АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 840
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
И при нас съня се е променил доста.
Сутрин се буди в 7, преди успявах да я примамя с гърда и спеше до 9-9;30. През деня е много трудно заспиването. Рев, тръшкане, опъване назад. Ще заспи само ако излезем с раницата навън. Иначе -има да я слушаш 20 Мин как се дере, докато не прескочи съвсем часа за заспиване, от което став а още по-изнервена ииииииии 😫
Голямо мрънкало е! Не млъква, постоянно хъмка, ако до няколко секунди от хъмкането не съм при нея и не я гледам в очите, избива на рев.
Захрнаването върви.. някак. Обаче всичко я запича. В този ред на мисли -
Имам въпрос към по-опитните.
Трябва ли да смесвам винаги запичащ и разхлабващ. Ако дам два разхлабващи?

# 571
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И при нас съня се промени към по-лошо, заспива по-късно, буди се много често, понякога и през 20 минути, и сутрин цъфва в 6-7 часа ококорен и готов за игра. По изчисленията на онзи сайт за сън, в момента сме в облачния период - на регрес в съня, така че просто търпеливо ще изчакам да мине Joy (след 2 седмици)

Бонибон, можеш да редуваш, можеш да смесваш, може и два разхлабващи, защо не Grinning

# 572
Моята дундичка си яде чист картоф без проблем, даже и аз похапвам покрай нея. 2 дена давах тиква и картоф... но се запече дори по - зле отколкото с моркова. Ака като пластелин и то все с моя помощ. Давам пробиотик, кърма, вода и пак е зле положението. Чудя се сега къде да търся батат и пащърнак да й правя, защото пюретата от магазина са ужасно редки и не ми допадат.

Не знам кой, какво и дали ще празнува, но ви желая един готин ден с подобаващ завършек.
Скрит текст:

# 573
katerichka, чисто картофено пюре ли предлагаш? Ако е чисто, то е суууупер безвкусно и затова го плюе. Пробвай да го дадеш със сладък картоф, морков, тиква. В комбинация с нещо би трябвало да се хареса повече. На моята маймунка й е любимо картоф и морков като комбинация, но и двете са запичащи, та избягвам да й давам в този вид и винаги добавям тиква или сладък картоф.

Знам че преди и непосредствено след ваксина не се въвеждат нови храни. Но може ли да си давам пюрета от вече въведените зеленчуци?
На мен пък ми е супер вкусно и чисто пюрето, но тя като е свикнала на кърма и й е гадно.
Нали трябва в началото пюрето да е от един компонент, та почнах с картофи, щото уж са чисти, домашни...
Педито изобщо не ми даде направления за изследванията в 6 - ия месец, не че ми се иска в тоя студ и сняг да я водя но..
Чудя се дали са не й се обадя, ММ пък само ме обвинява, че съм мъкнела детето по болници.
Важно е да се проследят показателите й, възмутена съм от небрежната и отвеяна докторка. Само едни ваксини си знаят и едни методи на захранване от по- миналия век.

# 574
Благодаря ви много, момичета❤ От петък вечерта нямам температура, Слава Богу. В крайна сметка според изследванията CRP-то ми беше много много завишено и малко левкоцитите и казаха, че е вирусна инфекция с вторична бактериална компонента, обаче не се знае къде и от какво. 😃
С кърменето пак имаме някакъв проблем, мине, не мине и се почва старата песен на нов глас - сукне 2-3 пъти, върти глава и реве, после пак сукне 2-3 пъти и се повтаря така до безкрай. Когато е полузаспал е ок. Омръзнало ми е вече с това ядене.
Вие как смогвате с всичко, момичета? Готвене, чистене, пране и т.н.... край нямат тия задължения. Трудно ми е докато спи, защото много лесно се буди и гледам да пазя тишина. Вечер като се прибере баща му се чудя кое по-напред да свърша, а и аз имам нужда от почивка все пак.. Уж имам пералня, миялна, прахосмукачка робот, мултикукър, ММ помага като го помоля и пак не смогвам😃

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 18:05 от Mint.

