212 супергероини в локдаун. НЕМСКАТА тема

• 24 304
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
Рейна, ние имаме ваканция от 15 до 19ти и уж след това ще тръгвали стъпка по стъпка.
За маските - някой към ТК да е получил вече?
Сега си видях писмото. От Bundesregierung e, съжалявам за подвеждането.
Анкета и ние получихме, но прикачена ила пък линк беше в писмото от директорката. Аз даже не съм я отворила, имах намерение да я попълвам, но време не съм намерила.

# 361
  • Немция
Не трябва ли в такъв случай да се разпространяват подобни анкети от самото училище или поне от Elternvertretter ?
Именно по този път е разпространено, чрез Elternvertreter.

Разбира се, че е хубаво децата да са нормално присъствено на училище, но е явно, че са в чуденка как да бъде организирано присъственото обучение и правят опит да се проучат родителските нагласи.

Попълването е доброволно.
Има различни опции за всеки вкус.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 00:57 от Бибит

# 362
Бибит аз съм в чуденка какво може да се организира , учителите не могат да се клонират в 3 групи. Няма 3 класни стаи ... няма друго измерение. Дано каквото и а измислят има смисъл освен акционизъм и разиграване на децата, защото наистина много се дразня .
Не на учителите. Те правят максимума, но на всякакви организирания под извънредни критерии от срана на министерства по идеи от където им падне. За сега всичко е в минус на децата,.
Аз май написах, но в началото на учебната година имаше род. среща и по немски казаха , че такова ниско ниво никога не са имали, липсвало на децата половината предходна уч. година.
Сега същото получаваме по английски. За края на срока няма да дадат свидетелства докато не започне реално училище, но всеки учител написа какво мисли за класа и работата и напредъка. Учителя по английски пише, че нивото е трагично, че освен на децата с майчин език английски на другите им липсва осезателно предния срок и то във всички области - граматика, думи, писане, четене, разбиране ... всичко . От тази гледна точка той намира забавеното преподаване онлайн за плюс за тези деца , но само за момента. Защото те ще идат нататък и там ще имат проблеми. Затова съм против всякакви хибридни форми на обучение при които децата ще учат с едно темпо тук с друго там с трето незнам къде си . Все пак те не са опитни зайчета.
Да им осигурят нормална среда , без да ги разиграват един месец едно, но след месец ще измислим друго , след 2 месеца ще правите незнам какво си и т.н.
Затова няма и да им попълвам анкети, при които изходния въпрос според мен е абсурден. Aко миснистереството иска да пита нещо да попита учителите.
Айде спирам. Защото се ядосвам допълнително и ми идва много.

Никой Шварвалдец не написа как е снега там Има ли още, ще има ли към средата на месеца . Знае ли се нещо ?
За да снам къде да планирам дневни разходки с децата . в Шварцвалд ще търсим тамошната сова и черен кълвач. Но ако не е на всякъде само локви , разбира се.
Вчера ходихме както казах край реката и аз наистина се чудя при тези прелели реки как оцелява населението в околните села. Такава влага е там . Напоени са отдолу и им се излива и отгоре. Уплаших се направо.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 10:44 от bella_ciao

# 363
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
На род.среща в началото на втори клас ни казаха, че по немски са добре, но по мате разликите между децата са станали още по-големи и математичката се чудеше какво да прави.

Сега по спорт са им пратили видео да учат Jetusalema 😆
Детето не беше очаровано.

# 364
Ася в тази гимназия в 5 ти клас е сбор от началните училища в няколко градчета и някои от по-големи градове. т.е. от много начални училища . Те сравняват випуск от различни училища с предходен /ни години и на всякъде е еднакво зле . Тази година. И има много разлика между майчин език , говорящи  немски  или английски. Което значи , че просто не е учено в училище. Математиците не се оплакват толкова защото там няма майчин език мате. и го няма този фактор . Т.е. дори и да има изоставане то е в някакви подобни рамки за всички .

