АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 903
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Ние излязохме навън за около час, но имаме двор и не се е налагало да се придвижваме в снега с количката. Направихме си снежен човек и се снимахме за спомен. Много добре ни се отрази ⛄ Жалко че последните години рядко има хубав сняг.

# 166
При нас е голяма виелица. Излезнахме в опит да отидем на детска консултация, но стигнах до паркинга, щеше да издуха количката, иначе снега не ми пречи, даже ми харесва.

Засега си хапва тиква с желание. Даже й дадох повече от препоръчаното. Поръчах моркови от една жена, която отглежда без торове и нитрати.
И след два дена ще дам. Въпреки че като ви чета, нещо взех да се разколебавам за моркова.

Моята бубулечка пълзи (тромавичко), но не може да сяда. Като я сложа в скута ми, много й харесва, опитва се да се надига от гушнато положение, даже някой път успява. Иначе ортопедът ми каза от пети месец да я слагам облегната седнала по малко. Ако е яла и я сложа, повръща. Трябва да е на гладно.

Да ви кажа, много съм доволна от уреда за пюренца. Поръчах втора употреба, че не ми се даваха толкова пари за нещо, което не бях 100% сигурна, че ще ползвам. Вчера даже за нас направих картофено пюре. Бързо, чисто и много вкусно. И мъжът ми яде, а той не е много по пюретата. Голяма реклама направих. Пу-пу, дано и занапред да мога да го похваля.

Я, кажете. Вие празнувате ли месечинките и мислите ли да отбележете по-специално 6 месеца?

# 167

Я, кажете. Вие празнувате ли месечинките и мислите ли да отбележете по-специално 6 месеца?

Ние да, и първото зъбче отбелязахме. И 6-тия месец, живи и здрави, мисля да отбележим.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 22:44 от Verchy

# 168
Всеки месец отбелязвам с някакво кексче и свещичка. Сега чакам с нетърпение 6м торта и балони. Утре правим 5м и за първи път нямам кексче, ще си направя домашно за да имам сутринта, иначе всеки месец купувах, ама нали сме заринати в сняг.
Аз си чакам уреда от Англия и като гледам май няма да го дочакам Sad

# 169
И аз чакам количка, раница, албуми...
Ох, при нас дневният сън е кошмар просто.
Не знам какво му стана на това дете Confused

# 170
  • София
Аз обожавам снега! Радвам се като малко дете, когато завали, но ми е мъчно, че не е като едно време и не вали с дни и не се задържа по-дълго. Днес излязохме, за да отидем от единия блок до другия, при майка ми и едва стигнах. Количката ни не става за газене в снежни преспи Smile Иначе си беше удоволствие да се разходя за малко и снега да похрупа под обувките ми. Нямам търпение догодина да го дърпам с шейна и да ходим в планината. Преди няколко години с МП бяхме в планината докато валеше страхотен сняг на парцали и оттогава все ми се иска да го повторим.
Ние се черпим на всеки кръгъл месец. Купуваме си торта ако ни се яде или си поръчваме нещо солено, ако не ни е до сладко. За 6 месеца ще поръчам хубава торта и мисля да си е истински празник, все едно е кръгъл рожден ден Smile
Ясен беше започнал да си свива краката в коленете докато е по корем още преди да се научи да се обръща. Беше като червейче, но спря да пробва. Май забрави за опитите си Smile

# 171
И аз като Jamily нямам търпение да я дърпам с шейна другата зима.
Мисля да отпразнуваме шестата месечинка- ей така, за спомените. Ще поръчам торта, балони, кексчета и пици сигурно. Ще поканим приятели към 19ч, а малката ще я сложим да спи в 20ч. Така нито ние ще и пречим, нито тя на нас. Grinning
Моето момиче “лази” назад. Избутва се с ръце и минава завидно разстояние, но се дразни, не се радва.

# 172
И ние се потъркаляхме в снега, дори я тъпосахме легнала и и позволихме да пипа снега, и нейните бузки порозовяха и после доста постояха така. Догодина ще я попързаляме на Пампорово но сега е малка най- много да е простудим, та изкарахме в града около час. Аз не я харесвам тая традиция с половината торта и няма да е правим. Малко ми е странна.