# 575
Mint, аз съм същата. Имам всякакви уреди в къщи, които да ме отменят и пак не смогвам, чувствам се много уморена и готова да заспя с малкия още в 20 ч. Незнам дали сте коментирали темата за стягащите колани за коремната стена. Някой ползва ли? Аз не си купих и от 2 дни усещам болки. Малкият е вече 9 кг и ми тежи доста с това непрестанно разнасяне. Ако не е късно вече, препоръчайте ми някакъв колан или стягащо бельо, което да върши работа. Мерси!

# 576
Същата работа и при нас, с тази разлика, че малката спи в мен и съвсем не мог да свърша друго, дори не мога и да дремна, защото мръдна ли и сее събудила.
Нищо не смогвам да направя из нас. Всичко е мръсно вече. Съдовете се трупат с дни в мивката. Нощно време след като тя заспи не мога да ги мия, защото мивката се чува много по-силно в спалнята. Дрвхите за пране също се трупат. Сушилника стои нон-стоп с дрехи. Няма кога да ги събера. Направо обличаме от там нещата 😀.
За жалост Нямам място, а и средства за уреди, които да ме отменят. От умните уреди имаме само мултикукър, но понякога нямам време дори да нарежа нещата, за да ги сложа вътре.
Много е кофти положението.
А ние преди месец се преместихме в ново жилище. Багажите ни още стоят по кашоните. Имам и да уча за слдд 2 седмици, а няма кога да седна да си отворя лаптопа 🤯
Днес реших да изненадам ММ сутринта, бях взела едни балони-сърца. Докато се цедих в 4ч сутринта, реших да ги надуя. Те пък се оказа дефектни и трита. Единия спукан, другия не може да се завърже, защото е късо издължението, третия не се надува, стои като камък. 🤬Много яд ме хвана, 10лв балони за нищото. А няма да може да пийнем винце тази нощ, защото е нощна смяна 😒 Дано поне ме огрее днес 😀

# 577
ellocin честита месечинка на порастналата розова дунда ❤❤❤, нека не спира да ви радва 😍
Mint това , което сподели ми прилича точно на проблем с гърдите. Не искам да давам погрешни прогнози, но ми прилича на запушен канал. Не винаги се усеща при допир, гърдите не е задължително да са твърди. Малкият отказва да суче, защото когато има запушен канал млякото излиза по бавно и бебето трябва да дърпа повече, за да го отпуши, а твоят младеж сигурно го мързи 😁. Казали са ти все пак , че е инфекция, ами много вероятно да е това. На мен 2 пъти ми се случва, но не съм вдигала температура слава богу и с повечко усилия от моя и на малкия страна съм ги разтиквала за 1 ден.

# 578
Явно всяко дете си има собствен режим на захранване.
Моят син обича тиква. Всичко с тиква, картофа го преживява по-трудно 😄
Също разреди акнето, но не го броя за запичане. 1/2 дена изобщо не биха ме притеснили. Правя масаж и е готов.
Много е добър и послушен, няма да го хваля, че да не ми го върне. Пълзи по корем назад. Успяхме да задържим 11кг и не е качвал от месец.
Така се бях притеснила тези дни. Имах бременни симптоми, два пъти чаках пред аптеки за тест, но се отказвах от страх. Добре, че ми дойде за първи път и се успокоих 😄
Весел празник!

# 579
Kitty, много сладък маникюр Heart Eyes
Аз давам капки линекс и засега няма проблеми с акитата.
Но е започнал да ака, когато стои по корем 🤷‍♀️
Днес заспа на масата у свекърва ми Joy
Тя се мъчила да го приспи, ама не му дала кърпата за гушкане, не го завила с одеалцето и детето си мисли, че си играе с него на спалнята, а не че е време за сън.
Като отидохме у тях за обяд той си заспа, както си стоеше в столчето и си гушкаше кърпата Joy Чак се изнендаха, че  с нея заспа толкова бързо. Сигурно са си мислили, че си въобразявам, че с кърпата заспива и те ще открият топлата вода.
Пак се издразних, че сравняват Антонио с братовчед му, който е 9мес. по-голям.
Пък как Антонио трябвало да седи, пък да сме го учели да ходи, пък хубаво да сме го измаряли през деня, за да спи нощем, пък колко висок бил батко му... А, и разбира се, че се показаха снимки, които да покажат колко много племенникът прилича на вуйчо си, а Антонио няма нищо общо с тях... Казах им, че детето ми е още на 6мес и има време за всичко.
Вече направо ми е смешно...

# 580
Хахахах, Лайка, те всеки път искат нещо от него и все го сравняват.
Малката цял ден пръцка, но почти 24 часа не е акала.
Как правите масажа? Аз свивам крачетата към коремчето, но нищо не става .

# 581
  • Пловдив
Домакинските задължения вярно нямат край ... ето от сутринта нейните дрехи да се изгладят, пералня, миялна... добре, че не готвя особено, а го караме на салати, а и бабата на мм праща храна....
Не чистя, идва да помага / чисти/ жена в нас и това са най- добре похарчените ми пари в живота 😄

Вчера и днес дневния сън е много малко и накъсан и с мъка 🥺🥺🥺 дано да е някакъв скок в растежа и да е временно, защото е особено раЗдразнителна и неспяща от вчера ...

Иначе и нашата заспива с гушанчето винаги Simple Smile незаменимо е Simple Smile

# 582
Толкова познато... Само, че в нашия случай с братовчедка му
Kitty, много сладък маникюр Heart Eyes
Аз давам капки линекс и засега няма проблеми с акитата.
Но е започнал да ака, когато стои по корем 🤷‍♀️
Днес заспа на масата у свекърва ми Joy
Тя се мъчила да го приспи, ама не му дала кърпата за гушкане, не го завила с одеалцето и детето си мисли, че си играе с него на спалнята, а не че е време за сън.
Като отидохме у тях за обяд той си заспа, както си стоеше в столчето и си гушкаше кърпата Joy Чак се изнендаха, че  с нея заспа толкова бързо. Сигурно са си мислили, че си въобразявам, че с кърпата заспива и те ще открият топлата вода.
Пак се издразних, че сравняват Антонио с братовчед му, който е 9мес. по-голям.
Пък как Антонио трябвало да седи, пък да сме го учели да ходи, пък хубаво да сме го измаряли през деня, за да спи нощем, пък колко висок бил батко му... А, и разбира се, че се показаха снимки, които да покажат колко много племенникът прилича на вуйчо си, а Антонио няма нищо общо с тях... Казах им, че детето ми е още на 6мес и има време за всичко.
Вече направо ми е смешно...

# 583
Паола, ами много вероятно да е от гърдите, да. Докторката това каза, но не може със сигурност да потвърди. На мен ми се е случвало запушване, но винаги или са ме боляли гърдите, или са били твърди и е минавало за максимум ден, а сега.. Важното е, че спадна, ама сега пък от време на време главата ме боли отзад, ту отляво, ту отдясно 😄 Абе, край няма😃
БониБон, и малкият спи в мен доста често(разбирай почти всеки път😃), защото се буди като тръгна да го оставям и много добре те разбирам.
Йони, Слава Богу, че с 3то с такава разлика не те виждам😄😄
Лайка, всеки път като се събирате с роднините едно и също... аз пък пожелавам на Антонио скоро да надмине братовчед си, че да спрат с изказванията.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 18:44 от Mint.

# 584
Момичета малкия от както се е родил ака по 1път на ден. Сега, като бихме ваксината 4дни след това почна о 3пъти на ден. Личната каза не е от ваксината. Иначе е жълто.  Ама не е ли много 3пъти на ден? До сега едва по 1път е ходил и то не всеки ден. Не мога да почна захранване заради това нещо....

Общи условия

Активация на акаунт