Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем! - тема 6

• 57 082
  • 969
  •   1
Отговори
# 810
предварителното одобрение важи 3 месеца
кредита го усвояваш на окончателния договор
кога ще напуснат собствениците няма отношение към кредита

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 17:12 от Herzen

# 811
  • София
Първо имате принципно одобрение - че банката ще ви отпусне до толкова пари. После с конкретния имот, документите му и предварителния договор получавате окончателното одобрение. В предварителния договор пише кога ще е датата на сделката. След тази дата, кредитът се "усвоява". При нотариуса, освен двете страни /купувач и продавач/ присъства и представител на банката, който носи писмо-ангажимент, че банката ще преведе съответните пари на купувача. За целта предварително попълвате в банката нареждане за сумата, която трябва да се преведе по сметка на продавача.
Кога бившите собственици ще напуснат жилището е  въпрос на договорка между двете страни. Собствеността се прехвърля със сключването на сделката, а кой-кога ще влезе/излезе физически се разбирате. Договорката се включва в договора - например "купувачът влиза във владение веднага след подписване на настоящият договор." или  "в рамките на един месец след плащането", или "до 31.01.2022 г.", или "продавачът ще ползва възмездно жилището за период от ... срещу наем /може да е в допълнително споразумение/." и т.н.

# 812
предварителното одобрение важи 6 месеца
кредита го усвояваш на окончателния договор
кога ще напуснат собствениците няма отношение към кредита

Не е вярно, и не важи за всички банки. Подвеждате хората, в ДСК е 3 м, в ОББ 2м

# 813
извинявам се, шестицата е над тройката
редактирам на 3 за ЦКБ

# 814
  • София
Точно затова се пита в конкретната банка. Там най-добре ще кажат.

# 815
  • София
ОББ купува Райфайзенбанк. Какво ли ще ни чака, вече се притеснявам. Дали ще ни влошат условията по кредитите...
https://money.bg/deals/kbc-kupuva-rayfayzenbank-balgariya-sresht … 015-miliarda.html

# 816
И аз тези дни мислех да пиша новината. То накрая кои банки ще останат в БГ? Grinning ОББ, умрялото ДСК, мутренската и алианц... Satisfied

# 817
  • София
Уникредит и турската Д Банк.

# 818
  • пустинята Гоби
Аз съм доволна от ДСК, ползвам ги от 15 години, но условията им за ипотечни кредити бяха мега тъпи. Ще ги проуча за рефинансиране все пак, че ОББ са ужасни просто като обслужване.

# 819
Здравейте! Аз имам едно питане относно ипотечен кредит и взимане на техника на изплащане(чрез париба), а то е това взимане ще попречи ли на отпускане на кредит, като един вид задължение? Защото сме в едно изчакване от месец и малко за един имот и да не е за нещо такова да се спънат нещата за момент?(ако има значение за банката-пощенска)

# 820
  • София
Ако ви стигат доходите и сумата за имота като размер на кредита или вноска не е на ръба, едва ли ще има проблем. Попитайте в банката, най-добре преди да подпишете с Париба.

# 821
  • Варна
Имам спомен(дано да не ви подведа),че вноските за изплащане на техника не се взимат под внимание от банката.

# 822
  • пустинята Гоби
Е какво задължение е това? Ако си изряден платец и имаш прилични доходи, това няма да е никаква пречка.

# 823
Здравейте, в момента  чакаме да финализиране зделка за ипотека , имам изтеглен друг потребител  кредит аз на мое има в друга банка.
Ипотека  ще е на името на съпруга  ми.
има ли вероятност  заради този моя да намалят оценката от банката,или би имало проблем  ако изтегля  и аз от там и все едно стане 100% финансиране от тяхната банка за имота.
Благодаря предварително

# 824
  • Варна
Щом сте пред финализиране на Сделката,би трябвало вече да знаете ако ще има проблем относно потребителския кредит.Това се уточнява още на ниво "одобрение по доходи".
Оценката на имота няма нищо общо с вашия потребителски кредит.

Общи условия

Активация на акаунт