АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 836
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Честита шеста месечинка на малкият Ясен!
Harista, благодаря за обратната връзка. Беше ми полезна.
Вашите бебета кашлят ли “фалшиво”? Grinning Моето преди да заспи решава, че ще кашля. Мисля, че си играе и се преструва, защото докато е будна и играе, изобщо не я чувам.

# 601
  • София
Мерси, ellocin!
Като се закашля, към края на цялата кашлица от истинска става фалшива. Аз много му се смея и го имитирам и той се амбицира от това и чак и премигва и се смее. Много е забавно Smiley

# 602
Браво за смелостта, момичета. Моята ме е страх да я изкарвам. И съм се настроила чак за след седмица. Иначе излизахме веднъж с колата, но за продължителна разходка не смея.
   И Йоанка издава такива закашлящи звуци от време на време, даже имаше период едни все едно диша тежко и бързо, но беше период и го правеше около часа за сън. От вчера взе да заспива на една страна. И се хваща за рамката на кошарата, така че скоро ще сваляме нивото май...

# 603
Вчера и Ясен направи половин годинка! Разгеле и ние се захранихме. Не прие радушно храната, да не кажа, че не иска изобщо да си отваря устата. Няма да ви казвам как ръгам лъжицата. Плюе, смее ми се, гледа ме с подозрение, но устата не иска да отвори.

Черпя ви виртуално за малкия ни празник. Честито и на всички, които направиха половин годинка през последните няколко дни! Да са ни здрави всичките бебоци! Purple Heart

С излизането ние нямаме проблеми, но като затъна с количката не мога да се измъкна Smile Та затова ще изчакам няколко дни да се стопи снега, колкото и да го обичам и пак ще излизаме.

Честита половин годинка на Ясен! Живи и здрави!

Вашите бебета кашлят ли “фалшиво”? Grinning Моето преди да заспи решава, че ще кашля. Мисля, че си играе и се преструва, защото докато е будна и играе, изобщо не я чувам.

Да, като иска внимание.

# 604
И моя "кашля". В началото много му се смеехме и го имитирахме  той го прави естествено за да му обърнем внимание. В момента в който се усетих е, че той го прави все по-често, вече спряхме да го имитираме, за да спре.
Аз продължавам да си го изкарвам всеки ден, обличам му дебело яке, а отдолу е с дебели дънки/панталон, боди с дълъг ръкав и блузка. Има си чувал към количката, така че ползвам не много дебело одеало.
Честити половин годинка на всички наши бебенца. Да растат пухкави и сладки съкровища Heart

# 605
Мен не ме притеснява толкова, че ще й е студено, колкото студения въздух, който ще диша...

# 606
В студените дни вече излизам само с ергораницата,защото едно от колелетата на количката ми блокира от студа и направооо откаачам 😡  
Якето от Лидл за бебеносене е едно от най-добрите ми попадения !! Взех си по-тънкото,но дори днес не ми беше студено.

И да ви се похваля днес на обяд малкият яде само пюренце ( около 180-190 гр ). Изцяло на кърма е и вече ми се иска да заместя 1-2 хранения,ама всяко нещо с времето. 😁

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 23:19 от yanna777

# 607
    И ние излизаме със слинга, грешно или не с космонавта. Вчера беше -9 И се усеща като - 15. Силен студен вятър.
    През ноща използваме бисквитките на плазмон. С две бисквитки вече спи от 9 до 6. Непрестанно се опитва да ни ухапе и ни щипе като ни стиска, да избиват тия зъби, че не знам. Като се сетя,че на бати първия зъб излезе на година и месец 🤪.

# 608
Момичета, кога може да се въведат и кашите като следобедно хранене? Захранвам със зеленчукови пюрета вече близо 2 седмици и е раничко предполагам,но да питам все пак 😄 Или пък първо се въвежда жълтък/месо? 😅

# 609
И при нас избива зъб. Спи неспокойно, буди се с рев.
Взех тази сутрин Камилия, че прахчетата ми от Англия свършиха и да видим как ще е.
И такива капки слагам
https://www.mypharmacy.co.uk/product/anbesol-liquid-10ml-teethingmouth-ulcers/

# 610
Моя бебок от снощи е с температура между 37,5 и 38,4... Днес ще го водя на лекар.

# 611
Оле милите. Дано да е зъб и да избие веднага. Доста често зъбите избиват с температура, диария, хрема , на сестра ми детето дори с кашлица. Вземе да кашля от нищото и хоп до 3 дни зъб и кашлицата секне. Пожелавам ви бързо решение на въпроса Мамананси.

# 612
  • Пловдив
Rrr3 - кажи за двете бисквитки, разтваряш ги в млякото и с какво шише даваш, тоест с каква дупка на биберона?
Исках да му сложа малко каша в млякото, но леко се сгъсти и не течеше, затова питам Flowers Cherry Blossom
yanna777 - педиатърката ни каза като навърши 6м да започвам с месото и след като въведа първите 3 вида / ще е на 6+++, тогава може да давам и по малко жълтък /по схема/.

Аз да питам мамите с бебоци с АД - какъв балсам/крем за тяло ви е изписан?
Малчо има само на лицето и ни е изписан Secalia. Чудя се между 3-4 марки, затова да питам и вас.
И мамите от Пловдив, които са посетили дерматолог, дали може да ми препоръчате?
Водих го ноември, но нещо не съм впечатлена от прегледа за 5 мин и 100лв ,които заплатих /преглед+крем/
След като почнах да захранвам се обостри, мажа го сега с Адвантан,  пие хомеопатични ....сутрин е добре, но после като пусне лигите и пламва Disappointed Relieved
Хубавото от захранването е, че му се оправи запека Yum

# 613
И на моята Буба й се оправи запека от захранването, хем яде картоф.
За АД нищо не ни помага, изсветляло е петното на бузата, но не е напълно изчезнало.
Бях на диета безмлечна, без яйца и ядки, но все си седи и ме дразни.
Черпя ви за РД днес !

# 614
  • София
катеричка, честит празник. Бъди здрава и много, много щастлива Champagne

Rrr3, и аз се включвам в питането на пепина за бисквитките. Как точно ги даваш? От 3-4 нощи явно не й стига храната през деня и вечер почна да ми се буди в 1-2-3 часа да яде. Опитах да вгигна милилитрите прието мляко през деня, ама тц, не го изяжда и го хвърлям. Чак другата седмица ще започна да давам месо и се надявам с него да се засища повече.

Общи условия

Активация на акаунт