АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 875
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Друг вариант е мама да отчупва малки парченца и да дава на бебето. Говоря за меки храни - банан, сл картоф, морков.
Аз не виждам как 6 месечно "знае" колко да изяде и това не ми е ок по този метод.
Но все пак го пробвам оставяйки на таблата парченца храна. Е, нито едно не отива в устата реално и хич не ми е забавно. Grinning
O повярвай ми знаят даже съм чела научни трудове които казват, че ако оставиш детето само да преценя колко, кога и какво да яде то знае най-добре. Даже усещат ако са склонни към алергия от дадена храна да я избегнат, защото го усещат. Даже и малки според мен изобщо не трябва да бъдат подценявани😀 иначе от 3 дни и аз предлагам парченца, поставя ги в устата ама повечето го изплюва ама първоначално е нормално до сега са свикнали само с млекце и сега изведнъж бум нещо напълно различно. 😀

# 496
Добре де, знам че всеки решава сам за своето дете, но ми е много объркващо с това дали трябва или не трябва да се заместват хранения. На моето дете много му харесват пюретата и бързо замести обедното хранене, като има мляко в пюрето. Нито я насилвам, нито нищо, просто си хапва с удоволствие, но като слушам как не мислите да замествате хранене до 1 годинка се замислям? Само бебетата, които са на кърма ли не заместват хранения, за да не намалее кърмата или е добре и бебетата на АМ да хапват по малко, а не по цяла порция?

# 497
Аз започнах тази седмица да предлагам храна. Картофенто пюре много се хареса. Днес обаче вечерта видях пъпчици по дупето. На самите бузки.  Не знам дали е съвпадение или е от пюрето, въпреки че уж от картоф нямало какво да стане.
За сега нямам намерение да замествам хранене, искам да въведа повече храна и тогава. Е, ако то си иска повече, няма да го спирам. И все пак не ми се иска да го кърмя прекалено дълго...

# 498
ellocin, благодаря! И вие ли сте днес?
Живи и здрави да са всички бебчета! ❤

Днес нещо много се развълнувах. 167 снимки съм направила на малката. Ще й пиша и писмо, което ще прибера, за да прочете, когато стане на 18.

# 499
От няколко дена на обед предлагам пюрета. Почнах с картоф, после смесих със сладък картоф, после пък него го смесих с морков. Давам малки порции колкото да го запозная с вкуса и да видя дали има реакция на организма. От картофа и моркова дадох по малко защото чувам от вас, че запичат и хоп днес не е акал, а предишните дни по малко и по- твърдо от обикновеното. Утре мога ли да дам само тиква, че да го разхлаби малко? Също така като давате пюре след това кога давате мляко? За сега давам малки количества ( днес около 30-50гр)  и след това дохранвам с мляко. Намерих цаката на избутването с език и то е да пъхна лъжицата малко по- навътре в устата а не съвсем в началото както правех преди. И сега избутва но съвсем малко, а храната му харесва и чак ръмжи когато не сваря да му дам веднага.

# 500
  • Denmark
Можеш да дадеш само тиква Simple Smile

Добре де, знам че всеки решава сам за своето дете, но ми е много объркващо с това дали трябва или не трябва да се заместват хранения. На моето дете много му харесват пюретата и бързо замести обедното хранене, като има мляко в пюрето. Нито я насилвам, нито нищо, просто си хапва с удоволствие, но като слушам как не мислите да замествате хранене до 1 годинка се замислям? Само бебетата, които са на кърма ли не заместват хранения, за да не намалее кърмата или е добре и бебетата на АМ да хапват по малко, а не по цяла порция?

Щом има мляко в храната и детето се засища, не виждам нищо притеснително. И аз уж нямаше да замествам, пък то детето "само" си реши Grinning

# 501
Момичета,някой вече заместил ли е обяд? Захранвам малкия от 1 седмица и с всеки изминал ден яде все повече пюре. Очевидно му се хапва,даже аз спирам да му давам,защото се притеснявам да не го заболи стомаха. Прави ми впечатление,че и времето за кърмене на обяд намалява пропорционално 🙄 Днес например след пюрето беше на гърда 3-4 минути само. А ми се струва,че дори можеше да мине и без мляко.

# 502
  • София
Савова, аз захрани с тиква и съответно давах 4 дни само тиква. Много й харесваше на моята. Можеш и само сладък картоф да дадеш, също разхлабва.

При нас банана много се хареса, обаче много й се отрази на стомахчето, запече я и май имаше газове от него, беше неспокойна 2 дни. Вчера й спрях всички пюрета и давах само мляко, за да се регулира малко.

Не знам какво й става, но две нощи подред иска да яде по нощите. Едната нощ в 1, снощи в 4 часа. По това време от 4 месеца не е яла, не знам какво й става. Възможно ли е от зъбите да иска да яде повече? Или с пюрето да й се разбърква съвсем режима на ядене?

# 503
Според мен пюретата бъркат режима.
Антонио яде по 2 пъти през нощта. Тази нощ даже 3 пъти.
Днес ще караме така с храненията и дано да се буди поне само веднъж през нощта.

# 504
Ние направихме изследванията, с много хубав хемоглобин е малката, чак изненадващо от факта, че кърмачетата все имат нисък такъв.
Много трудно взе да заспива. С рев, дърпане, бутане. И сало навън.
От няколко дни пък има някакви много ситни пъпчици по раменцата, а нищо ново не ядем. Изпадам в ужас, че нещо може да й има.

# 505
Момичетата, държите ли бебетата изправенички за да "вървят", т.нар "фалшиво ходене" или "танцуване"? Как стъпват - на пръсти или на цяло ходило? Правят ли крачки? Моят стъпва само на пръсти и започвам да се тревожа, освен това гънката на единия му край доста се разминава с тази на а другия ( някой беше писал за това, че не е ок) - при вас как е?

# 506
Не я държа да ходи, но понеже аз съм нисичка, като съм седнал на земята и я гушна с лице към мен, тя стъпва на моите крака и стои права така. Стъпва на цяло ходило, но се случва и на пръсти. Бях чела, че не е притеснително.
Днес и намачках картоф, сладък картоф и добавих пюре от карфиол. Справи се чудесно с намачканото пюре. Вече така ще го приготвям.

# 507
TheSearcher, като бяхме на ортопед той каза, че при прохождането е нормално да стъпва на пръсти, както и на външната част на ходилото, на вътрешната също. Проблем е, когато продължи да е така след 4г. възраст. Нашата съм я слагла да стъпва лекичко, също е на пръсти. А относно гънките, в какво се изразява разминаването? Едната е по-силно изразена от другата или едната е по-нагоре от другата? При нас беше първото и ортопеда каза, че е нормално и нееднакво разпределение на мастната тъкан.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 17:17 от LenkaST

# 508
Моето бебе няма интерес да стъпи, не може. Но е малък , на 26 ще стане на 6 месеца. Сестра му на 8 месеца се изправи и на 11 вървеше.
Аз ще се водя по детето. Ако иска да си замести обяда, добре. Сам си увеличава пюрето, но и суче след това. От месец го захранвам със зеленчуци, не знам с какво да продължа.
Дъщеря ми е на 2г,. но двамата се развиват много различно. Тя не за рсти ядене много дълго време.

# 509
В едно видео казаха, че трябва да се стремим да заместим обяда през втория месец на захранването. Пък дали детето е благоразположено за това, да, друг въпрос е😁

Общи условия

Активация на акаунт