Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 45 584
  • 812
  •   1
Отговори
# 90
Ами аз доколкото помня, материалите на inska_maslinka, вече са купени, така че едва ли ще търсят други...
Monika08, зависи освен от цвета на стените и от корпусните мебели. Според мен си помисли дали искаш всичките ти мебели да са в една гама и спрямо нея да избираш пода. Най - лесно е навсякъде да е еднакъв (и фирата е минимална в този случай), но ако искаш спалня с мебели с дъбов фурнир и детска с буков например, няма как и в двете стаи еднакъв ламинат да стои еднакво добре.
Ако ще се обзавеждате в някъкав неутрален цвят (бяло, сиво, черно) става и с еднакъв.

# 91
Като цяло мисля мебелите в хола и коридора да са в бяло/кремаво+дъб. За спалня съм се спряла на изцяло светли цветове. Ориентирали сме се горе долу в тази гама, бяло + някакъв мек дървесен цвят, реално си отиват с всичко навсякъде. Голяма дилема ми е и за интериорните врати. Входната е венге, интериорните обаче искам да съм светли. Съответно ми се върти нещо в коридора ламината да е по светъл, нещо от типа на сив дъб мисля се водеше, съответно и вратите навсякъде светли, а по стаите една идея по тъмно. Примерно дъб каньон гледах днес в един магазин и доста ми хареса. Общо взето до сега уж бях решила всичко и изведнъж в последния момент изкочиха пак нови въпросителни и нови варианти🤔

# 92
Ами например Amiens Oak Light е доста универсален ламинат за  мебели преобладаващо  в бяло и дъб.
http://www.lia-dizain.com/index.php?id=1395.
Ако сте бяла фасадна дограма, бих препоръчала и бели интериорни врати.

# 93
Да, бяла е дограмата. Да сложа еднакъв ламинат навсвкъде ме притеснява накрая да не стане всичко прекалено еднакво и някак си да се слива. Иначе въпросния дъб каньон е горе долу същия, като показания от теб, но от друга марка.

# 94
При мен е навсякъде с подобен, една идея по-тъмен. Не съжалявам нито за миг!

# 95
Помислете за гранитогрес в коридора Simple Smile Просто там си е по-мръсна зона от стаите и ламината ще го мислите. Ние сложихме различни цветове ламинат в двете стаи, защото ни харесваха различни стилове на обзавеждане: в спалнята (по-тъмни, с лилаво-сив акцент, сивеещ ламинат) и във всекидневната (бяло, светло дърво, сканди стил, ламинатът е някакъв избелен дъб). Въпрос на вкус, както се вика. Ако мебелите Ви ще са в близки цветове си сложете еднакъв под в стаите. А белите врати са наистина супер. Ако строителят не беше сложил нашите врати (някакъв графит са) щях да сложа задължително бели.

# 96
Нашия предлагаше врати цвят венге, но категорично ги отказахме😄 просто не харесвам тъмни врати, стени, мебели и т.н. Колкото до грнитогрес в коридора, със сигурност е по-добър вариант, още повече, че имаме и куче, но, коридора е доста голям, почти 15кв.м.под формата на Г, реално минава през целия апартамент и се притеснявам, че ще държи доста хладно.

# 97
  • Deutschland/HE
Моника,  не държи чак толкова студено гранитогреса в коридора, няма да седите там на пода или да лежите дълго време. Ние в квартирата бяхме с ламинат (вероятно не най-качествения) и по-трудно се почистваше и се надра от дребни камъчета и ме дразнеше ужасно.

# 98
  • София
Ламинат си е напълно ОК за коридор, но искрено ви съветвам да е от по-водоустойчивите и с по-висока износоустойчовост - клас 32 или 33, примерно от ламинатите на Kronotex или Classen 

# 99
Нашия предлагаше врати цвят венге, но категорично ги отказахме😄 просто не харесвам тъмни врати, стени, мебели и т.н. Колкото до грнитогрес в коридора, със сигурност е по-добър вариант, още повече, че имаме и куче, но, коридора е доста голям, почти 15кв.м.под формата на Г, реално минава през целия апартамент и се притеснявам, че ще държи доста хладно.
Ако се отоплявате на газ, на нас котела ни е в коридора и всички тръби минват под гранитогреса и е все едно имаме подово Grinning много е приятно

# 100
При майка ми е така, тръбите за парното минават отдолу и не я бърка, че е с плочки. Нямаме този късмет, обаче😄 със сигурност за коридора и хола ще трябва да заложим на по-скъп и качествен ламинат.

# 101
Ами то вие си отговорихте за настилките. Щом в хола и коридора ще залагате на висок клас, очевидно в другите стаи ще сте с друго.

# 102
Ами то вие си отговорихте за настилките. Щом в хола и коридора ще залагате на висок клас, очевидно в другите стаи ще сте с друго.

Toва ме подсеща, че ако аз слагам ламинат ще сложа от най-високия клас НАВСЯКЪДЕ. Не само в антрето, но и в спалните даже. И причината е, че е страшно досадно да се ремонтира под (независимо дали е циклене, пренареждане, смяна) след като вече са нанесени мебелите. И ако мога да го отложа много далеч в бъдещето ще го направя. Имам впечатления как ниският клас ламинат се ожулва и подбива по ръбовете и е за смяна още след 5 години и не бих си го причинила, даже и да се налага да платя двойно. Но това са си мои съображения.

# 103
  • Стара Загора
Като цяло мисля мебелите в хола и коридора да са в бяло/кремаво+дъб. За спалня съм се спряла на изцяло светли цветове. Ориентирали сме се горе долу в тази гама, бяло + някакъв мек дървесен цвят, реално си отиват с всичко навсякъде. Голяма дилема ми е и за интериорните врати. Входната е венге, интериорните обаче искам да съм светли. Съответно ми се върти нещо в коридора ламината да е по светъл, нещо от типа на сив дъб мисля се водеше, съответно и вратите навсякъде светли, а по стаите една идея по тъмно. Примерно дъб каньон гледах днес в един магазин и доста ми хареса. Общо взето до сега уж бях решила всичко и изведнъж в последния момент изкочиха пак нови въпросителни и нови варианти🤔
Моника,ние сме така светъл паркет,еднакъв навсякъде. Висок клас на износване от опит казвам,че няма никакъв проблем да е поставен в коридор (аз лично не харесвам плочи). Входната врата е много тъмен графит поставен от строителя,но не искахме тъмни интериорни врати. Заложихме на много светъл дъб и не съжалявам никак. Мебелите във всички стаи са от един материал,но с акценти от други материали. Така,че най-добре с малка мостра от всичко харесано и подреждане на място. Май най-добре се добива представа Simple Smile
Успех!

# 104
О да, ние в момента сме с нисък клас ламинат, 5та година, положението е тотален леш. В спалнята не толкова, но в хола е целия надран, разтворен на места и тн. Като се замисля и в детската трябва да е устойчив на удари от играчки.
Благодаря на всички за мненията, май ще заложа на това навсякъде да е еднакво, само остава притеснението ми да не се слее всичко и да стане някак си еднообразно😀 Дано да се справя с тази задача, че ММ не се включва особено.

Общи условия

Активация на акаунт