АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 838
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Честит празник на всички празнуващи!

Момичета малкия от както се е родил ака по 1път на ден. Сега, като бихме ваксината 4дни след това почна о 3пъти на ден. Личната каза не е от ваксината. Иначе е жълто.  Ама не е ли много 3пъти на ден? До сега едва по 1път е ходил и то не всеки ден. Не мога да почна захранване заради това нещо....

Моето лъвче ака по 3-4 пъти на ден, но това е така от 1вия месец.

Да питам мамите, с по-големи дечица - има ли някакъв ред при никненето на зъбките?
Изби му горен ляв централен резец, на следващия ден изби и ляв страничен резец.
Като гледам венеца, тези вдясно скоро няма да избият. Не избиват ли някакси по двойки?
С какво почиствате зъбчетата?

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 07:54 от Verchy

# 586
Лайка, направо ти се чудя как ще го оставиш там да го гледат. Как им имаш доверие? Не знам кое ще ме дразни повече: да го правят нарочно или да не се усещат.
Монито, не се фиксирай толкова, освен ако не виждаш нещо друго притеснително  освен акото ( брой, честота, консистеция....).Причини може да има много- от зрелостта на храносмилателната система, качеството на кърмата/АМ, нужди,  усвояването и т.н. Ако захраниш може пък да се "нормализира ". Децата растат всеки ден.
Верчи, да има ред ( в нета има инфо и хубави статии, кой кога,  в ка къв период). Първо са долните два....ако има друг ред може да има различни причини безобидни и нетолкова.

Вчера Бухта се "сби" с мен за една палачинка,  искаше да яде ,а аз не я дадох. Едва я удържах седнала в мен,че ми се и кара. Да ама нейните зеленчуци не бяха готови, наложи се да дам авокадо,  имах останало от домашното суши. То беше доста назад в списъка, но взе че й се хареса.  Изяде няколко парчета, без да съм ги мачкала даже.

# 587
Harista, те за гледането го гледат, ама не се усещат.
Няма как да го помъкна с нас в тия студове по пътищата. А няма и как да не пътуваме.

# 588
Harista, те за гледането го гледат, ама не се усещат.
Няма как да го помъкна с нас в тия студове по пътищата. А няма и как да не пътуваме.
А казвала ли си им?

Днес беше голямо шоу сутринта, вече снегът се превръща в лед, баткото облечен, коланите на столчето не стигат да го закопчееш с якето, колата още не беше загряла добре да го съблечеш вътре......
Трябва да ходя за зеленчуци днес, ама количката няма да мине през тесните пътечки направени в леда, та ще трябва пеша, дано не се подхлъзна някъде. Хубаво си мислех още предната седмица като обикаляхме града по цял ден да си купя и плодове, зеленчуци, каши и памперси. Котешката храна и тя свършила и лошото е , че всички неща, които ми трябват са от различни магазини, в различни посоки. Ще е забавно хахахах

А днес Бухта става на 1/2 година и обещах на батко ѝ да има празненство Simple Smile Да видим какво ще измисля.
Скрит текст:

# 589

Верчи, да има ред ( в нета има инфо и хубави статии, кой кога,  в ка къв период). Първо са долните два....ако има друг ред може да има различни причини безобидни и нетолкова.

Да, доста неща изчетах, включително и доста схеми разгледах. Но на Арас зъбките пробиват  преди сроковете, посочени в  стандартните таблици. Идеята ми беше, някой да сподели дали трябва да се притеснявам, че страничен резец е избил преди втория централен.

Честита половин годинка на Бухта. Да са ти живи и здрави и двамата.

# 590
Верчи, хубаво е да се консултираш с педиатъра или стоматолог, защото  не е толкова важно дали някое зъбче ще изпревари другото, а да се види има ли причина за това-дали има достатъчно минерализация, дали има зародиши на зъбките, които е трябвало да изникнат първи, дали няма изменения на челюста и захапката. Често няма място за притеснения, освен при недохранвани и болни деца, деца чиито майки са имали проблем с обмяната на веществата  през бременността и др. Много деца имат зъбчета преди посочените периоди, но то и от години на момичетата им идва доста по-рано цикъла.....нещата се менят, за това за твое спокойствие една консултация със специалист. Simple Smile

# 591
  • Пловдив
Аз днес сигурно ще пропусна излизането нак- вече , защото количката няма как да мине през снега... улиците почистени, но има непреодолими купчини сняг по тротоара 🙄 а нямам яке за бебе носене...

