АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 880
  • 755
  •   1
Отговори
# 150

Честит първи сняг момичета поне тези които са от Пловдив тук е първи. 😀 След малко хвърлям малката в дебелия космонавт и я изкарвам навън да види първия си сняг.☃️☺️☺️

# 151
Здравейте и аз започнах захранване - първо с морков. Ден 1- 3-4Л, Ден 2- 30гр, Ден 3- 60гр, Ден 4- 60 гр, но му се появиха пъпки по крачетата и гърба. Педиатърката каза, да спра за два дни, за да завехнат малко пъпките и после да започна с картоф. Иначе си отваря устата, смее се с глас като му дам да яде, явно доста му харесва да се храни с пюрета. И неговата глава леко все още се поклаща, от няколко дни се научи да се обръща и е голяма радост и за него и за нас. Все още заспива в количката, а вече я е запълнил от горе до долу и не знам какво да правя.
Иначе за справка - на 31.01 става на 5 месеца, 9,500 кг (хич не ми се иска да е толкова голям, искам малко бебенце 🤣🤣🤣, но явно това е положението).

# 152
  • Пловдив
Получих си аз пратката от George без проблем, поръчана на 04.01, получена на 19.01-20.01. Нямаше нито мито, нито ДДС, не знам дали и занапред ще е така, но всичко беше наред с тази пратка. Но знам за много хора, които са плащали и ДДС, и мито, така че не бих рискувала с по- големи поръчки от Англия .

На мен не ми се излиза в тоя сняг и студ , никога не съм обичала обиколки в такова време. Сигурно утре ще я изкарам и в петък, поне да се е разтопило в Пловдив.
Не обичам нито сняг, нито студ 🤣🤣

За забелването съм абсолютно съгласна , че е индивидуално, както и за всяко друго нещо. Нямам и опит в тази сфера, така че тук спирам по нея моите коментари ☺☺☺

Ние утре 28.01 ставаме на 5 месеца и нямам търпение да видя колко е. На 4 месеца беше 66 см и 6200 гр, дано не е повече от 7.000 гр сега 😀

# 153
Чудя се и аз скоро да сменям коша за кола със стол. Но ще изчакам още малко . Най-вероятно ще взема като на баткото 0-36кг, Лорели/Бертони премиум нещо си.....
Още със събуждането и се облякохме да излезем пак, че вече се топи снега. Еми , пълна програма Simple Smile Бухта този път я сложих в количката, за да може да си играя с баткото.
Утре трябва да я водя за имунизация, но мъжете у дома са със сополи и ще видим какво ще решим с ЛЛ.

# 154
Моето маймунче утре става на 6 месеца и сме на консултация - мерене и теглене. Два месеца не сме ходили. И да видим с витамин Д как ще процедираме. Сега давам по 3-4 капки.

Имате ли идея от какво може да се цепи устничката на бебок? Два пъти вече се случва горната устна да е цепната вертикално на 2-3 места. И малко кръвчица имаше.

И друго - олио от авокадо ОК ли е да се слага в пюренцата?

Вчерашният преглед при ортопед пак беше с препоръката никакви бънджита и проходилки, ама то не че съм се засилила и такива да взимам - вече е достатъчно заринато от бебешки неща 😀 Видя с ехографа тазобедрените стави. И така. Сигурно ЛЛ ще ни даде и направление за изследвания, лошичко ми става. Като се сетя как му взимаха кръв преди няколко месеца и ми се плаче. Какво друго се полага като преглед на 6 месеца?

И как ви се излиза в тази киша не знам. Смела работа 😀

# 155
И аз ви се радвам на ентусиазма. При нас се е заледило и ме е страх да изляза Sad даже боклука не мога да изхвърля.

Вчера мерих моята девойка и на кантара вкъщи излиза към 8кг на 6м. Чак се чудя как се справяте с по-тежките бебета. Мен вече много не болят ръцете от това носене и по-тежко надали ще мога да нося...

И аз чакам да се разбере какво се случва т доставките от Англия. Доста често поръчвахме разни неща от Амазон. Не всичко има в немския, а и е по-скъпо, поне това което съм гледала досега.

