Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 303
  • 812
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, как ви се вижда идеята за много светъл плот за нашите кухненски вратички? Иска ми се обаче, да има някакъв акцент и се чудя при тази комбинация, дали би било ок да  сложа тъмни дръжки, тъмна подплотова мивка и разни аксесоари по плота. Прилагам снимка, която е снимана от много близо. Камъка от малко по-далеч изглежда почти еднороден, без шарки.
П.с. Много харесах един камък с едри части вътре, но там където се свързват с другата част стои като пукнатини. Мм като се заинати, че щял да се спука и не мога да изляза с него на глава. Връзваше се перфектно и с всичко Sad

Ако държите на сивия камък защо не минете на избелен дъб? Ще бъде и модерно и красиво.

Не намерих точната кухня, но тук се вижда белезникаво дърво (не боядисано, защото се вижда фладерът). С бял плот е, но и сив гранит ще му ходи много.

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 19:49 от Черна станция

# 361
  • Бургас
Имам една идея за кухня, но не знам как ще се получи и затова реших и с вас да се посъветвам. Харесва ми идеята да не се запълва с плочки цялото разстояние между долните и горни шкафове. Искам 4 реда сиви метро плочки и после цялата стена да продължи в същото сиво до тавана. Прехода между плочки и боя да е с плочки 5 на 60 см огледални. Видях този фриз вчера в Баня стил и започнах да мисля в тази посока. Ще се отразява светлина, ще гледам като в огледало за задно виждане какво става. Малките деца какво правят и т. н. Кухнята е бяла, не снежно бяла с дървен плот. Кухньола е 60 кв.м.  и кухнята е на късата страна.

# 362
  • Варна
Имам една идея за кухня, но не знам как ще се получи и затова реших и с вас да се посъветвам. Харесва ми идеята да не се запълва с плочки цялото разстояние между долните и горни шкафове. Искам 4 реда сиви метро плочки и после цялата стена да продължи в същото сиво до тавана. Прехода между плочки и боя да е с плочки 5 на 60 см огледални. Видях този фриз вчера в Баня стил и започнах да мисля в тази посока. Ще се отразява светлина, ще гледам като в огледало за задно виждане какво става. Малките деца какво правят и т. н. Кухнята е бяла, не снежно бяла с дървен плот. Кухньола е 60 кв.м.  и кухнята е на късата страна.

Искаш да кажеш до горните шкафчета?
Метро плочките обикновено са с фаска, не зная фриза какъв е и как ще изглежда върху фаската залепен, ако не са в серия много вероятно е да са с различни дебелини плочката и фриза. Преходът между фриза и боята също трябва да се помисли.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 10:26 от Doris

# 363
Здравейте,

Имам нужда от малко помощ за антрето на апартамента ни. Прилагам част от чертежа, където се виждат размерите на коридора и отстоянията от вратите. Искаме до входната врата на синята стена да сложим етажерка за обувки, закачалка и огледало, но мястото ни се струва много плитко и се притесняваме дали няма само да пречат. На другата стена няма как да се направи понеже там има друга врата ( не се вижда на чертежа). Ще съм благодарна за идеи за оформяне на този "кът", така че от една страна да не е много обемисто, от друга страна да не изглежда като от преди 20год.

# 364
  • Бургас

Искаш да кажеш до горните шкафчета?

Боята ще е до тавана, но няма да има изцяло шкафове до тавана. Тази стена е 3 метра. На нея има и прозорец. Искам да е с по-раздвижени етажерки и други неща. Ще има и барплот, така че няма да имам нужда от толкова много шкафове.

# 365
Bar B Q, идеята ти ми се струва непрактична в зоната на плота за готвене и аспиратора. Другите ми съображение за фаската и края на фриза Doris ги е написала.

# 366
  • Варна
Bar B Q не мога да съм от помощ аз раздвижените и несиметрични неща не ги разбирам Hands VSimple Smile

# 367
  • Бургас
Благодаря ви, явно много съм екзотична идея дошла, ще се откажа.

# 368
Благодаря ви, явно много съм екзотична идея дошла, ще се откажа.
ако ти харесва ,потърси идеи в пинтерест, проучи материалите, и действай-не се отказвай!

ако съм разбрала добре-нещо подобно ли се обсъжда? кое му е екзотичното?
относно боя до тавана, а не шкафове....

акцент върху свободното пространство и прозорците....

# 369
Един съвет, базиран на опита ми - по-добре шкафове до тавана. Моите не са и е ужасно да ги чистя отгоре, големи прахоляци и боклуци се събират, а даже нямам идея откъде.

# 370
  • Бургас

Ето някаква визуализация на това което си представям. На една снимка цветово ще е обратно. Искам бяла кухня и сиви плочки. Чудех се по скоро за прехода с огледалните фризове. Благодаря за подкрепата и това, че се замислих за частта при аспиратора.

# 371
На мен ми харесва на тези конкретни снимки, огледалото ми идва в повече. Имаш ли снимка на нещото, което те е вдъхновило?

# 372
  • Бургас
.   Ето това е фриза.

# 373
Имах предвид там в магазина както е бил поставен до плочки..

# 374
Един съвет, базиран на опита ми - по-добре шкафове до тавана. Моите не са и е ужасно да ги чистя отгоре, големи прахоляци и боклуци се събират, а даже нямам идея откъде.

Не е лошо,но не е изпълнимо нито задължително навсякъде 6 на 3 метрова стена,ще й трябва стълба,за да си вземе каквото й е затрябвало

Общи условия

Активация на акаунт