Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 324
  • 812
  •   1
Отговори
# 135
Супер е и в спланята😍 точно и аз съм ориентирана към светли пастелни цветове, но ми се иска да има и някакъв акцент. Надявам се, че като започнем малко по малко ще ми се избистрят нещата, въпроса е, че главната концепция я има😁

# 136
  • София
Д0Д0, утре на светло ще снимам.

# 137
  • Стара Загора
Супер е и в спланята😍 точно и аз съм ориентирана към светли пастелни цветове, но ми се иска да има и някакъв акцент. Надявам се, че като започнем малко по малко ще ми се избистрят нещата, въпроса е, че главната концепция я има😁
Благодаря! Ще се получат нещата, не се притеснявай. Е,да по-добре е човек да използва услугите на професионалисти,но аз не бях на етап в него момент да си позволя да отделя сума за това. Понеже имаме и ипотека за 20 год.решихме,че е по-добре да вложим тези пари в жилището.Практичност ,какво да се прави.

# 138
  • София
Ако ВСИЧКО трябва да е покрито с еднакъв ламинат има проблем. Обичайно се влиза в антре и от него през врати се минава в стаите. Няма начин антрето да е с напречно подредени дъски, а ако е с надлъжна подредба после пък в стаите се получава напречна.
Това не важи за всички апартаменти. Един, който отдаваме под наем е с надлъжно подредени навсякъде. Просто му е такова разположението.

Вкъщи направихме компромис. Коридорите и дневната са надлъжни, детските - напречни, спалнята е с ъглов прозорец, та беше все едно как ще са.
Мислех, че ще е много зле напречно, но не е болка за умиране.

Д0Д0, намерих снимки от монтажа на лайстните. Simple Smile Ламинатът е малко мърляв на снимките, но то е защото у нас никой не се събува, дори майсторите.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 19:26 от Илит

# 139
  • София
Ако ВСИЧКО трябва да е покрито с еднакъв ламинат има проблем. Обичайно се влиза в антре и от него през врати се минава в стаите. Няма начин антрето да е с напречно подредени дъски, а ако е с надлъжна подредба после пък в стаите се получава напречна.
Това не важи за всички апартаменти. Един, който отдаваме под наем е с надлъжно подредени навсякъде. Просто му е такова разположението.

Вкъщи направихме компромис. Коридорите и дневната са надлъжни, детските - напречни, спалнята е с ъглов прозорец, та беше все едно как ще са.
Мислех, че ще е много зле напречно, но не е болка за умиране.

Д0Д0, намерих снимки от монтажа на лайстните. Simple Smile Ламинатът е малко мърляв на снимките, но то е защото у нас никой не се събува, дори майсторите.

О, ама то въобще не е грозно, а аз си мислех, че са някакви алуминиеви. А то се слива и е чудесно. Какви са тези лайстни?

# 140
Илит, мисля че сте с ламинат като моя:-)
Но моята лайстна е метална.
Скрит текст:

# 141
Second какъв е вашия ламинат?

# 142
  • София
Д0Д0, препоръчаха ни ги след като се тръшках как не ща преход. Чакахме да ги докарат сума време и хич не бяха евтини, но си струва, наистина не се забелязват, ако не се заглеждаш.
Слагам в спойлер от къде поръчахме ламината и марката.
Скрит текст:
Паркетен свят е магазинът, а ламинатът Quick step, влагоустойчив някакъв беше, но ми се губят точните характеристики. Много съм доволна, хипер кироустойчив и дуракоустойчив. Simple Smile
Предполагам обаче, че всяка фирма си има такива в тон с ламината.

Second, прилича доста, да Simple Smile , макар вашият да е като че ли по-сивкава гама. На мен нашият леко ми жълтее, но трябваше и с други неща да го вържем, а много исках да е по-студен цвят.

# 143
Моя е berry alloc winter oak. Леко сивее в зависимост от светлината.

# 144
Илит,  страхотна детска стая, много ми харесва! Въобще всичко, което си показвала е супер готино!

# 145
Здравейте! Чета ви от известно време, понеже ще правим основен ремонт на жилище, всичко от 0-та. Скоро ще питам и в темата за кухни, но в момента не мога да реша за цветовете. Помещението ще е хол, трапезария, кухня. Като кухнята е леко отделена ( ще дам снимка, която съм взела от тук). В хола и трапезарията е с естествен паркет.  Кухнята мисля да е бяла с дървесен плот. Трапезната маса, холната маса и барплота ми се иска да са масив. Не мога да реша какъв гранитогрес да сложа в кухнята и какъв фаянс за гръб. Четох, че или трябва да е много близко да паркета или контрасно. Спрях се на контраст. Какво ще кажете за бяло с много малко черно плочки или другия вариант светло сиво. Какво бихте ми предложили вие? Иска ми се стаята да е светла, защото е северна.
Скрит текст:
нещо такова е кухнята
Скрит текст:
нещо такова мисля да кухнята, като цветове
Скрит текст:
двете маси и плота между кухнята и хола
Скрит текст:
и примерни плочки
Ще се радвам и за стените да предложите подходящ цвят.

# 146
  • Велико Търново
Svetlili8181, само да предупредя, че бронкс на керос на живо розовее леко! Имайте го предвид, тъй като от мостра та в магазина очаквах едно, а дойде същото но с розов оттенък и си връщахмв гранитогреса.

# 147
Ще се включа само да кажа, че посочените от Илит лайстни ги имат само Quick Step, не се предлагат за други марки паркет и са с номенклатурата на техните декори. Казват се Incizo. Вкъщи сме с такива, понеже и аз се тръшках за липсата на лайстни. 55лв беше една бройка. И ние сме навсякъде с паркет, взехме възможно най - високия клас устойчивост и дебелина, водоустойчив на Quick Step и тяхна подложка за шумоизолация. Усещането е повече от страхотно, няма чукане, тракане и познатите шумове, които издават този тип настилки. Още не го ползваме и не мога да дам отзиви как щ се държи за в бъдеще, но за момента съм впечатлена от вида му и как стои в помещенията. Доколкото знам условие за липса на преход беше определена дължина на помещението, след това трябва да се прекъсне.

# 148
  • Варна
Илит, мисля че сте с ламинат като моя:-)
Но моята лайстна е метална.
Скрит текст:

На Илит, не е ли и тя метална, но много тъничка.

Илит, а подложките на ламината, специални ли са? На същия производител?

# 149
  • София
Лайстните са цвета на ламината и не са тънки. Ето още снимки. Показвам със стрелка, защото доста се сливат с основата.

Ето и отблизо с монета за сравнение.

Подложката ни я препоръчаха в магазина, не знам дали са от същата фирма. Имаше един тестов участък в магазина, по който да изпускаш топче за голф, за да провериш разликата при звука с и без подложка. Разликата беше чувствителна.

Общи условия

Активация на акаунт