АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 20 004
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Колко кила е родена че е 6.800?
Тук се водят по ей тези графики. По тях следят как растат децата.
За момичета
https://www.rcpch.ac.uk/sites/default/files/Girls_0-4_years_growth_chart.pdf

За момчета
https://www.rcpch.ac.uk/sites/default/files/Boys_0-4_years_growth_chart.pdf

# 226
  • Пловдив
Роди се 2.700, 48 см... беше бая мъничка... аз гледах, че нормата за 5 месечно момиче е 7.200, та не сме много назад поне по тукашния стандарт 😀

# 227
Та ние сме на 6м. 6.500, жилава и здрава за сега, дано и за напред. Ще пускаме във февруари кръв и урина и ще гледаме коремни органи. Нашата лекарка все казва че сме по учебник. И като се сетя аз в 5 клас бях 26кг. Та на мен ще си прилича сигурно.

# 228
Нормата за възраста е широко понятие. Зависи колко се е родила. Няма как дете което е родено 4кг и друго което е родено 2.800 да се слагат в една графа. Нормата е индивидуална за всяко дете.
В началото сте били на линията на 9%, но е дръпнала напред и сега е на 50%, което означава че е в групата на 50% от всички деца. Един вид 50% от децата са с тези килограми.

# 229
Ох 6.800 бяхме преди няколко месеца. Сега вече гоним 10-те кила Stuck Out Tongue Winking Eye. В една друга тема се мъчеха да ме убедят че бил дебел и би трябвало да се притеснявам за килограмите му ...
Значи и нашият е "дебелак", защото и той е над 9кг.
Торти аз много много не ям, но съм ненадмината да сгъна набързо някой бонбон или шоколад.
Онзи ден, когато прекратих диетата, си взех една кутия линдор с кокос и вече се вижда дъното на кутията 🐷
Ние този уикенд сме сами, че мъжът ми е на вила с момчетата.
Затова Антонио днес спа 3 часа следобеден сън и вечерта заспа сам в 19ч., защото аз имах гости.
Утре ще ходя у кумовете да играем монополи, а Антонио ще се гледа с баба си вкъщи вечерта.
Поне ще ми е спокойно, че и да е нервен, ще съм в блока срещу нас и буквално за 1мин мога да се прибера.
Сигурно съм много руса, защото нищо не разбрах аз от тия графики.
Аз си обичам таблици. От графиките ме хваща нервата Joy

# 230
Ох, ометох цяла кутия от най- големите Фереро Роше! Преди бремеността не ядях толкова сладко, но сега не мога да се спра. Също така почнах да пия Тоник!
За сега не смея да оставям моя на никого. Преди го оставях за час на майка ми, но откакто мина 9-те кила и откакто постоянно иска на ръце не и го оставям.
Активната гимнастика вече е почти разглобена! Играчките не го вълнуват толкова, колкото да я рита и да ръба обръчите!
Графиките са много лесни. Отбелязваш всеки месец килата и гледаш дали се движиш по една и съща крива. Желателно е да се движиш по една и съща крива, но ако мръднеш малко н значи винаги че има проблем. Проблем е примерно ако си била на кривата на 75% и падне на 9%, което значи че не качва достатъчно, или пък от 9% се качил на 91%, което пък показва че качва много бързо. Другото което се взема под внимание е килата с които е родено детето.

# 231
Лайка, завиждам ти благородно. Дано имаш един спокоен уикенд!
Аз не гледам таблици. Май е около 8кг, 70см. На нея и е добре, на мен ми е добре.
Аз започнах някакъв хранителен режим- без сладко, без тесто, без пържено. Grinning Трудно е само началото. На мен този режим ми се отразява добре.
Родители на ММ са супер досадни. Питат дали уикенда могат да видят шушулка. Казахме им, че ще сме навън през повечето време, за това, ако искат, да заповядат с нас на разходка. Отговорът, който получихме е, че ще им бъде по-приятно вкъщи да дойдат, за да я гушкат, а не само да я гледат в количката. Чудесно, ама тя реве като ги види вкъщи, пък и няма да променям плановете ни само заради тях.

# 232
Свекърва ми е тренирана.
Племенникът също върви по-голям за възрастта си.
А и Антонио вечер обича да си лежи гол на спалнята и да се драпа по атрибута Joy Аз ще го приспя вечерта и тогава ще изляза.

# 233
От както имам еър файър ядем "пържено " почти всяка вечер;)
Това  с гушкането ме изприщва, добре че от баткото се научиха ,че бебетата в нашата къща не са плюшено играчки и няма сръдни.

# 234
Ох 6.800 бяхме преди няколко месеца. Сега вече гоним 10-те кила Stuck Out Tongue Winking Eye. В една друга тема се мъчеха да ме убедят че бил дебел и би трябвало да се притеснявам за килограмите му ...
Моя е 8.300 😂. Кака му на 4г. Тежи 15кг. той е на път да я стигне.

# 235
Момичета, мислите ли да давате на бебенцата вода в неразливаща се чашка от този тип с дръжките и меките накрайници? Чудя се дали да взема такава само за вода, за да прави разлика между шишето с биберон, от което пие мляко и чашката, от която ще пие вода. Дали има смисъл да се учи на такава, при положение че после има едни шишенца със сламки, от които пият като станат по-големи или знам че някои деца свикват да пият директно от нормални чаши? Как мислите?

# 236
Като казахте за гостита и тварежни свекъри аз тъкмо се изпокарах с мм, защото си е навил на пръста в неделя да ходим с бебето на село при баба му,а аз не искам. Цяла седмица се дракаме за това и не можем да излезем на глава и това е 😡 Там нито има кой да ни отмени в подмятането на ръце (пък и честно казано не искам бабката да ми я пипа, бррррр), нито има къде да я оставя (защото ме е гнус), режимът на детето ще замине, пюрето няма да има кога да дам, простооооо. 300 пъти му казах да отиде сам да види баба си, но той държи да мъкнем детето. Ми не искам пък. Вместо да се разхождаме, да си я подхвърляме у баба му...

# 237
Момичета, мислите ли да давате на бебенцата вода в неразливаща се чашка от този тип с дръжките и меките накрайници? Чудя се дали да взема такава само за вода, за да прави разлика между шишето с биберон, от което пие мляко и чашката, от която ще пие вода. Дали има смисъл да се учи на такава, при положение че после има едни шишенца със сламки, от които пият като станат по-големи или знам че някои деца свикват да пият директно от нормални чаши? Как мислите?
Пробвай дали ще иска да пие от такава чаша, зависи от детето.
Например с каката бях купила такава и с мек и с твърд накрайник, е не пропи от такава. Направо от такива със сламка пожела.

# 238
Колко кила е родена че е 6.800?
Тук се водят по ей тези графики. По тях следят как растат децата.
За момичета
https://www.rcpch.ac.uk/sites/default/files/Girls_0-4_years_growth_chart.pdf

За момчета
https://www.rcpch.ac.uk/sites/default/files/Boys_0-4_years_growth_chart.pdf
Не мога да се оправя с тези графики. Моят се роди 3,750. Сега е на 5месеца 11кг около 72см.
От както му променихме режима и го захраних е отслабнал с 200гр 😄

# 239
Алетея,  разбирам те и аз съм така, на мен самата ми е  неприятно, въпреки , че прабабата и прадядото се стараят да е чисто. Да не говорим как мразя и за мен и за децата, като се навират е лицата им с този ужасен старчески  дъх. И ние ще сме такива, ако доживеем.  Аз просто преглъщам и това е. Но с ММ  поне сме на едно мнение, че отиваме само за малко. Далеч ли е тази баба?
Баткото така и не искаше да пие от неразливаща чаша. Обичаше тези със сламка.  Иначе пробва всички видове накрайници, които се сетих да му купя.

Общи условия

Активация на акаунт