212 супергероини в локдаун. НЕМСКАТА тема

• 24 262
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Днес бях до Лидл и за първи път видях семейство- мъж, жена и деца, които не носеха маски. Толкова странно ми стана, че виждам хора без маски, все едно никога не е било нормално да не сме с маски на обществени места. Никой обаче не им направи забележка, дори служителите на Лидл. А на входа дори имаше кутия с маски и всеки можеше да си вземе.

# 466
  • Немция
Кмалик, всеки се спотайва да не обере скандала. Grinning
Че аз присъствах на такъв октомври ли, ноември ли... Заради липсваща маска. Забележка направи клиентка, а не продавачката.

Белла, май в Южна Германия е имало затопляне. При нас повече от 7-8 градуса не стана тези дни.

# 467
При нас за утре дават 12 градуса и слънце. Чудя се къде да се разходим. В планината ще е сянка и вече няма сняг, т. е. няма много смисъл.

# 468
Синьо някъде на баир, защото снега от планината е станал потоп в низината и са такива локви и кал ...
Климата е истински развъдник на вируси. Как мислят да се оттърват от тях не ми е изобщо ясно. Само много се очудвам на нарастването на бройките в БГ , но сега прочетох че и там се топи и там има локви и затова сигурно. В такава влага няма спасение .
Кмалик виждала съм да се обаждат на касата и да показват документ за бефрайунг.
Искам и на музей. Там с еухо, тихо, няма ръчканица , всичко се наблюдава изкъсо ... не ми е ясно защо музеите не работят , а супермаркети, църкви и подобни работят. Мистерия някаква.

# 469
  • Немция
Белла, защо се чудиш на увеличението на бройките в България?
Мерки масово не се спазват. Ходи се на курорт, на спа хотели, по опашки дистанция често няма. Гледах преди дни километрична опашка на Банско, без дистанция, а на лифтовете-стълпотворение. Все едно друга планета.
Моя роднина организирала онзи ден рожден ден с 16 деца.
Разрешено е събиране на 15 души.
Хайде да не изреждам, че почвам да се ядосвам.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 12:20 от Бибит

# 470
Защото точно толкова се спазваха когато паднаха от 2000 на 200 и по-малко. Така че едно дете повече или по-малко на рд не е причината. Изобщо не разбирам причината , при положение че показват препълнени бежански лагери без абсолютно никакви нормални условия на живот, камо ли хогиенни,  в една палатка и един върху друг се помещават по доста повече от 15 човека и изобщо няма пандемия в тези лагери. Дума не се издумва за камари от трупове . По-скоро снимките са на хора и деца без маски, масово стоящи в кал и вода и един до друг и единствения им проблем е да живеят някъде , но за вируси, белодробни и пр. ... дума не се обелва.

Също ми е много интересно какво търси бундесвера в Португалия с интензивни медици, интензивни станции и апарати за дишане, ако тук в Германия заради това стоим затворени . Защото нямало достатъчно такива и са били препълнени.
Какво става ? Португалия не е осиновена от ДЕ, член е на НАТо. Нато да прати подобни части. Ако иска. А Германия какво печели? Плаща се на армията ли ? Значи за пари и с пари ? Или нещо недоразбирам в цялата тази работа. Какво в същност става.
Според мен климата тук е влажен и предразполага за вируси. Всяка година ги има в изобилие. Не може да се очаква да ги няма каквото и да правим.

Не виждам музея и зоопарка какво заплашват. Не мога някак си да си го обясня. И на двете места няма скупчване на хора и има наблюдение и обслужване.
Айде , вече спря да ми се ходи на фризьор. Отщя ми се. Сега ми се ходи на музей!

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 13:55 от bella_ciao

# 471
  • Немция
Белла, не съм искала да кажа, че едно дете в повече може да е причина за неспазване на мерки, а че е абсурдно да се разрешава такива големи групи от хора да се събират и да не се счита за проблем.

# 472
При нас вчера беше 12 градуса, днес е десет и двата дни слънце пече. Обаче прогнозата е за много студ и сняг, че и снежни бури.

# 473
Бибит моето мнение не е че големите групи хора не са проблем в ситуацията, а че не са единствен фактор. Вижда се, че колкото и да се ограничават групите от хора инфекциите не се премахват и дори не намалят особено. Сега ще видиш, че както бяха намаляли така ще се увеличат. Същото ще бъде ако затвориш всичко живо в отделна килия и го изолираш. И тогава ще има вируси , мътрви и болести. Просто няма начин.
Според мен до 10 ти броя на инфекциите ще е същия, както беше средата на януари. Бас хващам на това.
И това ще се отрази много зле на хората, защото те в същност спазват правилата . И защото в същност правилата не са достатъчни сами по себе си.Не може да се разчита само на тях. В обществото и по начина по който живеем. Не сме на остров и не сме 5 човека.
Няма как да спреш вирус. 
И както при други инфекциозни заболявания, както е било при туберколоза и пр. те ще затихнат. Но няма да стане ударно с някакви мерки . Затова мсиля, че има грешка.  Според мен ефект ще има ваксиниране и стрикно и много отговорно  пазене на рисковите групи. Нали смъртността е проблема?
Зоопарк , музей, тенис на открито , езда  това може само да засили имунитета и жизнените сили , а чрез стрес и разочарование да бъдат отслабени. Това си мисля. Да видим какво ще излезне накрая.
Soft Click при нас днес няма да е 12 и е доса мокро.  Вчера беше 13 и слънце.
Като е така мокро и в градината не е кеф да се работи.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 13:57 от bella_ciao

# 474
Много често разни "отговорни" лица взеха да се изказват против разпускане на мерки. Меркел вчера не беше решила какво да мисли, но иначе така искала да съобщи нещо хубаво. Май в сряда няма да имаме Löckerungen.

# 475
Soft Click споре мен нямат избор. Поели са по този път и не могат сега да се върнат назад . Ето ти една разкошна песен , част от текста и за съжаление много пасва на ситуацията
https://www.youtube.com/watch?v=OkmwTKSk8JM
Гррупата я чакахме миналата пролет, после есен ... няма и таз игодина да направи тур.
В смисъл в началото им казаха , че има два начина и единия е да пазят рисковите групи и да подсилят и да инвестират в медицината, докато останалото население си градят имунитет ... е , това дългосрочно им беше много скъпо и си помислиха , че с един локдаун ще се разминат и ... дойде катастрофата есента . После обаче последва катастрофата с ваксината , защото няма как някаква мини фирма да произведе светкавично милиадри дози и това и някой ученик в началното училище ще ти го каже.
И така сега положението според мен е , че след като е вложено толкова много е локдаун метода няма как или чакат ваксините и не могат да започнат отново както е могло миналата пролет. Аз така го схващам. Защото започнат ли подходящо да оборудват домове, училища и клиники ... то после тази инвестиция ще стане стандарт и ще се наложи дългосрочна поддръжка .
Според мен надеждата беше, че ще мине кратко и с еднократни големи вложения , но не и с дългосрочни поддръжки на скъпи съоръжения. И може би щяха да минат метър , ако бяха погледнали нещата с ваксината по-отговорно, вместо да си предават поръчките като горещ картоф и отговорността предай нататък.
Аз поне така го виждам. Не могат да разпуснат мерките. Рисковите групи нямат защита , а другите не си изработиха цяла година имунитет.
Стискам палци да се оправят. И мисля е добре да пуснат и руската и китайската ваксина и на Джонсън и също медикаментите с антитела и те да имат наистина ефект , за да може да има решение цялата работа. Хората не могат сами да си изградят защита заради локдаун методиката.

И този дъжд, интересна зима и тази влага около реките ... направо не знам как ще се отрази на всякакви вируси и зарази.

Айде стига съм философтсвала. Цялата ситуация малко ми напомня историята с енергията . Не може да се покрие само с вятърни перки и солари, но и толкова е похарчено, че няма да се строи в нови АЕЦ  , дори в това време китайците да ги строят по неприложени в Германия Сименс технологии ...

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 15:26 от bella_ciao

# 476
Не ми говори за концерти. Установих, че те ми липсват най-много. Даже си представям първия, на който ще отида. Публиката зажадняла до краен предел, изпълнителите също, под карантина написали много нови песни... Ще е епично, само не е ясно коя година. 😆

# 477
Вече толкова гениални изпълнители са на преклонан възраст, че не знам дали ще има как да ги чуем пак. За съжаление. Добре , че не се отказвахме да ходим преди . Вече си мисля, че не трябва нищо да се отлага.

# 478
  • Немция
И ние получихме писмо от Бундесрегийрунга за маски с висока защита. Grinning 2 гутшайна за 2 различни периода. За 6 маски  по 2 евро.

# 479
Аз съм правила Аусбилдунг тук ,миналата година септември завърших.Първо си осигурих място в училището, а от там ме насочиха къде мога да питам за място за практиката

Общи условия

Активация на акаунт