АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 821
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Аз се чудех,  че Дари и Peacock не са писали  отдавна.....

# 76
  • Denmark
Аз му правя зеленчуковите пюрета, но намерих изчистени плодови и тях ги купувам. И ние си седим в стола и за игра, не само за хранене. Но и храненето не е само в стола Sweat Smile изобщо е хаотично при нас, но ми е окей Blush

Днес му сложих 1/4 жълтък в пюрето и така ще давам 2-3 пъти седмично за 2 седмици.

Моят съвет към обърканите мами, намерете си един източник и се водете по него. Информацията е много различна навсякъде и това обърква и затова изглежда толкова сложно.
Аз също се лутам между захранването в България и Дания, избрала съм среден вариант, а и се водя по детето.
Ред. : а и съм сложила един календар на хладилника и там пиша всеки ден какво е ял, за да следя. (и дали е акал😂)

# 77
Марая и аз като теб се моля да не е някой разбойник, че както съм по-нервна. Изобщо много е сложно с това възпитание според мен.
Ловли, съчувствам ти! Имам позната с много диво дете, ама много! Не сяда за секунда на едно място, все нещо чупи, все някакви бели прави, от детската градина все се оплакват от него, вдигнали са ръце. И от двете страни не е лесно. Но пък определено няма да си мълча ако някой ми тормози детето.
Относно пюретата, аз засега ги правя, за по- натам ще видим.

# 78
  • София
Аз също засега си правя пюретата. Направих си експеримент с пюре от тиква. Купих на Хип чиста тиква и си направих домашно пюре. Ами готово то ми се струва доста разредено. Има вкус на тиква, ама едно такова по-воднисто. Определено, ако има дни, в които нямам време да направя домашно, ще ползвам готови пюрета, но ще гледам в повечето случаи да са домашни. Поне засега Grin Аз лично ползвам уреда на Авент 4 в 1 и съм много доволна. Даже и ММ редовно си забърква някое пюре.

Хариста, има ли някоя конкретна книга по детска психология или възпитание, която да препоръчаш? Защото пазарът е наводнен в такива книги, но не знам как да преценя коя е хубава и си заслужава.

# 79
И аз започнах да правя домашни пюренца, хапва си ги засега,  не се разбрах с уреда за пюрета и го върнах. Поръчах си приставката за готвене на пара от Икеа и после с пасатора ги разбивам. Много съм доволна.

# 80
Аз се чудя, ще се разровя из нета, но ако направя повече пюре, мога ли да го замразявам и колко би изкарало във фризера. Естествено,  ако не намалява качеството на храната. Имах една приятелка преди доста години така правеше, но не знам колко е било правилно. Иначе аз си поръчах раница за носене и уред за готвене, но ще си ги чакам 100години (от Англия)

# 81
На моя господин за момента повече му харесват домашните пюрета, хич не хареса на Hipp тиквичка и картоф правеше физиономии за повръщане, предполагам беше по-гъсто, разредих го но пак не се хареса.
Аз си правя бурканчета за няколко дни напред различни комбинации и ги стерилизирам за да не се развалят, вчера сварих картофи и батати и в приставката за пара сложих броколи и карфиол, направих 4 различни комбинации и има за 4 дни пюрета.

# 82
Аз също си приготвят вкъщи, имам уред от Англия. Така правя различни комбинации и всичко се хапва.

# 83
Я кажете като почнете със захранването само по веднъж на ден ли давате ? И колко време отнема дикато децата разберат че трябва да гълтат, а не да избутват с езичето навън.

# 84
    Ловли мила си ми, моето момче все го учех да не се бие и доста често се прибираше набит...и това не е вариант...гадничко е да ти бият детето, но и до ден днешен не се бие,  за сметка на това имаше толкова бурно детство, че имаме вип стая в спешния, 🙈🤦‍♀️...няколко пъти мозъчно сътресение,
    26 шева на главата, шити колена, и последно беше в третия месец на бременността ми с малката когато, един полицай ми звънна, да го прибера от спешния.....е как не пометнах не знам....скачал на лостове, ударил се и припаднал.....Моля те Господи, Моля те таз мома да е кротка 🙏🙏🙏
    Хариста, найстина предложи някоя книга и аз бих чела, доста съм изчела има какво да се желае още..винаги.
    Относно пюретата и ние ще си правим вкъщи, като сме на вън и трябва и купено ще хапваме.

# 85
Rrr3 как издържаш незнам. Направо си герой. Милото ти детенце Heart дано госпожицата да е кротичка.
А като стерилизирате бурканчетата колко могат да изкарат така? Много съм боса в тези неща

# 86
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Леле, Rrr3, наистина голям палавник си имаш ти , 26 шева Hushed Head Band На колко годинки е?  
Точно както си сложила една картинка на първа страница, майките са си супергерои Hands Clap  Не е хубаво нито да ти бият детето, нито то да удря другите, ние трябва да сме свидетели на всичко това и ние сме хората, които трябва да намерим начин за решаването на проблемите....колкото и да е трудно.

Ние днес цял ден бяхме на гости, излизахме и навън с количката. Времето беше чудесно, баткото беше с нас по пътя да приспим бебето(срещу подкуп-награда естествено People Ok Woman Joy ). Сега изкъпах бебчо и заспа току-що. Но не е акал от 5 дни, пак ще трябва до клизма да прибягваме, а не ми се иска да свиква така.
Иначе аз пък си записвам , в приложението за кърмене , когато е имал пълен памоперс, иначе ще забравя. Там мога да си водя и записки, като почна захранването ще пробвам дали е удобно. Но като гледам май ще трябва да се разбързам, за да въвеждам сливите и крушите по-отрано Stuck Out Tongue Winking Eye

# 87
На 12. 26те са от лявото око до дясната част на средата на скалпа. Тичайки мина през една врата и отряза половината чело и отлепи скалпа. Повече от бурно детство имаше. Поне знам, че имам здраво сърце...аааа да получа инфаркт и пак работи 😁🙈.
Мисля, че не е здравословно да се залежда готово пюре, то като се размрази и няма да има вкус. Пък може и да греша, не съм опитвала.

# 88
Това е от книгата за захранването на Маги Пашова. Аз се ориентирах за основните неща от нея, като има и някои рецепти. Моята е второто издание, но видях че сега е пуснала трето преработено.

# 89
Моята мома голям апетит има за пюрета. Така отваря уста и вика, че едва смогвам да загреба отново Simple Smile пу пу . Вчера си замразих тиква на пара и пъщърнак в пликчета за съхранение на кърма, надисах си ги  с дата и грамаж и съм много доволна. Иначе днес и направих 5 бурканчета смес няколко зеленчука и ще добавям към тях новите такива. Ние имаме повечето зеленчуци домашни, но с месото много ме е страх. Днес ровейки се да търся попаднах на заготвки месо за бебета пак като пюренцата в бурканчета. На едната марка ( не помня коя ) в състава имаше сол, нишесте ау , но в другата ,мисля беше хип био имаше само рапично олио. Та се чудя дали в началото да не пробвам с такова месо, някоя мама с по - големи дечица дали е пробвала ? Иначе успешно заместихме обяда, мисля сега да и въведа картоф, спанак и броколи и ще и дам и оризова каша. Преди пиеше по около 900 мл на денонощие мляко, сега сме около 700 мл. , а пак си хапва по 6 пъти. А и забравих да кажа, не разреждам пюрето с мляко. Също така си водя дневник ден по ден какво, колко, реакция на детето, поносимост, акото какво е било и имало ли го е. От 3 дена само чета , чета - искам да кажа нещо и малкото ме дърпа , блъска - моето ще е от побойничките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт