От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 1

• 60 089
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря, ще измеря и аз като пристигне, за да проверя. Знаете ли колко време отнема от Курс до пристигане в София? За първи път поръчвам през Германия.

# 226
  • София
Здравейте, налага ми се да върна пратка до Германия, която получих чрез посредник. Към пратката имам лепенка на UPS, която в случай че реша да връщам да залепя на опаковката. Но предполагам това важи само от Германия.
Фирмата която използвах за доставка на пратката от Германия - Лерон иска 15 лв, за да върнат пратката до Германия и от там да се върне до адреса, от който е получена.

Въпроса ми е мога ли да използвам този етикет на UPS и да върна пратката от България.

Ако не може ли да ми препоръчате посредник, който да върне пратката ми до Германия на по-ниска цена?

# 227
  • Варна
Здравейте, налага ми се да върна пратка до Германия, която получих чрез посредник. Към пратката имам лепенка на UPS, която в случай че реша да връщам да залепя на опаковката. Но предполагам това важи само от Германия.
Фирмата която използвах за доставка на пратката от Германия - Лерон иска 15 лв, за да върнат пратката до Германия и от там да се върне до адреса, от който е получена.

Въпроса ми е мога ли да използвам този етикет на UPS и да върна пратката от България.

Ако не може ли да ми препоръчате посредник, който да върне пратката ми до Германия на по-ниска цена?
Ако сте я платили чрез ПейПал,можете да я върнете обратно,ако им представите и разписка ще Ви върнат парите по връщането.
А иначе 15 лева е добра цена за връщане обратно,аз съм връщала и най-ниската цена ,която бях намерила е 30 лева,но след това ПейПал ми върнаха парите по връщането.

# 228
  • София
Ако сте я платили чрез ПейПал,можете да я върнете обратно,ако им представите и разписка ще Ви върнат парите по връщането.
А иначе 15 лева е добра цена за връщане обратно,аз съм връщала и най-ниската цена ,която бях намерила е 30 лева,но след това ПейПал ми върнаха парите по връщането.

Благодаря за отговора. За съжаление не е купувана чрез ПейПал.
Ще потърся вариант за по-ниска цена, но ако не намеря ще се наложи да платя 15 лв за връщането.

# 229
  • Sofia
А защо PayPal да покрива стойността на транспорта? Доколкото знам, това се прави, само ако връщането е по вина на продавача (объркан артикул и т.н.).

# 230
  • Варна
А защо PayPal да покрива стойността на транспорта? Доколкото знам, това се прави, само ако връщането е по вина на продавача (объркан артикул и т.н.).
Защото предлагат тази опция,аз съм се възползвала вече няколко пъти.
И затова предпочитам да плащам чрез тях!

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 19:48 от dontcheva1973

# 231
  • Sofia
Аз пак уточнявам – знам, че доставката не е за сметка на клиента, когато вината е у продавача. Когато не е, обаче, откъде-накъде някой друг, различен от получателя, ще покрива стойността на транспорта? Няма логика. Би ли споделила точното име на тази опция?

# 232
  • Варна
Аз пак уточнявам – знам, че доставката не е за сметка на клиента, когато вината е у продавача. Когато не е, обаче, откъде-накъде някой друг, различен от получателя, ще покрива стойността на транспорта? Няма логика. Би ли споделила точното име на тази опция?

https://www.paypal.com/bg/smarthelp/article/can-i-get-reimbursed … ery-costs-faq3544

# 233
  • Бургас

това е интересно, какво представлява
може да искам да го фалшифицирам, без да върна продукта

# 234
Някой знае ли дали все още се пращат смс-и за получаване на пратки от офис на Еконт пратени от Габиели? Има някакъв проблем с организацията на Габиели. Не е за първи път, но сякаш ще им е за последен.  Чакам пратка от Германия, която от три дни е в България, но къде е... не е ясно. Такова бавене и невярна информация не помня - доставена била според сайта, ще бъде доставена според имейла, ама в Еконт я няма. Писах им, но не са се събудили явно съботно, а аз си се дразня

# 235
  • София
Някой знае ли дали все още се пращат смс-и за получаване на пратки от офис на Еконт пратени от Габиели? Има някакъв проблем с организацията на Габиели. Не е за първи път, но сякаш ще им е за последен.  Чакам пратка от Германия, която от три дни е в България, но къде е... не е ясно. Такова бавене и невярна информация не помня - доставена била според сайта, ще бъде доставена според имейла, ама в Еконт я няма. Писах им, но не са се събудили явно съботно, а аз си се дразня
И аз съм в същото положение... Даже самата пратка е регистрирана отделно, а не на регистрацията, която аз съм и направила. Съответно исках да си я взема от офиса в Сф, а сега уж е доставена в офис на Еконт, ама и там я няма. На телефона никой не отговаря, та имейл писах, с две думи ужасен ужас!

# 236
Да, комуникацията с Габиели е под всякаква критика от преди да си сменят сайта. Сега пък съвсем. Не разбирам само защо правят такива супер технологични за нивото им стъпки като новия им сайт, с което хаосът стана безобразен. Ще се развеждам с тях, много им се дразня, но не съм сигурна, че имат и каква е алтернативата. Или ще премина на директна доставка, ако я има и не е свръх скъпа.

# 237
  • София
Както съм писала преди, от януари използвам Доставка от Англия и за доставките от Германия. Засега съм доволна - пристигат за 10-15 дни, получавам мейл при получаването там и при пристигането тук. Има и система, където всички пратки са описани. Имат офиси само в София, но доколкото знам, изпращат с Еконт и в страната.

# 238
Аз получавам имейл за пратка от Габиели. За това предпочитам Спиди. Изпращат ми съобщение по вайбъра и доставката им е с 1 лв. по- евтина от Еконт.

# 239
Не знам какъв е бил преди сайта на Габиели, но за мен сегашният е ОК. Регистрирах си поръчката с тракинг номера и два дни след като пристигна в офиса им в Германия я закачиха към профила ми,  въпреки че на пакета липсваше ID номера ми. Планирано беше да пристигне на 15.03, но вчера си я взех от офиса им в Пловдив. На всяка стъпка получавах имейл и като за първо пазаруване с тях съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт