От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 1

• 60 092
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
ewa, "разковничето" при теб е, че явно си нов потребител и си от Пловдив.
Няма как да си недоволна, след като  не сравняваш преди/след, не се налага да комуникираш с тях и не чакаш "доставена" според тях пратка.

# 241
  • В полето, под тепето.
Аз съм стар потребител от Пловдив, преди не получавах имейли, сега да, за всяка пратка.  Курсовете от Германия идват много бързо. И за таксуването, стана въпрос преди време- 20 пакета от 1 курс измерени пред мен и таксувани до грам.   Преди това теглене го нямаше.                     Имала съм проблем само с 1 пратка  от Англия и  доста им бях набрала защото така и не ми отговорха ясно при тях ли е или не. ,но това беше около Нова година и в крайна сметка продавачът ми изпрати нова. Винаги са ми отговаряли в рамките на 24 ч.

# 242
  • Бургас
според мен единствения им недостатък, че не винаги - като изпише че е получена пратката е отразяват в деня
през това време се притеснявам дали е получена - а те казват, получена е но колегите не са е отразили - което не ме успокоява

# 243
  • Бургас
Аз искам да попитам тези, които са от Бургас. Освен Габиели има ли друг превозвач с офис в Бургас. Пратките от Германия пристигат по бързо до Пловдив отколкото от Пловдив до Бургас. И като добавим, че има само 1 курс от Германия и понякога става почти месец.

# 244
  • Варна
Здравейте! Искам само да проверя дали правилно разбирам. Искам да пусна поръчка от iherb до немски адрес. Сумата е 34 евро и ми пише, че включва 3,50 евро ДДС. От общата сума (40 евро) е приспаднат reward в размер на 8,50 евро. Пратката ще бъде ли задържана някъде и ще дължа ли обяснения, документи и такси или ще дойде директно при мен? de.iherb от Германия до Германия ли е доставката или Щатите - Германия? Мисълта ми е, не е просто преведен сайтът на немски, а си има немски склад или..?

# 245
  • София
Няма iherb de. Сайта е преведен. Доставката си остава САЩ - Германия. Айхърб имат склад в Нидерландия, но не е безмитен, така че всички дължими такси - ДДС и при нужда мито, ще си ги платите. Може да си пуснете поръчката със сума до 22 евро до Германия и няма да дължите нищо. Или пък за 34 евро, но с предплатени такси. Предполагам до адрес на превозвач ще я пускате, то в такъв случай няма да дължите такси.

# 246
  • Варна
Да, мисълта ми беше, ще платя сега тия там 3,50 евро директно в iherb и повече никой няма да ме занимава с нищо, нали? Няма като тука да ми ходи по митници, да ми искат документи, ЕОРИ-та, освобождаванки ... ?

# 247
  • Бургас
Аз искам да попитам тези, които са от Бургас. Освен Габиели има ли друг превозвач с офис в Бургас. Пратките от Германия пристигат по бързо до Пловдив отколкото от Пловдив до Бургас. И като добавим, че има само 1 курс от Германия и понякога става почти месец.
в първия пост поще че тези имат
https://www.simplyshopping.eu/
http://www.kdshoppinguk.com/

# 248
Да, мисълта ми беше, ще платя сега тия там 3,50 евро директно в iherb и повече никой няма да ме занимава с нищо, нали? Няма като тука да ми ходи по митници, да ми искат документи, ЕОРИ-та, освобождаванки ... ?

Да, аз така пусках до Англия ноември, предплатих си ДДС-то и направо пристигна при превозвача. Явно имат сключени договори с тамошните митници, както и в Германия и се занимават те с плащането на ДДС-то. Щеше да е хубаво и до България да е така..

# 249
  • Казанлък

Пускайте с Хермес и с предплатени включени такси. Вече имам няколко поръчки оттам до офиса на Габиели в Германия. ДДС е по-ниско от нашето, няма разправии. Всичко сстава много бързо. Много съм доволна. Дори и с таксите на превозвача и Еконт пак ми излиза по изгодно. Допуска се и по-голямо тегло. Жалко, че не всичко може да се поръчва до Германия.

# 250
  • Варна
Здравейте, имам една пратка която е поръчана до Габиели във Германия и днес ми изписана че е доставена но във техния сайт все още не е отразена.На някой да му се е случвало ? Няма я и в неразпознати пратки.

# 251
Здравейте, имам една пратка която е поръчана до Габиели във Германия и днес ми изписана че е доставена но във техния сайт все още не е отразена.На някой да му се е случвало ? Няма я и в неразпознати пратки.
Обикновено на следващият ден ги отразяват, изчакайте до утре следобед.

# 252
  • Варна
Обикновено на следващият ден ги отразяват, изчакайте до утре следобед.

Моите поръчки ги отразяват много бързо. В рамките на два-три часа след получаване.

# 253
Пишете им на мейла. Ще я отразят. При мен до скоро (до преди да се "технологизират") отразяваха преди Амазон (примерно) да са я отразили като доставена. Последният път трябваше да им пиша.
Пишете им за всичко, което не е наред или ви притеснява. Те трябва да разберат, че имат проблем.
Бяха толкова организирани и точни, а сега... пратките пристигат по-бързо от Германия до България, отколкото от Пловдив до Еконт. Получих си моята вече, ама със зор. Оказа се, че има товарителница от четвъртък, чак в понеделник следобяд я предадоха на Еконт и вчера я получих - след нерви и два имейла, вторият от които не съвсем любезен.

# 254
  • Варна
Не успявам да се ориентирам с името на получателя. Там попълвам моите имена, нали? А номера ми от Габиели къде го слагам?

Общи условия

Активация на акаунт