212 супергероини в локдаун. НЕМСКАТА тема

• 24 322
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
Reina,
При нас - не. Ако работата не го изисква. При нас може да се ходи в сградата и с платнени, защото бюрата са единични или на повече от 2 метра разстояние, като в стая максимум до 2 души. Медицински и други се изискват при съвместна работа без 1,5 метра разстояние или при специфични дейности - фпп2. Но тогава работодателят ги предоставя.

# 301
  • Берлин
Ние получихме по 5 филтърни и 10 оп. Така ще е всяка седмица до...когато. Фирмата ни води преговори за закупуване на ваксини и обезпачаване на работещите. В напреднала фаза са. Вече попълнихме формуляр дали искаме да се ваксинираме. Но малко тинтири-минтири ми е всичко. Цели държави не могат да обезпечат ваксините.
Има ли някаква причина влаковете да не са отоплени? Цяла седмица мръзна. Чак пък такъв късмет...

# 302
Папурче толкова има толкова топли. Недей да придиряш за едно влакче,  в къщи нали за сега е топло. Както Шрьодер в едно интрвю по повод газовите потоци от изтока каза - Може да санкционираме с всичките, но ще ни е доста студено зимата.
Сеа пък всички получават маски. Аз и такива маски не получавам. Най ми харесва обаче тази на бавареца с емблемката . Не се отказвам да ми прати една.
Длъжни ли са служителите да ползват маските от работодателя на раб. място? Ако ползват друга и стане нещо дали няма да се започне разправия коя се била по-сигурна и пр. ?
~Artemis~ това за писмата и делото ми се въртеше в главата , че ако ви трябва някой да ви напише писмо може да не ползвате директно застраховка. Може да ви го напише някой, а вие да си избирате застраховка на спокойствие. Исках да кажа ако не е спешно да не хващате първата срещната. Да имате време да избирате. Е, ако има иск вече тоава нямате много избор. Нещо такова   . Но какво правите си преценявате само вие . Никой не знае ситуацията по-добре. Стискам ви палци.
Информация за който има интерес - получих съобщение от триумф, че този уикенд им е безплатна доставката.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 09:29 от bella_ciao

# 303
По фб групите хвалят адвокат Anna Tönies- Bimbalska. Лични впечатления нямам.

# 304
  • Германия
Артемис, а вие как сте платили? Аз винаги плащам с PayPal заради Käuferschutz, или купувам auf Rechnung. Та ако случайно сте платили с PayPal можете от там да си поискате парите обратно.

# 305
Папурче,
в S-ките, в които аз пътувам, има парно. Винаги си разкопчавам якето и свалям зимното оборудване, че пътувам по 45-50 минути.
При нас няма раздадени маски, защото спазваме дистанция Sunglasses и си караме с платнените и сме държавна организация. При мъжа ми им раздадоха хирургически.

# 306
  • Германия
.......
Сеа пък всички получават маски. Аз и такива маски не получавам. Най ми харесва обаче тази на бавареца с емблемката . Не се отказвам да ми прати една.
Длъжни ли са служителите да ползват маските от работодателя на раб. място? Ако ползват друга и стане нещо дали няма да се започне разправия коя се била по-сигурна и пр. ?
........
При нас стана точно това, 3 дни след като раздадоха втората порция маски  наредиха да ползваме само техните (ффп), защото не се знаело иначе коя е сертифицирана и прочие и щяло да отнеме време на охраната да проверява всеки, дали носи сертифицирана маска. Мнозинството носи медицински, там поне не мрънкат,  засега, откъде я имаш. Само напомнят да се сменя ежедневно.

# 307
Артемис, а вие как сте платили? Аз винаги плащам с PayPal заради Käuferschutz, или купувам auf Rechnung. Та ако случайно сте платили с PayPal можете от там да си поискате парите обратно.
Платихме чрез Кларна ,а те доколкото разбрах нямат същата защита като на Пейпал.

# 308
  • Германия
Платихме чрез Кларна ,а те доколкото разбрах нямат същата защита като на Пейпал.

О, с Кларна само 1-2 пъти съм плащала и то пак беше след получаването на стоката. Нямам опит с връщане на пари 😕

# 309
Имам молба – ако на някой детето (4-ти клас) има/е имало проект Leseverstehen по книга, да ми изпрати въпросника. Хлапето има проблем да отговаря както трябва и ми се иска да направим още 1-2 такива проекта за упражнение. Онлайн не намирам нищо подобно, само (упражнителни тетрадки с) отделни текстове, а на мен ми се иска да е подобно на това, което правят в училище. Шарена?

# 310
Здравейте момичета,днес получих Berechtigungsschein за 2 × 6 FFP2 маски.До сега четох кой им право да получи,но аз не попадам в тези групи.На работа работим с такива маски,които получаваме от шефа,но ми е чудно по какъв критерий са ме избрали.🤔

# 311
Чъки,

Избрали са те на принципа 1. случайно посочване с пръст на името ти в списъка, 2. По погрешка. Както се видя, маски получават различни хора, на различни възрасти. Grinning

# 312
  • Germany
Сега и аз като Бела ще измрънкам, че на нас никой нищо не ни е пратил, а детето е с астма.
Синьо, не мога да помогна с проекта. Моите не са правили по книга.

# 313
  • Berlin
Ние не сме имали също. Май миналата година имаше нещо по време на ДО - да прочетат една книга и имаха принтирани едни листи с въпроси по книгата след всяка глава, да отговорят, но не беше нещо подробно. Ако е нещо подобно, мога да видя къде е папката.

# 314
  • Германия
Имам молба – ако на някой детето (4-ти клас) има/е имало проект Leseverstehen по книга, да ми изпрати въпросника. Хлапето има проблем да отговаря както трябва и ми се иска да направим още 1-2 такива проекта за упражнение. Онлайн не намирам нищо подобно, само (упражнителни тетрадки с) отделни текстове, а на мен ми се иска да е подобно на това, което правят в училище. Шарена?
В grundschulkoenig.de не ти ли върши работа насоките?

Общи условия

Активация на акаунт