АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 876
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Дано не са ни болни дечицата и не се налага мъчително чистене на носове. Grinning
Моята шушулка и снощи се събуди в 3 и до 4 и нещо все си будуваше. Нещо с дневния сън не е наред. Иначе спи доста през деня- направо шокиращо. Спи два пъти по 1 час и 10тина минути и един път 30 минути. Може би и идва много спането и за това се буди по никое време за “игра”. А днес е МРЪН голям. Заради ваксината е сигурно. Дори като я гушкам и пак и се чува жално гласчето.

# 481
Днес е КОШМАР. Цяяяяял ден то не бе рев, пищене, мрънкане - от всичко по много. Пюре не искаше, стиска устата. Честно казано тия дни не го иска това пюре и не знам защо. Дори в раницата е недоволен. Направо в чудо се видях днес.
Не мисля, че ще празнуваме нито Св. Валентин нито Зарезан, то и не знам в момента как би изглеждало празнуването.

# 482
Ох, аз какво да кажа за сополите. ММ не дава нашето дете да плаче. Всеки път като й чистя носа пристига в стаята и взима малката да я успокоява. Много съм била жестока, нужно ли било постоянно да й бъркам в носа?! Flushed Вече си представям как като почне да разбира повече детето аз ще съм "лошото ченге", а той - доброто, и как ще я спасява от лошата й майка. Expressionless
Това звучи точно като моя хубостник. Днес малката е много кисела, преди малко както си беше на гърдата и сучеше здраво, изведнъж пусна и зарева с цяло гърло. ММ връхлетя в стаята: " Детето реве, нищо ли няма да направиш?!" Grin

# 483
Ох страх ме е да си кажа ама аз даже не разбрах кога му израстна първото зъбче. Всъщност няколко вечери по-трудно заспиваше и ставаше малко по-рано. Вчера пък го гледам супер миличък, играе си мирно с играчките, не говори, направо умърлушен и следобеда гледам ами то и съседното зъбче на повърхността , до 2,3 дена ще изскочи. И вечерта пак си беше в настроение детето. Честно казано моля се на Господ дано да е все така и да не се налага и давам прахчета. От кутия с 20 броя да съм дала 2,3 прахчета и то преди 2 месеца дадох едното, че беше неспокоен.

# 484
Това звучи точно като моя хубостник. Днес малката е много кисела, преди малко както си беше на гърдата и сучеше здраво, изведнъж пусна и зарева с цяло гърло. ММ връхлетя в стаята: " Детето реве, нищо ли няма да направиш?!" Grin
Понякога много ми липсват емотиконите от фейсбук. JoyJoyJoy

# 485
Паола, пожелавам ти всички зъбчета така да излизат! Hug
Минт, при нас е същото днес.
За капак, нещо газовото котле се прецака. 3 часа имах майстори вкъщи. Тръгнаха си и нищо не свършиха. Сега имаше пак майстори. ММ се прибра по-рано от работа заради тях, та това го изнерви допълнително. Малката пищи и реве, майсторите за пореден път нищо не оправиха, да не коментирам как замириса на газ целия първи етаж.
Аз тази вечер ще спя на дивана. Grinning

# 486
Момичета да се похваля сигурно от месец гоним котките пред блока и непрестанно викаме "мац мац" мяу,  и книжка имаме с животни и обясняваме, че това е коте и казва Мяу,  сигурно беше случайност но днес виждам котка на центъра, клякам да е галим и мишчицата ми извика силно Мау 🤪🤪🤪🤪 яко ме изкефи. Бати чак я гледа гледа и промълви, ма тая наща много умна бе 😂

# 487
Rrr3, представям си всичко, което описа и знам какво си изпитала.
Баткото след мама каза Котка и бях втрещена, изумена, очарова и още неща хахаха. Много се смях  и никой не ми вярваше,че точно това е втората дума, докато я чуят всичките беше голямо шоу.
 Днес минахме ехографията, при нас всичко е наред. Коментира се за специалист з а Пловдив. Бяхме при д-р Мантаркова в ДКЦ1, до Понеделник пазар. Бързо и спокойно мина прегледа. Тя е педиатър и искат код с направление 17 ( з а педиатър). Подраних, че не исках да заседнем на опашката на регистратура. Но се оказахме 15 Мин по-рано пред кабинета , с първи възможен час и все пак ни прие.

# 488
Ох страх ме е да си кажа ама аз даже не разбрах кога му израстна първото зъбче. Всъщност няколко вечери по-трудно заспиваше и ставаше малко по-рано. Вчера пък го гледам супер миличък, играе си мирно с играчките, не говори, направо умърлушен и следобеда гледам ами то и съседното зъбче на повърхността , до 2,3 дена ще изскочи. И вечерта пак си беше в настроение детето. Честно казано моля се на Господ дано да е все така и да не се налага и давам прахчета. От кутия с 20 броя да съм дала 2,3 прахчета и то преди 2 месеца дадох едното, че беше неспокоен.

Честито зъбче! Дано всички зъбки така да избият.

# 489
Кити, честити 6 месеца, честити и на нас!
Честито и на някоя друга мама, ако има, но не съм запомнила. Hug

# 490
И ние днес ставаме на половин годинка, леле, как половин година Grinning Правих му торта (за нас, де), че 40 лева за половин торта не ми се даваше, стана много сполучлива, доволна съм от себе си Simple Smile
И нашите зъбчета изязоха още на 4 месеца, даже не забелязахме, нямаше никакви проблеми, и двата пробиха едновременно. Един ден, както му мажех венците, нещо ме драсна иии те белеят ли, белеят.

