АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 813
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
Тази нощ и ние не спахме. Буди се през 40 минути. От 2 до 4:30 не спа изобщо, та подавах биба и пеех химна. После към 5 хапна и спа до 8, но пак се будеше.
От сега е крива. Grinning Уж да си почина уикенда, пък то какво стана.
Аз пушех преди, в момента не пуша. Липсва ми времето, в което си почивах, докато пиех кафе с цигара на двора.

# 61
  • София
Harista, не трябва да ти е мъчно, че имаш добро и послушни дете, а напротив. Може и да изстрада отчасти в училище тази си доброта, но по-нататък като порасне, възпитанието винаги ще се цени и уважава и той ще намери приятели и колеги, които ще са като него и ще вирее в среда, която му подхожда. Иска ми се да вярвам, че тези деца ще са мнозинство Hands Pray

# 62
https://youtu.be/ERqk28T8dhk Много полезна информация за захранването.

# 63
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Не съдете толкова лесно. Не можете да си представите колко е трудно да си от другата страна! Само съм стояла по площадките и дебна моя син да не посегне. Булвално на 20 см не се отдалечавам, и съм в готовност. Всяко тръгване от площадката е в следствие на цирк, разиграл се от моето дете. Идва ми да плача, всички гледат нас, а аинът ми реве " ще го набия,ще го набия" и не може да се успокои, аз го дърпам да си тръгваме, той бие мен. Даже това лято като бях бременна (много бременна) аз го хващам, дърпам да си ходим, той ме рита по краката, надраска ми ръцете до кръв и още имам белези. И ме пита "искаш ли да те ритна по корема"? Това не знам защо се случва на мен. Не знам къде сгреших във възпитанието, но боят НЕ помага!

# 64
Давали ли сте сироп за кашлица? Или нещо друго?
Сега и бебето кашля.
В петък звънях на ЛЛ , но тогава все още нямаше кашлица. Неудобно ми е да я притеснявам в Неделя.

# 65
Lore.lay, на почти всички площадки сме имали такива преживявания. За тази голямата в градската е ужас, за това спрях да водя баткото в центъра още преди години.  На малката добре, но той искаше на голямата, а дори сам не можеше да мине по половината трасе на катерушката. Покрай казармите има няколко площадки- там най- често е ад. И на Каменица ходихме - същото. Най-малко инциденти и гаменчета сякаш има в Тракия на новата площадка до Лидл, градинката зад ДГ Чайка и малката площадка на Лаута, от към първите блокове на Тракия. Водила съм баткото  из целия град ( без Коматево и Прослав).
Ловели, не мога да съдя децата ,че са такива, те живеят в джунгла  и трябва да са зверове  да оцелеят. Но родителите като теб са малко,които като знаят ,че имат буйни деца и са нащрек.  Ама друго е да млати всички  наред и да чака някой да се качи на най -високото, за да го бутне от там ( и това преживях, добре че успях да го хвана  ,докато падаше моя син)и през това време да си седнала на най-далечната пейка с цигара и телефон и да се правиш , че нямаш дете. А пък посмееш  ли да питаш на кой е това отроче ,само с поглед ще те убие, защото позволяваш да питаш. Това е много особена ситуация за всички. Аз нямам прави да се меся  и да поучавам другите деца, ни вече го правя. Как да знае, че е лошо да удря  някой,  като никога никой не му го казва? ( говоря за деца ,които познавам от години,  не за единични случаи)

# 66
♥ LoVeLy Wife ♥, искрено ти съчувствам! Имам близки с трудни деца и наистина никак не е лесно. Повечето родители с такива деца се отказват да имат второ или го отлагат много във времето. Поздравявам те за смелостта! Flowers Bouquet

# 67
  • Denmark
Lovely, милата Cry извинявай, че те питам, но какво правите по въпроса? Това ми е голям страх, аз особено каквато съм огнена и паля бързо, а с такива деца трябва търпение...

# 68
Lovely, милата Cry извинявай, че те питам, но какво правите по въпроса? Това ми е голям страх, аз особено каквато съм огнена и паля бързо, а с такива деца трябва търпение...
Аз съм  или по-скоро  бях такава. Покрай детето омекнат и станах доста по-сдържана.
Имам много близки приятели,  двамата са много кротко и спокойни, но им се падна едно ДИВО дете.....каквотои да правят  нищо не оправяше нещата, стигна се до психолог, въпреки че имаха педагог, да им помага при отглеждането на детето. И мен ме беше страх и четяхме много с ММ материали за детското развитие и детска психология....не искам перфектно дете,  искам щастливо дете. Това е много отговорно и много страшно нещо, за което няма еднозначно правила кал да се случи отглеждането и възпитанието. За това уважавам много и педагозите( истинските), които успяват да опазят живи, здрави и спокойни 30 деца в група.

--

# 69
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ами говорим , наказваме се. Трудно е, но се надявам с порастването да става по-добре, защото започва да разсъждава вече по друг начин детето. Сега вече и с бебе на площадката направо не знам как ще съм (не си завиждам Joy ).

# 70
Здравейте мили мами! Не съм се включвала най малко от 3 теми насам. Все не ми остава време покрай децата. Попрочетох оттук оттам.
Ние сме добре, каката (14)  успява някък си да се справи с онлайн обучението. Баткото (6) ходи на градина, здрав е. Малкото съкровище се развива скорострелно. На 31 ви става на 6 месеца 😊
Гледах, че сте коментарали захранването.
Аз започнах когато беше на 4 месеца (без 4 дни)
Към днешна дата яде всякакви пюрета, със и без месо,давам също жълтък и домашно приготвена супа, преди да сложа застройката му пресипвам в купичката.
Записах го на млечна кухня, от утре започваме да взимаме от там.
За стоене прав ще ви кажа само, че беше на 4 месеца и 25 дни когато му купихме бънджи.... Няма такова скачане 😜

# 71
Здравейте, мами!
Предстои голямата драма със захранването на бебето и още се чудя дали да си купя уред и сама да приготвям пюрета или да купувам готови? Вие какво избрахте?
И купихте ли стол за хранене?

# 72
Здравейте, мами!
Предстои голямата драма със захранването на бебето и още се чудя дали да си купя уред и сама да приготвям пюрета или да купувам готови? Вие какво избрахте?

Аз лично предпочетох в началото да почна с готови пюрета, нямам такова време да готвя специално за него. Столче взехме преди 2 седмици. Седи си в него и когато си играе (аз мия чиниите през това време) слагам на таблата играчки и той си ги взима сам.

Да го покажа колко голям е станал 🙃

# 73
Здравейте, мами!

И уред си купихме, и стол си купихме, и пюретата си купуваме 🤣 Обаче съм се настроила като започнем да заместваме хранения все пак да използваме уреда и да си ги правим домашни.

# 74
Маманаси, наистина много е пораснал Blue Heart
И какви очи има,лелееее Heart Eyes Готви се за много кандидат снахи Stuck Out Tongue Winking Eye
Онзи ден се чудех къде се изгуби и ето, че намина отново Hug

Общи условия

Активация на акаунт