Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 45 605
  • 812
  •   1
Отговори
# 105
Черна станция, също като теб мисля. Така и направих в дома си. Никакъв проблем няма в коридора.

# 106
И ние ще слагаме еднакъв ламинат в целия апартамент и харесахме на Classen - влагоустойчив, клас 33, AC5, но това което ме притеснява и спира е че е само 8mm дебел, а се бяхме насочили да търсим 10-12 mm. Срещали ли сте някъде влагоустойчив ламинат на Classen с по-голяма дебелина? Тук по магазините навсякъде казват, че само 8mm имало от тази серия и било достатъчно, но мен ме притеснява.

# 107
  • София
Пока777, в магазините на Carpetmax гледали ли сте? Там съм виждала 10 мм Classen, май Impression беше серията.

# 108
  • Пловдив
Класът на ламината е определящ за издръжливостта. Дебелината е свързана с усещането при стъпване.И 8 и 12 мм ще издържат еднакво  на външни въздействия ,с разликата,че 12 мм е като дъска-не се огъва и иска перфектно равен под,в противен случай лесно се чупи на клика..По-тънкият ламинат понася по-добре разликите  от 1-до 3мм в нивата,естествено пружинира повече ,но това зависи и от подложката.
 Ние сложихме 12мм ,клас 33 навсякъде и въпреки огромната мизерия по строежа-ходи се с обувки,всеки ден измитам една лопата камъчета от пода,няма и една драскотина.Изключително устойчив е.

# 109
  • Варна
И все пак,аз съм на мение,че е по-добре коридора да е с гранитогрес.Живяла съм в квартира с ламинат в коридора и с 2 кучета-непрестанно миене,да не кажа сутрин и вечер,издържа 8г.,но не беше като нов,едва ли е и бил супер скъп и устойчив! Сега сме с гранитогрес в коридора и по 200 пъти да мия хич,не го мисля,че ще му се случи нещо,просто ми е спокойно. Иначе да за ламинат в стаите винаги сме били с еднакъв и като се замисля май е по-добре така.

# 110
Ако жилището е топлофицирано, разликата в усещането за студ между гранитогрес и ламинат не би трябвало да е прекалено голяма. Така си мисля аз.
Ако отдолу не се отоплява, тогава има осезаема разлика между естествен паркет/дюшеме - ламинат - гранитогрес. Това от личен опит.

# 111
  • Велико Търново
Така и не успявам да възприема различен ламинат в различните стаи. Вярно е, че така може да се играе със стиловете на обзавеждане и визия, но някак си ми стои като пресечен когато настилката свършва до вратата и започва нова.
Ние избрахме 8мм ламинат, подходящ за плодово отопление и с идеята да не изравняваме супер крива замазка на етажа. Аз като цяло не харесвам ламиниран паркет заради шума от ходене по него. Когато стъпвам с чехъл имам чувството че съм в органова зала, но моето усещане не беше определящо.
Коридора е територия с по-интензивен "трафик", но ако е между стаи не е проблем да е с ламинат. Ако става дума за антре/входна зона, където е вероятно да се стъпва с външни обувки и аз не бих заложила на ламиниран паркет, просто няма такава дълговечност.

# 112
Другата къща навсякъде беше с ламинат- един и същ, подреден без лайсни. Разкошно е. Когато някоя врата е отворена придава такъв простор.....

# 113
Благодаря за съветите. Не бях наясно наистина дали има голямо значение за издръжливостта самата дебелина. При нас пода е идеално равен, няма да е проблем явно да е и 12mm.
Задължително ще проверя и в Carpetmax.
На Kronotex има влагоустойчив висок клас 12mm, но не ни допаднаха цветовете.

# 114
  • Пловдив
Ако подът ви е идеално равен(проверява се с нивелир,окото лъже много),и ако се спрете на 10-12мм ламинат,изберете тънка фибранова подложка-3 или 5 мм.По този начин дори и при деформация на подложката след време,колкото и да е минимална тя,няма да се разхлопа на места.

# 115
Да, обясниха ни го това в магазина и препоръчаха да е 3 мм фибранова подложката.
Много ми харесва и на мен, когато настилката е еднаква в целия апартамент без преходни лайсни, както и обзавеждането да е в един стил и да следва една линия от цветове.

# 116
И да не забравиш да качиш снимки, да видим как се е получило накрая. Simple Smile

# 117
Бих помислила евентуално в антрето пред входната врата за грнитогрес, ако успее да се прелее някак си естествено  в ламината, не ми се иска да седи като кръпка в коридора..

# 118
И аз съм за фибранова подложката под ламината. Така ще бъде много по-устойчив и топлоизолиращ.

# 119
  • София
За мен няма по-красиво от една настилка, преминаваща навсякъде. Чисто визуално дава простор. Обаче монтажниците ме убедиха, че поне тук-там, трябва да има преход, чисто технологично. Взехме свързващи лайстни в същия цвят и стана добре горе-долу. На праговете под вратите се падат.

Имайте предвид, че наистина равният под е трудно постижим. У нас правихме саморазливна замазка, за да се получи. Уж беше равно, но не съвсем. А с дебела подложка изобщо не кънти.

Общи условия

Активация на акаунт