АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 845
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Мамите, които хранят с АМ, по колко мл изпиват вашите бебоци, приблизително?
Около 180 мл-200 мл. готова субстанция на хранене. Само на последното хранене, вечерното преди лягане, гледам да й дам 230 мл., но не винаги ги изпива.

# 556
Мамите, които хранят с АМ, по колко мл изпиват вашите бебоци, приблизително?
Около 180 мл-200 мл. готова субстанция на хранене. Само на последното хранене, вечерното преди лягане, гледам да й дам 230 мл., но не винаги ги изпива.

И аз давам толкова - 180мл вода + 6л. АМ.

Помощ момичета, от тъпите плюнки брадичката все и е във пъпки вече,  пробвах биодерма, уриаж, судокрем, вазелина също много малко ни действа, в чуденка съм.

Аз мацам с крем Здраве. Но забелязах и да не мажа, те се махат още същия ден.

# 557
Аз мажа с бепантен и много бързо минават

# 558
Записвам си храненията в Хъкълбери и на 24 часа прави 6 хранения и общо количество АМ около 1050 мл. През деня пие по около 150мл, но вечер преди лягане и нощните хранения са по 210-240мл.

Ох с това захранване голямо запичане! Тази сутрин се напъваше още от 6 часа и успя да се изака едвам към 9. Извинявам се за обясненията, но първо излиза едно ужасно твърдо и едва след него е нормално. Вчера дадох тиква и пак е запечен.

# 559
Йоанка изпива най-много по 150 мл АМ.
Савова, и при нея беше така със запека, много се напъваше, чак се разплака, но успя и с малко масаж от моя страна. И вече не смея да дам морков, дори и смесен с тиква, че така се запече. И картоф ме е страх да й дам...

# 560
  • Пловдив
нашето момиче яде около 750-850 мл мляко на денонощие. Преди лягане 210 мл+ 7 лъжички, а през другото време различно в зависимост и колко пюре и каша е яла на съответното хранене.

Нормално е акото да се промени , на малката също вече и е по- твърдо и по- трудничко ака от преди 😊 давам круша/ слива на следобедна закуска, но пак е зор.
Морковът съм го изключила почти, такива мъки е акането след него, че няма смисъл.

# 561
Моята принцеса се запича от всичко-картоф, пащърнак, морков, тиквичка. Всичко. От обяд на единия ден, чак сутринт на другия се изхожда.
Предстои ми да започна да се изцеждам и да замръзявам кърма, за това се чудя в какви мл да правя дозите. Но явно ще е в максимално-200мл.

# 562
И при нас храненията са 5 х 200 мл /180 мл. вода + 6 лъжици АМ/.

Дрямките през деня са 4, случва се понякога и по 3 да са, но тогава е неописуемо мрънкане и правим всичко по силите си да не се стига до пропуск.

Акото и преди захранването си беше първо твърдо - като пластелин и после нормалната част. А понякога и три вида консистенция има в едно изхождане - гъсто, нормално и редичко 🙄 Поне сега по-често взе да си върши работата, благодарения на пюретата.

Последните 2-3 дни е голяма драма след първата-втората лъжица пюре. Рев, с който за секунди ме побърква. И нещата се нормализират като си изпие първо млякото и после е пюрето.

Mint, как си? Губиш се ... 😏

# 563
Минт, надявам се да открият защо вдигаш толкова висока темперетура и да ти мине час по-скоро!
Ние днес си устроихме мини празненство- мама, тати и бебе.
Довечера ще дойдат едни приятели, но ще играем настолни игри и ще хапваме пица.

Скрит текст:

# 564
Минт, надявам се да открият защо вдигаш толкова висока темперетура и да ти мине час по-скоро!
Ние днес си устроихме мини празненство- мама, тати и бебе.
Довечера ще дойдат едни приятели, но ще играем настолни игри и ще хапваме пица.

Скрит текст:

Честити 6 месеца! Честита половин годинка! Живи и здрави!

# 565
Положението със съня при нас става все по-зле всеки ден. От няколко дни заспива в 22:00 и става в 6. Тази сутрин драпаше да става още в 4, но с едночасово старание (разбирайте разнасяне) от моя страна успях да я сложа отново да спи към 5. Пишкаше ми се и бях ужасно жадна, но не посмях да отида до тоалетната. Та в крайна сметка цъфнахме окончателно в 5:55... Не разбирам какво става. Не виждам да я мъчат зъби, през деня не спи много. Спи общо 10 часа на денонощие с дневните дремки. Просто........

# 566
Аз тази нощ спах в хола, а мъжът ми спа с малкия.
Разбира се, че малкият не се е будил нощес даже и да яде.
И още спят, а снощи го е приспал в 19,30ч.
Мен ме прави на луда калинка, а при баща си слуша...
Днес ще го водим при баба му и дядо му, че в рамките на две седмици ни се очертават две пътувания извън града за по цял ден и ще им оставяме детето. Та да свикне малко там и да няма проблеми като тръгнем.
Изгубила съм си личната карта някъде вкъщи. И ако днес не я намери, утре щр трябва да пускам бърза поръчка за нова Angry
При нас нощният сън е 11-12 часа, а дневният 1,30-2.
Алетея, ти захрани ли я? Да не би да не се засища само от кърмата? Тя си върви големичка и нуждите на големите бебенца са различни.
Аз виждам по моя. Два пъти яде по 60мл мляко с лъжица и половина каша и малко пюре слива. И по 120гр месно пюре с зеленчуци. Има и 3 хранения с по 210мл мляко. Това в последните два дни и ето че тая нощ не се е будил да яде.

# 567
Започнах най- сетне да я захранвам. Давам картофено пюре, разредено с водА, но не го иска, плюе . Ще пробвам с кърма да го направя, но не смея да слагам мазнина, ще изчакам. Картофите много ли запичат, в една лекция казаха, че не променят акото
Две нощи спи извънредно много, веднъж до 6 сутринта, и веднъж до 5 ч, доволна съм Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 10:29 от Анонимен

# 568
  • София
katerichka, чисто картофено пюре ли предлагаш? Ако е чисто, то е суууупер безвкусно и затова го плюе. Пробвай да го дадеш със сладък картоф, морков, тиква. В комбинация с нещо би трябвало да се хареса повече. На моята маймунка й е любимо картоф и морков като комбинация, но и двете са запичащи, та избягвам да й давам в този вид и винаги добавям тиква или сладък картоф.

Знам че преди и непосредствено след ваксина не се въвеждат нови храни. Но може ли да си давам пюрета от вече въведените зеленчуци?

# 569
loewin, мисля, че може.
Моята шушулка си намали нощния сън с 1 час. Спеше до 8:30, сега вече спи до 7:30. Тази нощ ММ я гледа и не я нахранил в 6, та тя се събуди окончателно в 7, прегладняла. Grinning Днес режимът за хранене и спане ще е тотално объркан, ама карай.

Общи условия

Активация на акаунт