Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 306
  • 812
  •   1
Отговори
# 120
И на нас ни обясняваха, че е добре през определено разстояние да има преходна лайсна, но когато ламината е влагоустойчив нямало проблем, тъй като при него има минимален процент на свиване и разширение.
Каква дебелина на фибрановата подложка бихте препоръчали за по-добре - 3 мм или 5 мм? Аз мисих за по-дебелата, а в магазина ме убеждаваха, че трябва да е 3 мм, за да не се деформира ламината от слягането на по-дебелата.

# 121
  • София
При нас всяка стая е различен под , така сме в 2 апартамента . Аз мисля , че е по -добре , на мен иначе ще ми е скучно , ако е еднакъв цвят навсякъде Simple Smile
А и сега има голям избор все пак ...

# 122
  • София
За мен няма по-красиво от една настилка, преминаваща навсякъде. Чисто визуално дава простор. Обаче монтажниците ме убедиха, че поне тук-там, трябва да има преход, чисто технологично. Взехме свързващи лайстни в същия цвят и стана добре горе-долу. На праговете под вратите се падат.

Имайте предвид, че наистина равният под е трудно постижим. У нас правихме саморазливна замазка, за да се получи. Уж беше равно, но не съвсем. А с дебела подложка изобщо не кънти.
Може ли снимка на прехода с лайстни?

# 123
Преходните лайстни под вратите е важно да ги има, не само заради температурни разширения. Спестяват доста ядове, в случай че трябва да се подмени повреден елемент например. Ако цялото жилище е с еднаква настилка и никъде няма прекъсвания, ще трябва да се разглоби значително по - голямо количество от пода за да се смени една ламела. Не нарушават естетиката, ако са подбрани добре (в тон с пода, или с обкова на вратите и т.н.)
Аз не бих си направила пода навсякъде еднакъв. Общо взето съм съобразявала пода с мебелите. Особено за детска стая мебелите се променят във времето и не бих  си ограничавала избора на обзавеждане заради наличието на определена настилка. Това в случай, че става въпрос за ламинат разбира се. Естественият паркет си се връзва на всичко. Най - много да се изцикли и евентуално да му се смени нюанса  с нов лак/масло.
За коридор със сигурност предпочитам гранитогрес.

# 124
В холокухнята и спалнята сме с еднакъв ламинат с преходна лайстна, която се пада точно под вратата, тя е същият цвят като ламината. В коридора сме с гранитогрес, а в детската стая с естествен дъбов паркет. И аз не харесвам, когато в различните стаи има различни по цвят ламинати. Обаче много хора си ги правят точно така.

# 125
А когато ламината е еднакъв навсякъде, как решавате в коя посока да се нареди? Очевидно всяка стая е с различна форма и изложение. Във всичките стаи ли ви е еднаква посоката на дъските и в такъв случай кое е водещо за решението?

# 126
  • София
А когато ламината е еднакъв навсякъде, как решавате в коя посока да се нареди? Очевидно всяка стая е с различна форма и изложение. Във всичките стаи ли ви е еднаква посоката на дъските и в такъв случай кое е водещо за решението?
Водещо е от къде идва дневната светлина 🔆 Дъските трябва да вървят успоредно на лъчите най - просто казано.

# 127
Ако ВСИЧКО трябва да е покрито с еднакъв ламинат има проблем. Обичайно се влиза в антре и от него през врати се минава в стаите. Няма начин антрето да е с напречно подредени дъски, а ако е с надлъжна подредба после пък в стаите се получава напречна. Трябва или да се сменя посоката в стаите или да се подходи леко нестандартно с диагонална подредба още от антрето. Тогава всичко се връзва и подредбата си продължава все в същата посока и в помещенията. Друго предимство е ако стените на антрето на антрето не са успоредни, а ако самият коридор е само 2-3 см по-широк от n броя платна не се налага изрязване и на първия ред.

# 128
  • Стара Загора
Скрит текст:

Ето при нас свързването от близо.Пода беше много равен и гладък. Ламината е 10 мм. и подложката е 5 мм.Не скърца,не хлътва, не ехти. Много съм доволна от монтажа,момчетата много се постараха.
Колкото до ламиниран паркет до входна врата -опита ми в старото жилище е 11 години с Таркет 10 мм. висок клас цвят орех, изглеждаше като нов без никакви щети. Но и ние сме хора,които много пазят.

# 129
  • София/Варна
Mendeleevka много красиво. Малко встрани от паркетния въпрос. Вратите Ви какъв цвят са и от къде са купувани?

# 130
Аз пък за "тухличките" в коридора с питане, тапети ли са или стенни панели? Преди години в стария апартамент си бяхме направили цялата кухня на тухлички с тапети, нещо ги бяхме харесали с ММ.
Хубаво е станало, Mendeleevka!

# 131
  • Mediterraneo
Скрит текст:
Ако ВСИЧКО трябва да е покрито с еднакъв ламинат има проблем. Обичайно се влиза в антре и от него през врати се минава в стаите. Няма начин антрето да е с напречно подредени дъски, а ако е с надлъжна подредба после пък в стаите се получава напречна. Трябва или да се сменя посоката в стаите или да се подходи леко нестандартно с диагонална подредба още от антрето. Тогава всичко се връзва и подредбата си продължава все в същата посока и в помещенията. Друго предимство е ако стените на антрето на антрето не са успоредни, а ако самият коридор е само 2-3 см по-широк от n броя платна не се налага изрязване и на първия ред.

Ау, не! Това не бих го понесла, пък нека си има предимства.

# 132
  • Стара Загора
Mendeleevka много красиво. Малко встрани от паркетния въпрос. Вратите Ви какъв цвят са и от къде са купувани?
Благодаря Simple Smile . Вратите са Diadoors, цвят дъб файнлайн с обла каса ,естествен фурнир и никелов обков. Много съм доволна и от качеството и от монтажа.
Аз пък за "тухличките" в коридора с питане, тапети ли са или стенни панели? Преди години в стария апартамент си бяхме направили цялата кухня на тухлички с тапети, нещо ги бяхме харесали с ММ.
Хубаво е станало, Mendeleevka!
Да,тапет са . За съжаление нямаше конструкцията (лепен гипсокартон) да издържи истински такива. Не съжалявам. Да имаш коридор с латекс ,пък бил той и високо качество за мен е непрактично. Цапа се с раници,чанти и обувки. Така поне няма всяко пръстче около ключа за осветление да му личи Laughing

# 133
Менделеевка, много добре изглежда,въпреки, че не бих сложила подобен тапет ми харесва как ви се е получило. А цветово обзавеждането ви навсякъде ли е в тези цветове. Аз още се притеснявам да не ми стане всичко прекалено еднакво навсякъде. Хора голяма каша ми е станала колкото повече неща гледам, а още дори не сме започнали..😄

# 134
  • Стара Загора
Менделеевка, много добре изглежда,въпреки, че не бих сложила подобен тапет ми харесва как ви се е получило. А цветово обзавеждането ви навсякъде ли е в тези цветове. Аз още се притеснявам да не ми стане всичко прекалено еднакво навсякъде. Хора голяма каша ми е станала колкото повече неща гледам, а още дори не сме започнали..😄
Благодаря, да навсякъде основното е дъб Небраска на Егер. Но в комбинация или сиво ,или бяло. Единствено в дневната е Сонома. Но и аз съм човек,който обича пастелните цветове,светли ,ненатрапчиви. Същият тапет го имам и в спалнята.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 17:58 от Mendeleevka

Общи условия

Активация на акаунт