АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 863
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Тези от вас, които приготвят домашни пюрета, откъде купувате плодове, зеленчуци и месо?

# 106
Темма,  ако искате посочете от кой град сте за да ви опъти някоя мама най-добре. Иначе споменахме,  някой имаме собствено производство, други се насочват към био продукти. Всички се страхуваме от нитратите в купените продукти.

# 107
Да ви кажа и мойта бебка има неспокойни моменти напоследък. Преди се будеше в 8:30, а сега в 5:30.Пробвх с биберон, но явно си е гладна и като й дам да суче после заспива. Но се пробужда, проплаква, през нощта също понякога. Ръчичките все по-често ги лапа. Отдавам го на зъбки. Всеки ден я гледам, но още нищо не се белее.
Лайка, моята майка пък маже племенницата като е в тях с флуцинар за дерматита и казва, че бързо минава, но тя е на 12, мисля че не е подходящ за бебета, нали е на антибиотична основа.
Хариста, много интересно звучи този тип масаж, ще прочета в интернет какво представлява, не съм го чувала.

# 108
  • Пловдив
ние нямаме село, нямаме близки, които гледат животни, нито зеленчуци, така че разчитаме на пазара. Купувам зеленчуците и плодовете от пазара от хора, от които си вземаме тези неща от доста преди да се роди малката. Не търсим био производители, не се притеснявам чак толкова от нитрати и т.н.
За месото за начало ще взимам заготовки на Плазмон, защото всички ги хвалят, че са качествени. Ако са Ок ще продължа с тях.

Като цяло гледам да не се филмиран много, защото в крайна сметка не мога да я предпазя от всичко, колкото и да ми се иска 😊

Книги за родителство реших да не чета, а да се водя по нея и по инстинкта си. Надявам се да уцелим и намерим правилния подход. 🙏❤ Прочетох в началото на доктор Карп книгата, наплашена от колики.... а крайна сметка така и нямаше малката колики 🤣 та с това се изчерпва опита ми с книги на теми бебе/ дете.

# 109
Имала си невероятен късмет да нямате колики. Като знам през какво минахме докато ги оправим, колко млека смених и как жално плачеше, направо не искам да си спомням.

Моя заспа но съм принудена да лежа при него. Всяка вечер след като го приспя и отивам в хола да гледам тв и всяка вечер се повтаря едно и също! След 15 Мин следва леко мрънкане, отивам а той с широко отворени очи и докато не легна при него не ги затваря! Почна и леко да реве като излеза от стаята, макар баба му да е с него и да е свикнал с нея.

# 110
  • Пазарджик
Нели, благодаря за пожеланията на моето бебче Григор!

Да бъде здрав вашият тати и голяма упора!

Много обичам да чета книги за възпитанието. Бих допълнила още нещо за "непослушните" деца е необоходимо да им се дават задачи за изпълнение. След което похвала.
Когато работех, винаги стратегията за палавите деца от групата ми беше да ги карам да ми помагат, така нямаха време да мислят за беля, кавага или нещо друго.
Захранването ще стартирам след две седмици. Предпочитам да си ги правя на първо време. Като се затопли и ще сме все навън можее и купешки.

# 111
Тези от вас, които приготвят домашни пюрета, откъде купувате плодове, зеленчуци и месо?

Ние сме в дълбооооката провинция, имаме огромна градина и сеем и съдим всичко за каквото може да се сетите, та зеленчуците са наше производство. Също така имаме над 15 овощни дръвчета.
Месото също ще е домашно.

Tonito_ честит именник! Да ви е жив и здрав!

# 112

Побегнах вчера на разходка и моята като ударила един рев. Звъняли на батко и да се прибере, та той е приспал, не признала нито баба, нито дядо, нито тати. И тя спала сгушена в него 1 час. Май трябва по често да им я оставям да свиква. Може би са в такъв период, че само мамите за сме до тях.
Савова опитай да му слагаш твоя жилетка или блузка да гушка. То е непоносимо да не може човек да си открадне малко време.

# 113
И при нас положението е като при Савова. Още от болницата си спеше сама в кошарата, дори по време на най - силните колики, от месец насам , заспива вечерта и след 30-40 мин надува гайдата с пищене, и после само върху мен седи поне 2 часа да заспи по - дълбоко ( не че продължава дълго ). Не стига, че спи между нас ами и вчера най - голямото ми падение - върнах гнездото в играта и то на спалнята ( толкова ме е яд, но просто имам нужда поне от 2 часа непробуден сън ). Не признава кърпи за спане, дрехи, одеалца, по цяла нощ само ме пипа по лицето все едно проверява дали съм там , рита ме, блъска ме, върти се нон стоп, а иначе със затворени очи. Ще я оставя няколко вечери в гнездото поне да не шава толкова да презаредя, после ще я мъча пак - това дете ба половин година ще стане, по зле става...

# 114
До колкото знам, ще започнат все повече и повече да се въртят нощем. Thinking Гнездото е добър вариант, щом спи на спалнята. Иначе няма спане за родителите. Иначе в кошарата нека си се върти, ако спи, няма проблем.

# 115
  • Denmark
Че какво му е лошото да използвате гнездо? И аз бих, но моят не го признава и го прибрах...
Снощи заспахме уж към 22:30, по едно време след 29726261 събуждания реших да видя дали не стана ли време за блаженото ми кафе, а то 1:30 Flushed смисъл не, че съм се наспала, но броят събуждания ми се видя достатъчен за цялата нощ, не за 3 часа.. Sweat Smile
По принцип тази жена, която ни наблюдава, идва скъщи и тн, ми каза да го слагам в леглото и да не спи с нас и че в началото е трудно, но после много родители казвали "ех, защо по-рано не пробвахме"... Ами, не съм се наканила и честно.. не си представям да ставам да го разнасям/храня/чакам да заспива 100 пъти всяка нощ.

# 116
Аз с баткото бях така, той си спеше спокойно в леглото, да плачеше понякога,( макар че нямаше колики - урааа), но после зъбите много го тормозеха. Заспиваше сам, не се будеше за кърмене , само се въртеше да търси цица. Да ама като припаднах  след 1000 ставане за нощно кърмене и реших, че от време на време ще го взимам при мен да кърмя легнала. И си казах, ама защо съм го оставяла да спи в кошарата , а аз да ставам, вместо само да давам цица......всеки иска каквото няма Wink

# 117
Проблемът с гнездото идва, че трябва да го мъкна с нас навсякъде. Не стига всичките неща , които трябва да взема, ми ако реша да се прибера в Пловдив за 1 вечер и гнездото трябва да мъкна, не защото не мога да купя друго за там, а защото човека си иска неговото. Аз разбирам, че ще се въртят все повече, ама не може всяко движение да е съпроводено с пищене. Понякога си мисля , че ще е по добре да стана в 4 сутринта, отколкото да се мъча да спя още 3 часа - поне няма да се изнервям.

# 118
От първия ден спи при мен, а таткото се премести в другата стая. Всъщност пробвах да го сложа в next to me първата вечер, но се разбра че няма да спи там и го взех в леглото. Като знам в началото как бях уморена и не можех да се наспя, само това ми трябваше да ставам и да го разнасям.
После пък имахме проблеми с рефлукса и връщаше и ако не спеше до мен дали изобщо щях да чуя, че връща! Вече съм обявила, че ще спи с мен докато стане на 18 и хич не ми пука какво мисли акушерката Joy.

# 119
Вчера имах кошмарен ден.
Разплаках се от болка на зъболекарския стол. После по време на целия път съм плакала като малко дете от болка.
Прибрах се и добре че зълва ми гледаше малкия у нас, та го изведе за половин час, за да се посъвзема.
Изпих си антибиотика, изпих конска доза болкоуспокоителни и край! Всичко приключи. Днес не усещам абсолютно никаква болка.
Спрях диетата, за да не направя беля с толкова лекарства.
Вечерта малкият се дра преди да заспи, защото аз цял ден почти не съм го гледала и никой не е следил часове за сън и т.н
Приспах го като го разнасях. От месеци не съм го приспивала така...
И легнах в хола в 20ч и спах, и спах, и спах...
Днес съм друг човек направо. Вчера не бях на себе си Cry
Д

Общи условия

Активация на акаунт