Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 290
  • 812
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас
. Това е снимка от магазина, но се отразява всичко, даже и телефона ми.

# 376
Ако ти харесват такива плочки, моето мнение е целият гръб да е с такива. Но като цена няма да е ОК.
Частично с тях трябва много добре да се върже с другите, за да не се получи разностилие, като кръпка.

# 377
  • Бургас
Ако правя целият гръб с тях по добре да взема огледало. Фриз от 5 см като преход ме впечатли. Ще ходя до магазина с 1 плочка.

# 378
  • Варна
Един съвет, базиран на опита ми - по-добре шкафове до тавана. Моите не са и е ужасно да ги чистя отгоре, големи прахоляци и боклуци се събират, а даже нямам идея откъде.

Не е лошо,но не е изпълнимо нито задължително навсякъде 6 на 3 метрова стена,ще й трябва стълба,за да си вземе каквото й е затрябвало
Така е, обикновено неща рядко използвани като новогодишна украса се слагат там. А за почистване, ако не са догоре пак стълба трябва Simple Smile

# 379
Предлагаме и съветваме,а авторката на въпроса ще си реши. Но,аз лично,не бих и не съм си го причинила, още повече че не ми е необходимо допълнително пространство да складирам ,а и питащата потребителка го спомена. В жилища с високи тавани, а и в отворено пространство- кухньохол,една такава " затапена " стена,само тя завършена до тавана, би стояла като кръпка

# 380
С триметрови тавани стигането до горните шкафове е задължително с голяма стълба, стълбичка с 3 стъпала няма да стърши работа.  Но същото се отнася и до чистенето на тавана на шкафовете, ако не са до тавана, ако решиш да си го причиниш. При повечето жилища, които са с височина 2,50 м., шкафовете до тавана се обслужват лесно със стълбичка с 3 стъпала.

Шкафове до тавана могат да създадат усещане за дълбочина, без накъсване на пространството. Но и раздвижени горни шкафове, рафтове и етажерки също могат да изглеждат добре при високо помещение. Примерно кухни и помещения в любимия ми индустриален стил, дори и в стил рустик. И в двата случая добре обмислен проект и изпълнение ще стоят чудесно, според вкусовете на ползващия.

# 381
  • Варна
Mamagemelar абсолютно не съм съгласна! Има кухни с шкаф до горе има без горни шкафчета, има с ниски и не догоре.
Когато има концепция съобразена с останалата част, направено с мисъл и за естетика и функция всички варианти са ок.
"Затапени"
Скрит текст:

Има и решение да се затвори с гипскартон празното пространство.

"Незатапени"

Скрит текст:

# 382
Не си ми разбрала идеята- визирах отворено пространство,с високи тавани,затапено само! в частта на кухнята. Всеки харесва различни неща,и слава богу,но аз бих се дразнила.
https://pin.it/3vSIdcV

# 383
  • Варна
Не си ми разбрала идеята- визирах отворено пространство,с високи тавани,затапено само! в частта на кухнята. Всеки харесва различни неща,и слава богу,но аз бих се дразнила.
https://pin.it/3vSIdcV

Е, аз се дразня, когато човек харесва само едно нещо и друго всичко е кофти, нооо няма как има и такива хора, каквото те харесват е аксиома.

Сега всички жилища ги правят с отворен план - масово кухня, хол и трапезария и всички са 2.50 - 2.60 високи.

Някаква екзотика показваш - 6 метрови тавани! Толкова далеч от действителността и стандартните жилища в България!  И повярвай ми тези които имат такова жилище няма да питат в bg mamma колко да им е висока кухнята.

В такива жилища с вишка или скеле се сменят пердета и крушки, ама аз на живо не съм виждала такива високи тавани.

Като как да стане до тавана кухнята от линка?

Но ето тук позволява и са го направили

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 16:27 от Doris

# 384
Ето тази снимка втората на Дорис е илюстрация как шкафове до тавана дават дълбочина на помещението. И ми харесва така.
Както и пръснатите тук и там етажерки и рафтове в някоя индъстриал кухня с голяма височина.

# 385
  • Варна
Ето тази снимка втората на Дорис е илюстрация как шкафове до тавана дават дълбочина на помещението. И ми харесва така.
Както и пръснатите тук и там етажерки и рафтове в някоя индъстриал кухня с голяма височина.

Това се опитах да обясня, важни са даденостите, общата концепция, функцията, може би бях доста рязка, но не може отговорът да е еднозначен. Понякога се налага да се правят компромиси, например жилището е много малко, всяко място гледа да се усвои.

# 386
Скрит текст:
Скрит текст:
Ето при нас свързването от близо.Пода беше много равен и гладък. Ламината е 10 мм. и подложката е 5 мм.Не скърца,не хлътва, не ехти. Много съм доволна от монтажа,момчетата много се постараха.
Колкото до ламиниран паркет до входна врата -опита ми в старото жилище е 11 години с Таркет 10 мм. висок клас цвят орех, изглеждаше като нов без никакви щети. Но и ние сме хора,които много пазят.
[/quote]
Mendeleevka,
Много ефектно се е получило с тухлите. Имам тапети с тухли във вилата, но се получи теч и са за смяна. Ще споделиш ли от кой магазин са (аз също съм от Зарата Simple Smile)))
Имате ли впечатления и за хубави фототапети?

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 21:55 от Arwen88

# 387
  • Стара Загора
Скрит текст:
Скрит текст:
Ето при нас свързването от близо.Пода беше много равен и гладък. Ламината е 10 мм. и подложката е 5 мм.Не скърца,не хлътва, не ехти. Много съм доволна от монтажа,момчетата много се постараха.
Колкото до ламиниран паркет до входна врата -опита ми в старото жилище е 11 години с Таркет 10 мм. висок клас цвят орех, изглеждаше като нов без никакви щети. Но и ние сме хора,които много пазят.
[/spoiler]
Mendeleevka,
Много ефектно се е получило с тухлите. Имам тапети с тухли във вилата, но се получи теч и са за смяна. Ще споделиш ли от кой магазин са (аз също съм от Зарата Simple Smile)))
Имате ли впечатления и за хубави фототапети?
[/quote]
Благодаря ! Аз също съм доволна. Тапета е закупен от Домко. Имаше огромен избор на място. Този конкретно вече не се предлага,но имат нова колекция. Страхотна е . Цената беше към 34-35 лв. за ролка.
Там имаше и много ефектни фототапети. Успех с ремонта Simple Smile

# 388
Здравейте, имам нужда от препоръка. В спалнята имаме голям трикрилен гардероб с надстройка - кафяв, но сме решили да оползотворим цялото пространство и да поръчаме вграден гардероб. Горе- долу като размер ще бъде шесткрилен с надстройка, т.е. цялата стена. Стаята е в бяло и кафяво. Иска ми се цветът на вратите да е светъл, но нещо, на което да не личи всеки отпечатък. Препоръчайте ми към какво да се насоча. Пада се точно срещу прозореца /светлината/.

# 389
  • Варна
Здравейте, имам нужда от препоръка. В спалнята имаме голям трикрилен гардероб с надстройка - кафяв, но сме решили да оползотворим цялото пространство и да поръчаме вграден гардероб. Горе- долу като размер ще бъде шесткрилен с надстройка, т.е. цялата стена. Стаята е в бяло и кафяво. Иска ми се цветът на вратите да е светъл, но нещо, на което да не личи всеки отпечатък. Препоръчайте ми към какво да се насоча. Пада се точно срещу прозореца /светлината/.
Аз нещо не разбрах, ще махате трикрилния кафяв и ще слагате вграден който искате да е със светли врати? Така ли излиза?
Моят гардероб е горе долу това което си мисля че искате, само с малко изменения. Цвета е дървесен + цвят крем/ особен цвят е , стаята е жълта и леко някак отразява и изглеждат вратите жълтакави, стана много интересен.

Общи условия

Активация на акаунт