От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 1

• 59 427
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Понеже във visiofactory.com  са изчерпани вече... разрових за този модел.../за под 250лв/ -  и извадих тези 3 сайта (първият е най-изгодно), но дали е сигурен?
Може ли РБ да се познае дали е менте?
https://www.lensonlineshop.de/Ray-Ban-RB-3542-0025L.html

https://www.optical-center.co.uk/sun-glasses/sun-glasses-RAY-BAN … L-6315-26106.html
https://www.occhialando.eu/sunglasses/ray-ban-rb-3542-002-5l-polarized

# 646
  • София
ГГБГ в УК събират ли и в събота преди да тръгне?

# 647
  • Бургас
Последните два поста ме карат да си припомня името на темата и то е: "От Германия до България - превоз и закупуване на поръчките ни", така че нека се придържаме към тази тема конкретно!

# 648
  • БГ
Здравейте,
поръчвали ли сте от този сайт https://www.ebay-kleinanzeigen.de/? Харесах един артикул и имам нужда от помощ Simple Smile Благодаря.

# 649
  • София
Идеята на ebay-kleinanzeigen е тип гаражна разпродажба. Продажба на ненужни вещи от физически лица. Да отидеш и да вземеш на място артикула. Рядко се съгласяват да изпращат. Нещо като OLX.

# 650
Да попитам за пазаруване от Немските сайтове с превозвач на Хермес или друг какъв евентуално и може да се пазарува до 150евро за да не за отиде на митница понеже е от Европейския съюз до тази сума няма да отива на митница? Има ли друго с което да се съобразявам? Извинявам се за глупавия въпрос.

# 651
Ако стоката действително е от немски сайт - може и за повече, няма митници.
То това е едно от малкото хубави неща на ЕС.
Ако ти го внесат от Китай, Америка или пр. страни извън ЕС до немски адрес - тогава е по-сложно. Не съм правила такова упражнение. Чела съм, че немските митници искат лично освобождаване.

# 652
  • София
Да попитам за пазаруване от Немските сайтове с превозвач на Хермес или друг какъв евентуално и може да се пазарува до 150евро за да не за отиде на митница понеже е от Европейския съюз до тази сума няма да отива на митница? Има ли друго с което да се съобразявам? Извинявам се за глупавия въпрос.
България и Германия са членове на ЕС, т.е. няма причина нещо "да отива на митница", ако ДДС му е платен и е под 150 евро. Това е границата за мито, ДДС няма нищо общо. Напр. електрониката въобще е освободена от мито, независимо от стойността си.
Вече и от Алиекспрес стоките са с включен ДДС.

# 653
Да се отчета с първите ми получени пратки от iherb през Германия с превозвач Габиели.
Направих три поръчки от сайта и всяка от тях пристигна за 7 дни до офиса на Габиели в Германия.
После 12 дни от Германия до моя град, в който няма офис на Габиели /получих ги със Спиди/.
Всичко 19 дни в транспорт - мен ме устройва, защото нищо от поръчаното не ми беше спешно.

# 654
  • София
Поръчка от 29 септември (намалението на digestives) днес е пристигнала в офиса на Лерон.
Дали не постъпих непатриотично - вместо да си купя Провиотик на Кирил Петков, поръчах Хамерикански пробиотици Stuck Out Tongue

# 655
  • София
Опитвам да пусна поръчка от немския Амазон и при адреса ми излиза надпис, че не може да има цифри при името, т.е. няма как да напиша ID си към превозвача. Не знам дали е някакво ново изискване от сайта, при някой друг има ли такъв проблем?
П.п. Открих причината, имала съм артикул Dispatched from and sold by Amazon UK. Махнах го от кошницата и пуснах останалите неща без проблем. Ще го търся да си го поръчам от английския.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 01:09 от 4μΕ

# 656
Момичета, какъв адрес посочвате при регистрацията в Габиели - адреса на немския офис или Вашия собствен? Нещо не мога да се ориентирам.

# 657
Марципан Вашият настоящ адрес в България

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 16:26 от Casual

# 658
Марципан Вашият настоящ адрес в България
Благодаря, пуснах вече поръчка от айхерб.

# 659
  • Бургас/Пз
Здравейте на всички. От вчера се опитвам да направя регистрация в сайта на Габиели, но като стигна до Държава и не ми дава възможност да пиша в полето. Също така ми иска изписването на някакъв сбор от числа, а такива изобщо няма. Някой има ли подобен проблем или нещо аз не правя както трябва??

Общи условия

Активация на акаунт