АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 866
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Моя все още яде по малко, за това и след половин един час дохранвам с мляко.
Днес яде пюре от грах и изяде около 60гр. Беше ужасно на вкус и как го яде не знам Stuck Out Tongue Winking Eye. За сега целта ми е да го запозная с възможно повече зеленчуци и плодове, и да се научи да яде, а не да замествам ядене. Предишните дни беше ял съвсем малко картоф и морков прибавени към сладък картоф, но въпреки това се запече.

# 511
Едната е по-нагоре от другата. Sad Дали това е проблем?
TheSearcher, като бяхме на ортопед той каза, че при прохождането е нормално да стъпва на пръсти, както и на външната част на ходилото, на вътрешната също. Проблем е, когато продължи да е така след 4г. възраст. Нашата съм я слагла да стъпва лекичко, също е на пръсти. А относно гънките, в какво се изразява разминаването? Едната е по-силно изразена от другата или едната е по-нагоре от другата? При нас беше първото и ортопеда каза, че е нормално и нееднакво разпределение на мастната тъкан.

# 512
Днес ял доста, та дано да не се буди три пъти нощес.
Цяла нощ сънят му е един неспокоен и чак след последното ядене към 4,30-5 заспива дълбоко и непробудно.
Май се мъчи зъб да му излиза.
Днес много се смя като го носих с едната ръка, а с другата подхвърлях във въздуха една найлонова торбичка.
Направо с глас се смя Joy
Само мама да има кръст за тия игри...

# 513
Ние заместихме обяда, малкото е толкова лакомо за това пюре, че после не иска да пие мляко. Слагам и малко оризова каша и така не огладнява бързо след това. Оказа се обаче , че има киселини и за това не може да спи по цяла нощ и плаче. Гастрото ни изписа сиропче и о чудо спокоен сън от 10 до 5, което за нас не е никак малко. Сиропа помогна и за хълцането. Вече 4та вечер заспива сама в кошарата с мн малко потупвания по дупето и много се горедея с нея Simple Smile
Исках да ви попитам давали ли сте спанак и от къде го купувате ? Не ми харесва състава на готовите пюрета със спанак , а за магазините и пазара ме е страх да не е нитратен и да я боли корем.

# 514
Ebk_kbe, какъв е сиропа?
Нас пък ни мъчат зъби и от два дена е голям ревльо и нищо не го успокоява. Имам още 1 час до вечерния сън и се чудим как да го залъгваме.

# 515
TheSearcher, като бяхме на ортопед той каза, че при прохождането е нормално да стъпва на пръсти, както и на външната част на ходилото, на вътрешната също. Проблем е, когато продължи да е така след 4г. възраст. Нашата съм я слагла да стъпва лекичко, също е на пръсти. А относно гънките, в какво се изразява разминаването? Едната е по-силно изразена от другата или едната е по-нагоре от другата? При нас беше първото и ортопеда каза, че е нормално и нееднакво разпределение на мастната тъкан.
И двете ми деца имат на единия крак две, а на другия една гънка. Просто са пълни. Мисля, че гледат първите гънки да съвпадат.

# 516

И Арас има една гънка повече на едното краче. Още не сме ходили на ортопед.
Следващата седмица сме на нефролог и после на ортопед. Надявам се да не е проблем.

Какво е това чудо не знам. От една седмица спи като новороден, 2 дрямки има от по 3ч. Явно се дължи на хубавото време, че бяхме нонстоп навън - я на разходка, я в двора.
Жалко, че времето се разваля.

Снощи заспа в 23 след половин час се събуди. До 2 си играхме, аз го слагам да спи, завивам го - той ми се хили.

Изби му и първото горно зъбче. Взех Nenedent-baby, но се мръщи и с много зор успявам да почистя зъбките.
Мамите на бебета със зъбчета, вие с какво почиствате?

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 21:56 от Verchy

# 517
И ние сме в очакване на зъбче, днес при слагането на играчка в устата започваше да пиши и реве. Почти я държахме на ръце. Давам Дентокинда като че я успокоява. Венеца е бял. Чак ми е жал. При нас беше студено днес, но бутнахме един час в гонене на котките и после при баба на кафе.

# 518
Ebk_kbe, какъв е сиропа?
Нас пък ни мъчат зъби и от два дена е голям ревльо и нищо не го успокоява. Имам още 1 час до вечерния сън и се чудим как да го залъгваме.
Това е сиропчето, по 4 пъти на ден по 2 мл. , 10 мин след хранене. Ще го пие 1 месец, после ще спрем да видим как е.

# 519
  • София
Ebk_kbe, много се радвам, че малката се успокоява, спомням си колко беше отчаяна в началото. Аз не бих дала спанак, не и ако не съм го отгледала аз или някой доверен познат. Има време, ще яде спанак като поотрасне. Пробвай кейл или манголд ако искаш да даваш зелении.

# 520
Аз водих малкия при Фурлакис и каза,че изобщо не го интересуват гънките и че вече не се гледат те,а ултразвуковите показатели.

# 521
TheSearcher, не мисля, че е проблем, но е хубаво да го заведеш, все пак специалист да каже. Можеш ли да ми пратиш снимка да погледна(може и на лично). И аз много се тревожих с тия гънки, а е било напразно.
   Савова, грахът не се ли дава към 10 месец?
    Лайка, и моята на това се смее много😄Будаленца☺️

# 522
  • Пловдив
Има био спанак в Farmhopping и мисля оттам да взема след няколко дни. Днес ще въвеждам червена чушка , но като я обелих то почти нищо не остава... някой друг въвеждал ли я е и бели ли я като въвежда?

# 523
Ние освен обяд сме заместили и сутрешната закуска и следобедната😂 режима му е следния ( не спазвам точни часове)

Сутрин яде към 8:00 - 120мл АМ
Около 10:30 закуска - попара, каша или плодово пюре
12:30 - зеленчуково пюре + жълтък или месно пюре
15:30 - каша или плодово пюре (зависи какво съм дала сутринта + 60/90 АМ
Оттам нататък в 18:30, 21:30, 00:00 все е на АМ

За крачките да кажа 😃
Държа го, прави крачки, като се измори сяда на земята. Вече започна да се задържа седнал около 10 секунди без помощ 🙂

Колко пъти спят вашите съкровища през деня?

# 524
Ebk_kbe, много се радвам, че малката се успокоява, спомням си колко беше отчаяна в началото. Аз не бих дала спанак, не и ако не съм го отгледала аз или някой доверен познат. Има време, ще яде спанак като поотрасне. Пробвай кейл или манголд ако искаш да даваш зелении.

Methy, благодаря ти Simple Smile стискаме палци сега като започнем ваксините да не се върнем в изходно положение.

Много се чудя за този спанак, май ще изчакам майка ми да си отгледа пролетен и тогава ще и го дам.

Общи условия

Активация на акаунт