Нашата педиатърка каза, че до месец трябва да сме заместили обедното хранене, но аз не го виждам как ще стане. Не искам да я насилвам. Засега съм давала тиква и морков само, но не искам да бързам с количествата, да не ѝ говоря така рязко стомахчето. Струва ми се че от моркова се появиха колики.

# 156
Ооо аз нямам търпение да излезем навън. Тоолкова да обичам сняг ❄
Само да се наспи малкият и го мятам в космонавта 😄

# 157
Поразрових се за тоя морков, и се оказа, че е алерген. Защо го дават като първа храна, никой не казва Angry В Пловдив се топи снега и не е хубав пухкав ...

# 158
  • Пловдив
Поразрових се за тоя морков, и се оказа, че е алерген. Защо го дават като първа храна, никой не казва Angry В Пловдив се топи снега и не е хубав пухкав ...

Морковът супер брутално я запече нашата госпожица и го давам много рядко вече. Почти не е част от менюто.

# 159
  • София
Lusisita, на мен Педиатърът ми каза, че като направи 6 М. ще пуска кръвни изследвания,  урина и ехограф на коремни органи.

Аз също не бързам с количества пюре, давам колкото иска и по-скоро да се запознава с вкусовете. Количество ще гоня след около месец като свикне с лъжица та и спре да избутва с езиче. А и не искам да я насилвам, аз имам лоши спомени от детството си как са ме карали да ям насила някакви неща и сега не ги понасям тези храни. Та не искам нищо да е без желание. Рано или късно ще прояде нормална храна, няма къде да ходи Simple Smile

П.п. не обичам зима, не обичам сняг, ако мога, бих живяла целогодишно на 27-30 градуса. Ееееххх мечти Joy

# 160
Аз съм си зимно бебе и много страдам като няма сняг. Искам хубави зими като едно време с по 1-2 метра всичко да е бяло и вечер като си легна да е светло и да гледам как вали. Слагам я в раницата и вчера и днес обикаляме по малко. После са и розови бузите както на нас като бяхме малки и по цял ден се ровихме в снега и си правихме иглу Simple Smile споменииии Simple Smile
Аз тоя морков няма да го давам скоро , както и карфиол и броколиту.

# 161
  • Denmark
Изобщо не съм му давала морков още. И без това се запичаме от най-малкото. Иначе започнах да въвеждам жълтък и си хапва детето доволно, доволно. Яде броколи всеки ден (на мен ми е любимия зеленчук) с нещо друго Sweat Smile и кашички с плод.

Мен ме хваща депресия с това пищене по половин час на всяко заспиване, но какво да се прави...

# 162
Много бебечета са родени на 28, ние също Heart ставаме на 5 м утре. ЛЛ предния път на 8ми ходихме за последните ваксини и ни даде час за 26 февруари ?!?!  Реално прескачане прегледа на 5 месеца, не знам защо така стана. Ще си го меря аз сега.
При нас е страхотно бяло, много искам да изляза, но не спира да вали. Не искам да го изкарвам докато вали сняг, аз като го завия с найлона все тая, че сме на вън. Та ще изчакам до утре дано спре. Само поглеждам през прозореца, ако спре да вали поне на двора да излезем, ама май няма.

# 163
Цитат на: Rozmari Rasheva 661967 link=topic=1297296.msg42210969#msg42210969 date=161173Детски 7741

Честит първи сняг момичета поне тези които са от Пловдив тук е първи. 😀 След малко хвърлям малката в дебелия космонавт и я изкарвам навън да види първия си сняг.☃️☺️☺️
Ех, че хубаво!

# 164
Въодушевена от Harista реших да излезем Simple Smile
Еми в нашия квартал не става за разходка. Поледица или затъвам с количката Joy нищо де, поне разнообразнихме малко и все пак успях да изхвърля боклука Simple Smile

Иначе на 6м сме далеч от седнала позиция. Все пак е родена месец по-рано, може би ще изчакам сама да покаже че е стабилна.

Общи условия

Активация на акаунт