# 173
  • Пловдив
Влизам да похваля и аз уреда за пюрета на Авент 4в1, бързо и лесно става. Направихме едно тестово пюре, много добре стана. За утре съм приготвила домашна тиква и ще започвам захранването.
Студ и сняг не обичам, днес си останахме в къщи и свърших доста неща. Утре вече мисля, че ще става за разходка.
В къщи също не отбелязваме с нещо специално всеки месец датата на раждане. Май го целувам малко повече на датата 24ти Smile Blue Heart Yum

# 174
Преди няколко дена имахме сняг и излязохме да се снимаме. Изкарах го на ръце без количката, валеше доста силно и вееше в лицето му, но изобщо не отрази снега по никакъв начин Simple Smile.
Днес пък времето беше прекрасно и следобед бяхме навън 2 часа и като се прибрахме беше потен.
До сега не сме отбелязвали месеците, но за  6 месец съм набелязала страхотно японско руло Прави ги една японка и ги доставя по домовете. Имаме и друг рожден ден през февруари и за него ден пък съм набелязала руска торта. Много обичам сладко и само си търся повод да купувам торти. Simple Smile

# 175
  • Пазарджик
Много обичам снега, но днес толкова силен вятър имаше и не изведох малкото. Гледахме през прозореца. А, когато заспа сутринта, с баткото излязохме на двора и поиграхме с бебефона в джоба Simple Smile
За месечинката нищо по-специално не правя. Не ми остава време. Само успявам да си го снимам, претеглям и записвам в дневничето.

# 176
В нашия град духаше вятър днес и дори не си и помислих да я изкарвам, дори отложихме посещението при ортопед.
   Момичетата от София, познавате ли доцент Стефанов от Александровска, какво ви е мнението за него като ортопед. Утре ще идва в нашия град и ще водим малката при него.

Савова, и при нас беше абсолютно същото като й дадох за пръв път. Но днес пети ден определено взе да се усеща какво да прави. Но през цялото време я занимавам. Пускам пералнята да я гледа и й давам някакво найлонче в ръчичките да се занимава и да не посяга към устата и да се цапа. Първо дадох тиква 4 дни, днес тиква със сладък картоф, после мисля да е тиква с картоф и с моркова се чудя още как да процедирам.
И на мен не ми харесва идеята за празнуване на 6 месеца. Няма да поръчваме торти и т. н. За мен тортата трябва да си е за рождения ден. Но на който както му е кеф. Няма лошо и да се отбележи.

Момичета, много се чудя как използвате ергономичните раници като сте сами?Моята има една закопчалка отзад горе на гърба, която сама няма как да закопчея и да искам не мога да изляза сама с малката с раницата. 🤔

Малееее, Савова, японката доставя ли до други държави. Много апетитно изглежда... 😔🍰😄

# 177
Никога до сега не сме празнували нищо освен РД.......
Днес като тръгна на обратно следобед.......едно след друго неща да ме изкарат от равновесие.
А котката преди малко се побърка, намери една близалка и я размята. Изкара ми акъла като я метна до другия край на стаята.

# 178
Ленка, няма да празнувам, просто както казах си търся повод да купя нещо сладичко, защото отдавна съм хвърлила око на тези рула. Joy.
А руските торти, добре че не съм ги снимала, че не знам как ще се здържиш да не оближеш екрана.

За сега ще изчакам още 2-3 седмици и тогава ще започна захранването, хем да се подготвя че освен лъжички нямам нищо друго. Вчера си говорих с моята акушерка и жената ми каза да не се стресирам много за това захранване и че до 1 година храната е само за игра и опознаване и да не бързам да замествам млякото с твърда храна.

# 179
  • София
LenkaST , при моята раница трябва да отхлабя страничните колани за крачетатс и тогава мога да я закопчея. Чак след като я закопчея, тогава стягам коланите. Моята е на Ергобейби Омни 360.

Общи условия

Активация на акаунт