече е тръгнал. Надявам се скоро да пристигне

Nadi4ka, благодаря. Очевидно е тръгнал и този от 17.03. : вчера им писах, и след час получих отговор, че всичките им камиони са потеглили в сряда, но все още имат проблем с ъпдейтването на информацията в сайта.
Интересното е, че втората ми пратка- от 18.03. - вече е със статус "пътува", докато тази от предишната седмица си стои "приета"...

# 597
Здравейте! Не знам дали е правилното място за моят въпрос, но ще попитам. Поръчах си кейс за телефона от английски сайт за сумата от 11 паунда, включително с доставката. Нямам номер за проследяване, а и не съм наясно кой ще ми го достави? Изпратен е с Royal Mail International Sort

# 598
  • Sofia
А какъв е въпросът ти?

# 599
А какъв е въпросът ти?

От кой да очаквам доставката, български пощи или някоя куриерска фирма?

Общи условия

Активация на акаунт