Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 316
  • 812
  •   1
Отговори
# 345
  • София
MayBach, това беше първата ми идея, но мъжът ми не иска тепърва да бутаме и зидаме.
Апартаментът е нов, но е с настилки, боядисан и с готови бани (с едни ужасни вани, които искам да разкарам, но не знам какво има под тях).
Също така има монтирани шкафове в кухненския бокс и най- вдясно според мен има отвор за фурна и може би котлоните да са отгоре.

Скрит текст:

Подозирах аз, че е подобен случаят, защото първото, което ми хрумна, като видях чертежа, беше "що са сложили  там тая стена, а не врата?!"
Гледам, че те и на хладилник са били много щедри.Laughing Дано в горния шкаф над фурната  има дупка към комин, иначе трябва да гадаете накъде да го изведете (освен ако според архитекта не трябва да е  абсорбатор...)
Хрумва ми вариант за примерно някаква такава маса и до нея нисък шкаф, с телевизор на стената.
Или по-нестандартен вариант, с телевизор на отсрещната стена и ъглов диван от този тип на обратно, с гръб на едната му страна към масата. Така и за висок бюфет даже би имало място.

# 346
Стенната маса с пейчици и табуретки е много идейна. Достатъчна за хапване, без щедри трапези.

Диваните май трябва да са със сегашната ориентация, за да гледат към камината, на мястото на сегашния смешен телевизор.

# 347
Последния вариант е да вземете от този тип маси, за да се ползва и в двата варианта( в случай че има нужда от плот)
и да си освободите там стената за  телевизора и “скрина”.

# 348
Без да съм чела цялата цялата дискусия по темата за масата и се извинявам, ако се изказвам неподготвена, но не е ли вариант (ако гледате последната снимка с белия скрин) на си направите по поръчка скрин, в който да е вградена и маса на колелца, която да прибирате, когато не я ползвате.

# 349
Без да съм чела цялата цялата дискусия по темата за масата и се извинявам, ако се изказвам неподготвена, но не е ли вариант (ако гледате последната снимка с белия скрин) на си направите по поръчка скрин, в който да е вградена и маса на колелца, която да прибирате, когато не я ползвате.

Това беше първата идея и става идеално (технически). От там нататък е въпрос на вкус.
И с повдигаща се маса става също.

# 350
Момичета, как ви се вижда идеята за много светъл плот за нашите кухненски вратички? Иска ми се обаче, да има някакъв акцент и се чудя при тази комбинация, дали би било ок да  сложа тъмни дръжки, тъмна подплотова мивка и разни аксесоари по плота. Прилагам снимка, която е снимана от много близо. Камъка от малко по-далеч изглежда почти еднороден, без шарки.
П.с. Много харесах един камък с едри части вътре, но там където се свързват с другата част стои като пукнатини. Мм като се заинати, че щял да се спука и не мога да изляза с него на глава. Връзваше се перфектно и с всичко Sad

# 351
То е въпрос на вкус, ти си решаваш. Но лично на мен такова чисто сиво, че и светло, не върви особено на жълтеещото дърво. Или много тъмен гранит (с добавка на черни дръжки), или светъл, ама с бежов оттенък са за мен.

# 352
Скрит текст:
Момичета, как ви се вижда идеята за много светъл плот за нашите кухненски вратички? Иска ми се обаче, да има някакъв акцент и се чудя при тази комбинация, дали би било ок да  сложа тъмни дръжки, тъмна подплотова мивка и разни аксесоари по плота. Прилагам снимка, която е снимана от много близо. Камъка от малко по-далеч изглежда почти еднороден, без шарки.
П.с. Много харесах един камък с едри части вътре, но там където се свързват с другата част стои като пукнатини. Мм като се заинати, че щял да се спука и не мога да изляза с него на глава. Връзваше се перфектно и с всичко Sad

Наистина е въпрос на вкус, защото на мен комбинацията ми харесва. Не съм сигурна, обаче, с черни дръжки дали ще стои добре. А камъкът какъв е?

# 353
Момичета, как ви се вижда идеята за много светъл плот за нашите кухненски вратички? Иска ми се обаче, да има някакъв акцент и се чудя при тази комбинация, дали би било ок да  сложа тъмни дръжки, тъмна подплотова мивка и разни аксесоари по плота. Прилагам снимка, която е снимана от много близо. Камъка от малко по-далеч изглежда почти еднороден, без шарки.

Слагай, без да се чудиш, черните дръжки. Сиво, дървесно, черно и бяло са класическа комбинация.

# 354
Utro камъка е гранит. Черна станция знам че с тъмен гранит ще стои много добре, но наистина не мога да се реша. Приемам го единствено със светъл гръб, но не знам дали ще успея да избера подходящи плочки, но и не и мисълта пак да ми влиза плочкаджия вкъщи.....Не знам тъмен гранитен плот и светъл стъклен гръб дали би било ок. Не съм виждала такава комбинация

# 355
Леле, Inska, тази кухня в колко теми и колко страници я обсъждаме Simple Smile!
Показаната комбинация и на мен не ми харесва, за мен с тъмен плот е много по хубаво.

# 356
Гранитът ми харесва, но не и цвета на шкафовете. А пък с тъмни аксесоари става манджа с грозде, ако и гърба е "шарен" или стъклен пък съвсем кич. Според мен с такава комбинация трябва да се мисли малко по-скандинавски.

# 357
  • София

Маслинке, ето как ще изглежда горе-долу твоята комбинация

А ето как би изглеждало с тъмен плот и светъл гръб (който изобщо не е задължително да е с плочки)

Важното е да ти харесва на теб, все пак ти ще се вихриш в тази кухня.

# 358
С черни електроуреди всичко ще заспи.

# 359
Eто това визирам аз с почти същата цветова схема

Гърбът трябва да е съвсем незабележим, а аксесоарите ненатрапчиви т.е. не в изпъкващ друг цвят. Но .. въпрос на вкус, все пак.

Общи условия

Активация на акаунт