КАУФЛАНД - тема 47

• 71 573
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Някой спомена преди година още, че ги има във филиала му тези торбички. Питах в нашия на касата, оная къде само не ми оскуба косата. Все едно питах дали продават летяща чиния.
Разбрах те, значи спешно да си купя пак щото скоро ще свършат Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 10:55 от _re_ge

# 316
В Лидл има постоянно

# 317
  • Русе
Аз пера постоянно с первол и купувам само 4-5 литрови бутилки. Ползвам го повече от десет години. Не виждам разлика в качеството. Въпросът е че той е за деликатни тъкани а те по принцип никога не са силно замърсени.......
Е, с това не мога да де съглася. Ако си облека копринена блуза и я олея с олио, или оцапам с шоколад, лютеница, кръв или кал(което е напълно възможно в нормалното ежедневие) дали ще е малко замърсена? И дали Первол ще се справи с тези замърсявания? Ами те и памучните дрехи могат да не са силно замърсени. Не е задължително това правило само за деликатните дрехи.

# 318
Справя се Первола и със силно замърсени. От година го използвам само него. Дрехите са много по добре изпрани от всички други препарати, които използвах.

# 319
При мен Первол не може да се справя със силно замърсени дрехи. Колкото и да са рядкост, случва се да има по някоя, а и разликата с Персил прах е осезаема за мен. Затова спрях да го ползвам за цялото пране, ползвам само специалния за черно и ако е слабо замърсено, за да запазя цвета.

# 320
  • Русе
При мен Первол не може да се справя със силно замърсени дрехи. Колкото и да са рядкост, случва се да има по някоя, а и разликата с Персил прах е осезаема за мен. Затова спрях да го ползвам за цялото пране, ползвам само специалния за черно и ако е слабо замърсено, за да запазя цвета.
И запазваш ли го? Преди години и аз заради това го купувах. Като видях, че няма ефект, а и като ми се вмириса пералнята се отказах от него.

# 321
Аз пера постоянно с первол и купувам само 4-5 литрови бутилки. Ползвам го повече от десет години. Не виждам разлика в качеството. Въпросът е че той е за деликатни тъкани а те по принцип никога не са силно замърсени.......
Е, с това не мога да де съглася. Ако си облека копринена блуза и я олея с олио, или оцапам с шоколад, лютеница, кръв или кал(което е напълно възможно в нормалното ежедневие) дали ще е малко замърсена? И дали Первол ще се справи с тези замърсявания? Ами те и памучните дрехи могат да не са силно замърсени. Не е задължително това правило само за деликатните дрехи.
Тука малко захващане за думите усещам. Ще бъда по - конкретна. Ако изцапам/ някой от домашните ми изцапа - светла копринена/трикотажна дреха  с лютеница, патладжани пържени с олио, шоколадов сладолед , кетчуп, домат и пр. - первол, до сега, никога не ми е изпирал такива петна. Не пера с первол кухненски кърпи, бельо, постелно бельо. Смятам ги (лично) за силно замърсени. Когато на деликатна дреха има петно или силно замърсяване по крачоли, маншети прането ми е различно. Гореспоменатите петна, замърсявания независимо от рекламата на персил/ариел/който и да е друг прах/гел за пране  не ми си изпира. Но ако съм носила копринена рокля, домашните примерно - Цветна риза, тениска пико, шорти, дънки, светли панталони - цял един ден, без следи от храна или кръв - и вечер ги изпера с первол  - нямам проблем.
Всяка дреха избелява, но при мен (подчертавам го да няма пак захващане за думи) при мен, като направя сравнение за неща прани с персил течен за цветно и первол - първите избледняват  по-бързо.
Нищо по пералнята ме ми се вмирисва, олигаввя или зацапва.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 11:20 от _re_ge

# 322
Вики - да, запазвам цвета. Индиговите ми дънки от преди 2 години са си все още индигови. Втората бройка, прана с прах Персил, беше здраво излющена още на първо пране. Това вмирисване на перални дано никога не ми идва до главата, за мен е непознат проблем. Пера основно с прах, само черно с течен. Интересното е, че и при майка ми никога не е имало вмирисване, а тя с години переше само с течен, само на дълги програми.

# 323
Здравейте! Чета Ви, бързичко по диагонал( на работа съм😣)някой с отзиви за тенджерите Brio??

# 324
За цветно ползвам течен Персил, никога не съм имала проблем с вмирисване на пералнята.
И избеляване на дрехи нямам.

# 325
  • Пловдив
Писах им аз за т.хартия..уж качих снимки, ама дали отидоха ..?
Извиниха се и казаха да ида с касовата бележка и да върна. Няма как, понеже не ги пазя, ако няма някой уред.
Щели да проверят партидата и така...

# 326
Пазя 1 месец бележки.
Ако е за стоки, които имат някаква гаранция, повече.

# 327
  • София
Здравейте! Чета Ви, бързичко по диагонал( на работа съм😣)някой с отзиви за тенджерите Brio??
Аз съм много доволна. На предишното пускане(намаление) си взех. Забравих боба на котлона и беше почнал да се пече 😬. Ми само с гъба я измих, нищо не беше залепнало.

# 328
Аз също много харесвам Brio. Особено серията Metallica. Като нови са ми, блестящи, а са вече на няколко месеца моите.

# 329
Благодаря, момичета! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт