От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 1

• 59 569
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Направих поръчка от германски сайт, посочвайки за доставка адресът на Габиели, но пропуснах да напиша ID-то си. В последствие нямах възможност да коригирам данните си. Въпреки това, регистрирах пратката в профила ми в Габиели. DPD вчера са осъществили доставката до офиса на Габиели в Германия.
Дали ще си получа пратката, при положение, че все още нямам известие от Габиели?!? Не държа толкова на отразяването й в системата, но взех да се замислям.

# 451
Обади им се да знаят. Да не се чудят чия е тази пратка.
Въпреки че щом си я регистрирала, може и от там да навържат нещата.

# 452
  • София
ако няма айди я слагат в неразпознати пратки.
преглеждай там.

# 453
Добре де, те имена не четат ли?! Все си мисля, че и тази информация могат да отразят!

# 454
Моля, който поръчва в Пловдив да ми каже друга фирма, освен Габиели. Миналата седмица писах тук, една дама ми помогна да си намеря пратката от Габиели в неразпознати, въпреки написаните имена и айди. Наскоро водих цял месец кореспонденция, разговори и караници на място за друга изгубена пратка за над 100 лв. Загубено време, нерви и непиене на тези добавки, които са ми важни за здравето, а аналог в България нямат. На мен ми писна. От Хермес имам тракинг, че вчера е пристигнала. Няма я отразена нито в профила ми, нито в Неразпознати пратки. Не отговарят на мейла ми, не вдигат телефна. Като си спомня през какво минах предния път косата ми настръхва. Тази пратка е на стойност 120 лв. Никаква реакция и остава да гадая какви номера ще ми въртят пак като предния път, когато се измъкнаха с 'имаме 2 нови момчета'.

# 455
Прегледайте в първия пост фирмите...

# 456
  • Ланкър, планините Овнерог
С ГГБГ не сме имали драми. Аз само с две пратки опит имам, но и мъжът ми поръчва няколко пъти с тях, фалове не е имало. Нямат офис в Пловдив, но работят с Еконт за извън София.

# 457
И няма да пропусна да разкажа и други неща, макар че досега ги спестявах.
Когато пратката ми тогава не се намери и мъжът ми всеки ден висеше там накрая им писна и дадоха парите за изгубената пратка. Около десет дни след това той отива да си взема друга пратка и служителката го посреща с думите: 'И се'а к'о пра'им'?' Той доста се учудил понеже е служител с униформа, с която е бил тогава там и отделно всеки човек заслужава уважително отношение. Тя му ударила въпросната пратка на тездяха, на нея пишеше 'Изгубената' с главни букви. Върнал парите, дали му пратката, гледали го на кръв, а на етикетите пишеше, че е доставена на една жена от Бургас, която е била достатъчно съвестна да я върне. Нито обаждане, че е намерена, нито мейл, за извинение нямаме право да си мислим.

Вчера го пращам за пратка пак, той тича след работа, недоразбрал какво и от къде трябва да има и ми носи 2 пратки. Едната за Васил някой си, с когото ние нямаме нищо общо. Но от другата страна стикер на Габиели с имената и айдито на мъжа ми. Мъжът ми си гледа имената по стикерите, аз не го уведомявам подробно какво, откъде и как поръчвам, освен ако не е за него. Айде обратно в трафика до другия край на града и така 40 мин., за да върнем пратката. Пътувах и аз и вместо взимайки ме след работа да се приберем ходихме пак до Габиели.

Сега остава да се надявам, че евентуално някой ще поиска  да върне и моята пратка...

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 18:18 от Vessita13

# 458
Сменяй ги.
На 1 стр.има и др.фирми с офиси в Пловдив. Не са само Габиели.
Пробвай с някоя от тях. Няма смисъл да се мъчиш с тези.

# 459
Свързах се с Габиели и ми казаха да изчакам до утре за отразяване на пратка, която вчера е пристигнала в офиса им в Гирмания. Днес "колегите не работят" е причината за нуотразяването на пратки в системата. Дано не работят само праткоотразяващите Wink

# 460
  • София
Аз също имам пратка, пристигнала вчера след обяд в офиса на Габиели в Германия. Днес все още не е отразена.
Вярно, че днес е почивен ден в Германия. Ще чакаме утре да се появят.

# 461
Честно е да кажа, че днес пратката ми е отразена в профила, което не отменя посочените по-горе факти и неприятните емоции, свързани с Габиели.
Попитах за друг доставчик за Пловдив, защото се регистрирах в Доставка Англия, но пише, че от 23.03 не доставят от Германия. От другите на 1 стр.съм пробвала миналата година Shopper.bg, но ме притеснява факта, че вземането на пратките става в определен ден от седмицата за около час и половина. През останалото време офисчето (гаражче) не работи, а за мен това е натоварващо, защото не винаги мога да се съобразя с това. След разговор по телефона тогава господинът каза, че не отваря допълнително. Дали сега се е променила тази политика не знам.
Пробвах и с Габко, но като събера пратките за година за доставка с Еконт сумата не е малка и за мен това не е решение. Аз пазарувам много неща и, макар че сега по-голяма част от поръчките от Алиекспрес ги получавам в Б-я, пак имам по няколко на месец в чужбина. Извинявам се, че ви занимавам с подробности. Явно пълно щастие няма. Габиели са удобни, работят всеки ден. Не биха били удобни за някого без собствен превоз, заради мястото на което са, но мъжът ми след работа минава от там, а и да е нощна или която и да е смяна те все работят и затова ги предпочитам.

# 462
  • софия
Доставка от Англия са селски тарикати и с тях е ок да поръчваш пратки, които са повече тежки, отколкото малки. Напр. 8 кг в малък пакет.

# 463
  • гр. София
Някой знае ли какво се случва с камиона на Ггбг, който се чака? Тръгна на време, а още седи на път.

# 464
GGBG са царе на оправданията.  Просто стоиш и чакаш, друга опция нямаш. Дали е тръгнал, или не...ние няма как да разберем, освен ако не сме в склада им Германия. А те  казват каквото им изнася...
Аз за това се отказах от тях. Нещо лъжите не ги харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт