АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 870
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Мога да го оставя за малко сутрин рано, или след дрямка когато е отпочинал и спокоен. По- късно абсурд. Кротък е но все иска на ръце и е много любопитен. Да не види някой да шумоли нещо и веднага почва да маха с ръце и иска да ходи там и да гледа. Най- обича в кухнята докато някой прави нещо да гледа. През деня само се надлъгваме и я на ръце, я на дивана, на активната гимнастика, плота в кухнята или пък обикаляме из всички стаи. Stuck Out Tongue Winking Eye. Обикновено не седи буден повече от 2 часа и след час будуване вече всичко му е омръзнало.

# 136
  • Пазарджик
Момичета, а вашите мъничета седат ли си стабилно, т.е. без да се поклащат?
При нас все още е с залюляване и ааха да падне я напред, я настрани.
Честит първи сняг!!! Така се зарадвах тази вечер. Simple Smile

# 137
Може да седи само в скута ми и седи стабилно, но въпреки това не го оставям да седи сам, а го държа през кръста и подпирам с другата ръка дупето. На земята бе може да седи без да го държа, но смятам че е още малък. На 5 месеца е но е роден 2 седмици по-рано така, че дефакто още няма 5 месеца.

# 138
Harista, и аз си скрийншотнах това, което си публикувала за възпитанието на детето - благодаря ти! Ама за каката ще си го прочитам, че тя отнася цялата ми ярост от недоспиване и слушане на мрънкане, както ви бях споделила.
Никола още не седи стабилен, килва се напред. Но има време...
Иначе нашият проблем сега е с пишлето. Не съм го забелвала досега, мия го на течаща вода. Зачерви се в събота, вчера бяхме на лекар. Забели го, но леко кръвна и той се разплака. Много ми дожаля. Колкото и да бях против това забелване, сега ще го правя, за да не срастне кожичката отново. Изписа ни един крем, който уж помагал да омеква кожата и да не сраства. И риванол, разбира се. Споделям за майките на момчета, ако някоя нещо я тревожи и това би било полезна информация. Ако не беше станало така, нямаше да забелвам и още съм си против тази практика...

# 139
Не забелвам и за сега да чукам на дърво нямаме зачервяване или други проблеми. На скоро пак говорих с моя позната уроложка и ми каза че до 18 месеца -2 години обикновено децата сами си ги забелват, но ако искам след година да я посетя да видим какво става.
За сега мия редовно и все гледам да няма нещо.

# 140
И аз много се зарадвах на снега. В 22: 30 изведох баткото и Бухта , че не се знае утре дали ще има сняг. Обрахме  снега от половината коли пред блока.  Баткото се метна на рампата за колички да прави снежен ангел. Много се зарадва, и голям смях падна, докато  държа бебето увито в одеало с една ръка , а с другата го целя с топки.  Вкарах една в джоба на якето му. Голямо тичане и въртене от радост  Simple Smile  Не ни се прибираше,  а Бухта мрънка от 16:00, направи една дрямка от 15 минути и повече не е спала.  Спря да  мрънка  само,  когато излязохме  с кучето на разходката преди снега да смени дъжда  и сега като бяхме на снега.  Преди  малко  заспа:) Като гледам  през прозореца вече май почва да се топи и снегът  става мокър Sad Ех, как обичам да мирише на зима. Да е тихо и да вали спокойно и улиците да  са само за мен.

Бебифлеби, кой крем, че ми стана  интересно?

# 141
Момичета, а вашите мъничета седат ли си стабилно, т.е. без да се поклащат?
При нас все още е с залюляване и ааха да падне я напред, я настрани.
Честит първи сняг!!! Така се зарадвах тази вечер. Simple Smile
И моето момиче още се клатушка. Аз даже се притеснявам дали е нормално на такава възраст. На няколко места чета, че на 3 месеца главата трябва да е стабилна, а ние вече сме на 5++.Flushed Иначе първите месеци спеше почти през цялото време и на ръце почти не съм я носила. Дано това да е причината.

# 142
Harista, кремът се казва Банивал.
G.Savova и аз бях така и исках така да си остана. Имам приятелки, които не забелваха и не са имали проблеми. Имам и една, която не забелваше и момченцето й направи проблем. Не знам от какво зависи. Гледам винаги да е чист, да го измивям добре, да не стои с наакан памперс, но ето че ми се случи...

# 143
И моето момиченце не може да седи стабилно. Подпира се напред с ръце и после се килва на една страна. Аз не я слагам, освен когато и обличам блуза с ръкави, защото вече много протестира и не ми дава да я облека. Grinning 
Аз много обичам сняг също, но не и да бродя по улиците. Още от малка имам лошия спомен как всяка зима ми бяха мокри краката. Сега, дори да си избирам качествени обувки и да знам, че ще се прибера със сухи крака, пак не излизам. Освен това не знам как да си облека детето. Joy
Harista, ти ме мотивираш, та днес може и да я изведа.

# 144
  • Пловдив
G.Savova , напълно си права, майка ми е лекар в Австралия и там категорично отричат всякакво насилствено забелване, каквото се прави тук. Забелването става естествено, а ако до две годишна възраст има проблем, то тогава се намесва и лекар.
Ние нямаме този казус, но го бяхме коментирали за приятелка, която се чудеше какво да прави с момченцето си. В крайна сметка последва тази идея- без забелване - и всичко мина перфектно и стана по естествен път.

Нашето момиче си държи главата без проблем изправена, но за сядане не я оставям да седи. Само в полулегнало състояние. Трябва ли вече, като са на 5 месеца, да ги слагаме напълно седнали? Не е ли рано?

# 145
Lore.lay, най-добре, след като ортопед разреши. Ние бяхме на преглед и каза след 2 седмици. Точно тогава става на 6 месеца.

# 146
И аз обичам снега, но при нас в Северна България, не вали тихо и кротко. Обилен снеговалеж и силен вятър. Пред вратата имаше може би 50-60см сняг. Навява страшно много.
То в такова време предпочитам пред камината.

Да питам, момичетата, които очакваха доставка от UK, получихте ли си пратките? Имахте ли проблем, разправии с митници, ддс?
Крайно време е да поръчам столче за колата и стол за хранене. А съм си харесала от англ. сайтове.

# 147
И аз трябва да поръчам стол за кола, но май ще е от немски сайт, че не ми се рискува с английските.
Относно седенето, Борис се надига сам, както е полулегнал в столчето за хранене се хваща за таблата и се набира. Но аз не го слагам да седи, знам, че не трябва преди 6м.
Днес ми е много смотано едно такова. Нищо не ми се прави, а то работа колкото искаш😔

# 148
Ох ние два дена не сме излизали, мрън. Но пък малкия се върти като пумпал на земята. Оставям го на меката постелка на земята и голямо въртене пада.
За забелването има различни гледни точки и намирам логика във всички. Познавам близка приятелка която не забелваше и към година и нещо стана голяма беля, стигна се до доктори по спешност. Познавам такава която забелваше и пак стигна до доктор. Така че въря ги разбери.
От Англия чакам една пратка, доста скъпи са, поръчах в началото на годината, почти месец. Още няма яснота как ще минават пратките. Искам и аз да поръчам столче, но ще ползвам немски сайт.
Ако има някой по компетентен да каже, но според мене е по-добре за сега да не се поръчва от там.

# 149
  • Пловдив
Относно поръчките от Англия, следя тази тема - https://m.bg-mamma.com/?topic=1297049.new#new , има полезна информация. Спрях да купувам от там още средата на декември и чакам сега някаква яснота. Не бих поръчала големи/обемни/скъпи неща в тази ситуация, защото предполагам, че доста ще се оскъпят и ще закъснеят.
Може да се пробва да се изпрати пратката до германския адрес на превозвача /прочетох го в споменатата тема/, но не съм пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт