КАУФЛАНД - тема 47

• 72 442
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Маските са задължителни от утре, но това не означава,  че шлемовете са забранени.
Какво ще рече това...задължителни от утре?! Сега маските не са ли задължителни?
Aisha, освен изброените, виждала съм хора и с + калцуни, + още 1 чифт ръкавици, с по 2-3 маски...с противогаз даже. Как дишат тези с по 2-3 маски не знам, но щом тях ги устройва и издържат... Thinking

# 121
  • София
Маските са задължителни от утре, но това не означава,  че шлемовете са забранени.
Изразих се грешно, съжалявам!

# 122
Помислих, че са въвели някакво ново правило за което не съм наясно... Simple Smile

# 123
Новото е , че маските и шлемовете не са взаимозаменяеми

# 124
Т. е. и шаловете вече не стават вместо маски? Аз си ходя с маска де (текстилна- надявам се, че не са забранени и те вече?!), но познавам хора които ходят с шалове...

# 125
Долче, не може текстилна, от медицинските трябвало. 🙄 Аз ходя с хирургична. Освен споменатият от вас антураж, също качулки и слънчеви очила, за да допълнят визията. Ако съм вирус, наистина ще избягам от такива. 😬

А влязох, за да кажа, че чери доматките се оказаха много хубави. 😃

# 126
  • Пеликания
От първи февруари се забранява употребата на шалове и предпазни шлемове в закрити обществени места.
За текстилни не видях да пише, че са забранени.

# 127
  • до най-прекрасния мъж
Текстилните засега не са забранени. В Европа се чу, че ще ги спират. Ни били достатъчно ефективни. Та очаквайте скоро и при нас да го въведат.

# 128
Между "шал" и текстилни маски не че има много разлика.  Мойте тъкмо ги научих да носят шал- тръба.... Сега ще има едно губене и изпускане на маски в училище.

# 129
Абе, някои шалове са с такива огромни дупки, че....аз лично разлика виждам. Пък и веднъж го сложиш така, следващия път наобратно....
Очаквам...да сложат безплатни хирургични маски пред всеки магазин...Представям си отсега как забраняват текстилните маски...и хората си носят хурургичните по 200-300 пъти- като многократни (не че и сега няма такива хора)...Текстилните поне подлежат на пране, дезинфекция, гладене...Хирургичните как ще докажеш по колко пъти са слагани, хм?

# 130
Значи са ме подвели за текстилните, че не може да се ползват. Хирургичните маски могат да се перат, т.е. хората си ги перат. Какво им се случва със защитите след това, идея си нямам.

# 131
О, не. Дано не забранят текстилните маски. Еднократните не мога да ги търпя

# 132
На нас в офиса в началото на пандемията ни раздадоха по десетина хартиени маски и две-три текстилни. Колега постоянно е с такава хартиена - чувал маски да му бяха дали, за година време пак щяха да свършат. Та, така, сигурно са по-ефективни еднократните маски, ама кеф файда, като задмасковото устройство не иска да е ефективно.

# 133
Въпросът е какво налага промяната за маските, като и сега с наличната 'защита' свалихме процента заболели от 35 на около 5....

В Германия им пращат по пощата ваучер в някои провинции да си вземат безплатни маски от аптеката . ...

# 134
Въпросът е какво налага промяната за маските, като и сега с наличната 'защита' свалихме процента заболели от 35 на около 5....

Налага се заради отварянето на моловете (съответно предпоставки за скупчване), съчетано със социалната безотговорност на някои индивиди.
И за да е по темата, не си харесах нищо от новата брошура.

Общи условия

Активация на акаунт