Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем! - тема 6

• 57 055
  • 969
  •   1
Отговори
# 870
  • Пловдив
Нали съм описала как?
Видях обявата в имот. Бг от брокер, но издирих собственика и прескочих брокера.

# 871
  • София
Нали съм описала как?
Видях обявата в имот. Бг от брокер, но издирих собственика и прескочих брокера.

Добре, но често не е възможно, а и ако те накарат да се подпишеш, че ше го купиш само от брокера или продавачът има договор с брокера, не става.

# 872
Да, така е. Но първо се търси и после се ходи на оглед с брокер.
Последното жилище, което гледахме, се предлагаше от 1 агенция(голяма рядкост Grinning). Звъннах за оглед, уговорихме се, като разбрах адреса, се оказа, че наши приятели живеят на горния етаж. Звъннаха на собственика от наше име, но той от дълги години работел с таьи брокерка и отказа да я прескочи.
Друго жилище, което бяхме харесали, се купи в рамките на 5 дни(вкл. уикенд), за някои имоти просто не стига време за ровене

# 873
  • Пловдив
Аз не съм подписвала нищо, не съм говорила даже с брокера. Издирих собственика, срещнахме се, показа ми жилището, говорихме и си стиснахме ръцете.

# 874
Здравейте, имам два въпроса ще съм благодарна , ако някой може да помогне : 1. Каква е таксата заличаване на ипотека и 2. ако се купува жилище с кредит има ли смисъл да присъства мой адвокат на самата сделка?

# 875
  • София
Здравейте, имам два въпроса ще съм благодарна , ако някой може да помогне : 1. Каква е таксата заличаване на ипотека и 2. ако се купува жилище с кредит има ли смисъл да присъства мой адвокат на самата сделка?

Заличаването на ипотека е към 200 лв. Винаги е хубаво да присъства адвокат на изповядването и да провери всички документи, особено, ако има кредит купуваното жилище.

# 876

Заличаването на ипотека е към 200 лв. Винаги е хубаво да присъства адвокат на изповядването и да провери всички документи, особено, ако има кредит купуваното жилище.

Жилището, което купуваме няма кредит, т.е погасен е и със заличена ипотека , както и документите са проверени от наш адвокат. Банката пак ще провери всичко и ще възложи изготвянето на нотариалния акт. Не знам дали в този случай се налага наш адвокат да присъства? Или евентуално бихме могли да го помолил само  да прегледа Нот.акт , ако въобще се налага. Надявам се повече хора да споделят как са проценирали Simple Smile

# 877

Жилището, което купуваме няма кредит, т.е погасен е и със заличена ипотека , както и документите са проверени от наш адвокат. Банката пак ще провери всичко и ще възложи изготвянето на нотариалния акт. Не знам дали в този случай се налага наш адвокат да присъства? Или евентуално бихме могли да го помолил само  да прегледа Нот.акт , ако въобще се налага. Надявам се повече хора да споделят как са проценирали Simple Smile
Хайде изяснете си, какво питате и какво ви интересува.

# 878
Сделките са две - покупко-продажба  и ипотека.  На ипотечната няма голям смисъл да присъства адвокатът, но на покупко-продажбата има - може да възникнат пречки в последния момент.
Давам пример: на следката може да дойде друго лице-продавач, което не си го видял на предварителния договор. Какво ще направиш?

# 879
Пепина, няма ли да спреш с неадекватните си изказвания
кой очакваш да дойде при нотариуса и с на кого личната карта ще се легитимира

# 880
  • Сф
И аз не разбирам защо е нужен адвокат при нотариуса.
Адвокатът може да провери документите преди сделката, именно нотариусът е човекът, който да съблюдава всичко да е наред.
Лично бях свидетел на сделка, при която наториусът върна продавачите да дооправят нещо в Кадастъра, защото графичната схема не отговаряше на описанието

# 881
Здравейте , има ли такса по ипотеката след 10-та година ? Някъде съм го чувала , но не помня къде ... Има ли такова нещо и ако има каква е таксата ?
Благодаря ви предварително 😊

# 882
  • София
"Ипотеката се вписва и има действие за срок от 10 години, като то може да бъде подновено преди изтичане на срока. Ако срокът изтече, без да се извърши подновяване, ипотеката може да се впише наново."
от сайта на Агнцията по вписванията.

# 883
Пепина, няма ли да спреш с неадекватните си изказвания
кой очакваш да дойде при нотариуса и с на кого личната карта ще се легитимира
запази си квалификациите, присъствала съм на такъв случай,
Човешката изобретателнност е безгранична. Извадиха му някаква временна декларация, за да не провали сделката.

# 884
я пак, ама с име на нотариуса по сделката

Общи условия

Активация на акаунт