Другата седмица ще го водим на кръвни, ехограф и очен, дано всичко е наред. Захраних с 4-5 зеленчука, като последният е броколи, което пробвах и ми се повдигна, а на малкия май му хареса, хапва си с голям кеф. Относно методите на захранване, ние захранваме с пюрета, но ми харесва този, воден от детето, но ми се струва малко странен. На мен поне ми обясниха, че след 6 месец кърмата /АМ/ не може да му осигури напълно всички необходими елементи и затова е добре да се захранва, а с този метод детето почти нищо не яде, по-скоро си играе. Сега се притеснявам дали с кръвните всичко ще е наред, понеже не му замествам ядене, а само му давам по малко и после го дохранвам. Иначе един ден му дадох морковче, едно дълго парченце и му беше много станно, ама татко му само ми дудняше как щял да го отхапе и да се задави и бързо-бързо му го извади от устата Grinning Вероятно ще правя някаква комбинация между пюрета и в същото време, когато имам възможност, ще давам да хрупа някой зеленчук. За плодовете съм подготвила една биберона, в която слагаш плода и то си го смуче, ама още не съм вкарвала плодове, нека си изяде броколито и карфиола Grinning

Св.Валентин и ние май ще го пропуснем. Ние никога не сме го празнували, де. Може да сме се излъгали първата-втората година от запознанството нещо да си подаряваме по-специално, ама вече сме на етап, в който вероятно би се зарадвал на чорапи и пяна за бръснене, така че си е вариант Laughing

Много неща щях да пиша, ама ги забравих...

# 491
Честити 6 месеца на всички бебоци 💙 живи и здрави да са ❤

# 492
И ние днес ставаме на половин годинка, леле, как половин година Grinning Правих му торта (за нас, де), че 40 лева за половин торта не ми се даваше, стана много сполучлива, доволна съм от себе си Simple Smile
И нашите зъбчета изязоха още на 4 месеца, даже не забелязахме, нямаше никакви проблеми, и двата пробиха едновременно. Един ден, както му мажех венците, нещо ме драсна иии те белеят ли, белеят.

Другата седмица ще го водим на кръвни, ехограф и очен, дано всичко е наред. Захраних с 4-5 зеленчука, като последният е броколи, което пробвах и ми се повдигна, а на малкия май му хареса, хапва си с голям кеф. Относно методите на захранване, ние захранваме с пюрета, но ми харесва този, воден от детето, но ми се струва малко странен. На мен поне ми обясниха, че след 6 месец кърмата /АМ/ не може да му осигури напълно всички необходими елементи и затова е добре да се захранва, а с този метод детето почти нищо не яде, по-скоро си играе. Сега се притеснявам дали с кръвните всичко ще е наред, понеже не му замествам ядене, а само му давам по малко и после го дохранвам. Иначе един ден му дадох морковче, едно дълго парченце и му беше много станно, ама татко му само ми дудняше как щял да го отхапе и да се задави и бързо-бързо му го извади от устата Grinning Вероятно ще правя някаква комбинация между пюрета и в същото време, когато имам възможност, ще давам да хрупа някой зеленчук. За плодовете съм подготвила една биберона, в която слагаш плода и то си го смуче, ама още не съм вкарвала плодове, нека си изяде броколито и карфиола Grinning

Св.Валентин и ние май ще го пропуснем. Ние никога не сме го празнували, де. Може да сме се излъгали първата-втората година от запознанството нещо да си подаряваме по-специално, ама вече сме на етап, в който вероятно би се зарадвал на чорапи и пяна за бръснене, така че си е вариант Laughing

Много неща щях да пиша, ама ги забравих...
Относно захранването щом вече сте давали пюрета и мислиш да смесваш като й даваш и парченца по ЗВБ е малко опасно тъй като когато детето яде пюре то само преглъща докато при парчетата детето първо св учи да дъвче с венците и да преглъща след това. Ако ти допада този метод можеш първо да пробваш като намачкваш зеленчуците без дс фи правиш на глатко пюре и така лека по лека да предлагаш и различни консистенции на зеленчуците. Аз от 3 дни започнах да захранвам по метода воден от бебето като едвам едвам пробвам малко сладък картоф, морков и банан бавно стават тала нещата, но пък аз кърмв така че за никъде не бързам. За заместване на хранения още по-малко. А относно това за след 6 месеца че са им нужни и други елементи които АМ/кърмата не може да даде не съм много съгласна и не виждам логиката тъй като едно пюре е по-ниско калорийно отколкото млякото. А и да има например дефицит на желязо едно пюре с месо или спанак не би помогнало особено много, но не знам...

# 493
  • Denmark
Друг вариант е мама да отчупва малки парченца и да дава на бебето. Говоря за меки храни - банан, сл картоф, морков.
Аз не виждам как 6 месечно "знае" колко да изяде и това не ми е ок по този метод.
Но все пак го пробвам оставяйки на таблата парченца храна. Е, нито едно не отива в устата реално и хич не ми е забавно. Grinning

# 494
  • Пловдив
Желязото в месото, което се приема на обяд с пюрето е важно, за да не развие детето анемия. То няма как да се набави и най- вече усвои ефективно само от АМ . За кърма не зная и не коментирам.
Точно брат ми разви анемия, защото отказваше тотално всякакви месни пюрета 1-2 месеца и се наложи прием на желязо като добавка, за да компенсира ( с голяма разлика в годините сме, та помня).

Аз досега съм и давала на нашата гладко пасирани пюрета, а от днес ( 5++) и дадох парчета банан- голямо щастие беше да си играе с тях , да ги ближе... отчупи парченца сама и първо ги плюеше, след това лека полека взе да си ги дъвче. Та ще продължа тия дни с още банан и други храни, за да се забавляваме. Но храненето е пюре засега, а от 2 дни и каша следобед, основната храна е млякото с около 700-800 мл на денонощия.

Общи условия

Активация на акаунт