И ние имахме видеота за някакви танци да учим, въртене и пр. Общо взето става дума за радвижване и координация . В този дъжд какво друго да прави човек.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 15:00 от bella_ciao

# 365
Рейна, ние имаме ваканция от 15 до 19ти и уж след това ще тръгвали стъпка по стъпка.
За маските - някой към ТК да е получил вече?
Сега си видях писмото. От Bundesregierung e, съжалявам за подвеждането.

Моето също е от  Bundesregierung. Още не съм ходила да го взема.

# 366
Защо правителството има достъп до здравните ни досиета, това не ви ли се струва странно?

# 367
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ние скоро получихме писмо ангебот от скойо, адресирано директно до нас. Аз също се запитах от къде знаят адреса ни и че имаме ученик, но отдолу беше написано, че това е услуга на пощите и скойо няма нашия адрес. Просто задава параметрите и писмото е пратено.

Напълно е възможно и това да е така. Надявам се. Иска ми се.

# 368
Аз мернах нещо преди няколко дена ,  не го изчетох и не мога да гарантирам , но ставаше дума защо толкова много датеншутц, като данните можело да се ползват креативно . Не ми се търси сега.

Пускам едни линк за интересни природни места, за нас са за птици и затова пускам този , но могат да се планират някои дневни излета през Февруарската ваканция. https://www.vogelundnatur.de/hotspots-4/
Трябва да се внимава кое е на река, че са преляли реките.

По повод английския при на сследва новината, че ... ще има в 5 ти клас Förderung по английски. Т.е. Допълнителни часове за наваксване ... Сега го организират. Препоръката на учителя е да говорим на децата в часа по английски на английски докато им обясняваме.
По немски са организирани 2 часа седмично различен Förderung и понеже наплива бил толкова голям сложиха още един , допълнителен час само за деца със специфични проблеми в четене и пр. здравословни ...

Т.е. за сега както го гледам 5 ти клас имат немски Förderung 2 + 1 за специфичнте и започват с английски 1 ...

някой ползва ли на амазон kindleunlimited ? търся
- Lernbuch
- Comics ; Lustige Taschenbücher
не намирам Sad

в същност май някои комикси намерих...сега търся останалото

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 11:10 от bella_ciao

# 369
  • Germany
Защо правителството има достъп до здравните ни досиета, това не ви ли се струва странно?

Според мен са поискали информация от здравните каси за хората със съответни заболявания и са получили имена и адреси, а не пълен достъп до здравното досие на тези хора. Не виждам как иначе би се осъществила тази инициатива, та нямам нищо против.

# 370
И аз това се зачудих. Ние сме двама с астма в къщи и ни пратиха на двамата.

# 371

Според мен са поискали информация от здравните каси за хората със съответни заболявания и са получили имена и адреси, а не пълен достъп до здравното досие на тези хора. Не виждам как иначе би се осъществила тази инициатива, та нямам нищо против.
Да, това пише в писмото, че са помолили здравните каси да дадат данни кой е в рискова група.
Иначе всичко се знае за нас, наивно би било да си мислим обратното когато ползваме днешните технологии.

# 372
В цял свят ползват технологии, но не поради тази причина в Германия се знае всичко за всеки. Така е от времето на Гестапо.

# 373
  • в сърцето на един мъж...

Понеже се завихри тук спор и обяснения кое какво - специално разгледах днес писмото - при нас си е от здравната каса, но има антетка заедно с Бундесрегирунга. Т.е. здравната каса ти го пуска, като са получили текста от самото правителство. Те имат само информация за това, че имаш нужда от такава маска, както и че това е от кампанията за запазване на населението здраво. Ние получихме днес писма с ваучери.

# 374

Понеже се завихри тук спор и обяснения кое какво - специално разгледах днес писмото - при нас си е от здравната каса, но има антетка заедно с Бундесрегирунга. Т.е. здравната каса ти го пуска, като са получили текста от самото правителство. Те имат само информация за това, че имаш нужда от такава маска, както и че това е от кампанията за запазване на населението здраво. Ние получихме днес писма с ваучери.
Ето, това е съвсем, ама съвсем различна работа. Благодаря за включването

Общи условия

Активация на акаунт