Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 319
  • 812
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Благодаря Илит! Чуден е тоя преход!

# 151
Не е метална, от МДФ или материала на паркета е, с неговото покритие. Нищо общо няма с общопознатите лайстни тук.

# 152
  • Варна
Не е метална, от МДФ или материала на паркета е, с неговото покритие. Нищо общо няма с общопознатите лайстни тук.
Аз съм виждала няколко вид цветни - алуминиеви с фолио с дървесен цвят, мдф с покритие има, но тази, която показа Илит ми се видя наравно с нивото и не е изпъкнала. Ако може да постнеш линк...

Първоначално помислих, че са от тези

# 153
Здравейте! Дойде ред на осветлението в дневната в зоната на ниското сядане и съм много затруднена. След дълго гледане и обикаляне, стигнах до извода, че трябва да сложа в група няколко самостоятелни пендела на различна височина, тъй като помещението е много високо и с емпоре. Таванът е наклонен, а височината, където ще се монитрат осветителните тела е около 5 метра. Има ли някакви принципи, които трябва да се спазват? Нужна ми е малко теория по темата и вашето мнение Simple Smile

# 154
Queen L  при високо помещение, освен насочено осветление в различните кътове ти трябва и растерно, което да осветява помещението във височина. Иначе ще остава тъмно над нивото на висящите тела.
Може да се постигне с различни осветителни тела - насочващи се спотове, плафониери, лунички, индиректно осветление, както и комбинация между тях.
Някакви спотове  на релса например:

Лунички:

Скрито линейно осветление:

За мен осветеността е важна и не бих понесла липсата ѝ.

# 155
pep_si, благодаря! Целта ми е да постигна ефект с висящи тела като на първата снимка. Какъв според теб е диаметърът на основата? И аз обичам да ми е светло и сме предвидили и друго осветление, но там осветителните тела няма да бъдат акцент в интериора, докато това ще бъде и искам да не сбъркаме някъде... Не намирам осветително тяло с цвят и форма по мой вкус и реших, че със самостоятелните пендели ще е по-лесно, тъй като изборът им е огромен. Дали не бъркам?

# 156
https://archello.com/projects/all-projects/theme_best-of-2020?fb … IRpX-MhSxH50LXt5k

Надявам се да ви хареса, само от интерес или за идеи.
Аз хвърлих око само на няколко неща от първата страница, но все към австралийските къщи ме тегли.

# 157
  • Варна
https://archello.com/projects/all-projects/theme_best-of-2020?fb … IRpX-MhSxH50LXt5k

Надявам се да ви хареса, само от интерес или за идеи.
Аз хвърлих око само на няколко неща от първата страница, но все към австралийските къщи ме тегли.

Е как! Открит бетон и метал - мечта!
Скрит текст:

Диван Togo на LIGNE ROSET ми беше голяма любов, но сега не мисля, че е за моите колене Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 16:55 от Doris

# 158
Във връзка с подовите настилки, какво мислите за виниловите?

# 159
  • Варна
Във връзка с подовите настилки, какво мислите за виниловите?
Аз имам в един апартамент за под наем в малко коридорче - не е мръднало. Говоря за самозалепващи винилови планки.
В кухнята сложих на Таркет на руло, също не е мръднала, докато ламината вече е за смяна, целият е надран, не зная какво са суркали толкова!

Нямам наблюдение за винилов ламинат, доста е скъп и отива към масив цената му.

# 160
Днес ходихме пак да гледаме гранити. Мм хареса този. Според мен ще стои много добре, но се притеснявам да не затъмни много, понеже холокухнята ни е 18кв
https://worldofstone.com.cy/project/silver-pearl-granite/

# 161
  • Варна
Днес ходихме пак да гледаме гранити. Мм хареса този. Според мен ще стои много добре, но се притеснявам да не затъмни много, понеже холокухнята ни е 18кв
https://worldofstone.com.cy/project/silver-pearl-granite/
От нета.

# 162
  • Sofia
Queen L, аз мисля че така е най-добре и наистина избора е доста по-голям. Имам опит със осветлението в подобна ситуация - "същата" дневна и три етажа стълбище(трираменни май се водят) и там ми беше още по-сложно. И за двете места взех отделни пендели, подменихме кабелите по спомен, с дълги такива, колкото беше необходимо и така. Диаметърът на основата в примера няма голямо значение, като избереш конкретни варианти според техния диаметър ще решиш как да ги рзположиш, може изобщо да не е в идеален кръг. Според мен, естествено.

# 163
Маслинка, а къде им е шоурума-а/магазина/офиса на тези?

# 164
Маслинка, а къде им е шоурума-а/магазина/офиса на тези?
За тези се вдигнахме до Пловдив. Уж най-големия вносител на гранит. Казват се Монолит 1994

Общи условия

Активация на акаунт