Малката няма даже наченки за зъбче, освен че си чеше венеца с всичко, което попадне 😊

Harista , защо не пробваш EBag.bg ?
Аз като е кофти времето и няма шанс да накупя каквото трябва ги ползвам. По- скъпи са, но за инцидентни случаи вършат много добра работа.

# 592
Честита половин годинка на Бухта! Успех с приключенията по магазините днес. Grinning
Откакто захраних, шушулка ака по няколко пъти на ден. Ако не акаше, щях са съм по-притеснена.
Не сме излизали от няколко дни. Има доста сняг, нямам яке за бебеносене, а тротоарите не са почистени.
Снощи корнизът в спалнята се откачи, та ме цапна по главата. Сега сме без пердета и вечерта в стаята беше светло като ден.

# 593
Жива и здрава да е Бухтичка!
Абе не искам да влизам в директни пререкания. То на мен толкова ми личи, когато нещо не ми хареса, че няма как да не са забелязали.
Както казах, на мен вече ми е смешно всичкото това.
Зълва ми също реагира като мен, когато кажат, че нейното дете еди какво си, пък Антонио еди какво си.
И тя вижда, че това е неприятно и се надявам с времето да ги превъзпита.
Нейни родители са си, аз какво да им казвам и да влизам в скандали.
На мъжа ми също съм казала, че не е приятно да говорят така.
Не е приятно и за мен, и за зет ни вероятно.
Ще мине и това Wink

# 594
  • София
Днес ще опитам да я изведа с раницата. Нямам яке за бебеносене, но моето е доста широко и бебка ще я сложа в космонавта, а пък тя ще ме пази Joy За 30-40 мин. ми се иска да излезем малко да "глътне въздух".

Не знам какво стана вчера, това дете спа цял ден. Буквално. Има общо 5 часа дневен сън и съответно през нощта ни се разказа играта. Като се събуди в 2 часа и си играе и ми се хили, няма заспиване. ММ стана, ядоса се, излезнали му киселини и почна да ровичка хладилника да яде по нощите. С 300 зора на ръце към 3:30 я приспах, а той се разшушка с някакви бисквити в кухнята и малко се стресна и ревна. Еееейййй, откачих. Събрах му завивките и възглавницата и ги занесох в хола и му казах, че щом не се съобразява с детето, няма да спи при нас. Днес ми се сърди и не ми говори Joy Joy Joy

ellocin , съчуствам ти Hug

Да е жива и здрава Бухтичка и само да радва мама, тати и бати Blush

# 595
Simple Smile Успяхме, нямаше това , което ми трябва като зеленчуци, но взех памперси, после намерих една малка пекарна в съседния квартал и взех няколко различни парчета торти да опитаме. Имаше котешко езиче, както го помня от детството.  Има доста несъобразителни пешеходци и шофьори, при все , че всичко е лед и киша.......половината път нямаше никакъв тротоар и беше ужасно с колите.
Яке за бебеносене и аз нямам, слагам Бухта добре облечена, овивам около кръста ѝ одеалце и подпъхвам под крачетата. На мен така или иначе ми е топла като я нося и вървя много.
Сега пак трябва да излизам, че хванахме обедното време на пощата.....дано заспи скоро, че не ми се опакова пак 30 мин, за 3 минути работа навън.

# 596
loewin, аз пък на теб съчувствам. Не стига, че не ти е помогнал в приспиването, събудил я е после, пък и ти се сърди. Мъжка му работа. Grinning
Harista, какво ще рече “добре облечена” ? Joy Сори, ама изобщо не знам как да я облека, ако ще я нося в раницата, а навън е -3 градуса.

# 597
Harista, какво ще рече “добре облечена” ? Joy Сори, ама изобщо не знам как да я облека, ако ще я нося в раницата, а навън е -3 градуса.
Laughing Ами в нашия случай конкретно : по-дебело боди с къс ръкав, отгоре средно дебела блузка и тънко елече да ѝ пазя кръста. Дебели чорапки до коленете, средно дебела ританка, отгоре зимно клинче дебело. Ватирам суитчър с качулка, средно дебел пак и едно като .....халат имам плюшено и дебело с връзки и качулка, то стои разкопчано, слагам го за да ѝ е топло на гърба. Така или иначе я топля аз отпред. Не алагам ръкавици , просто не изкарвам ръцете от връхната дреха( винаги ги купувам по-големи).  Дано са съм те ориентирала добре. Винаги можеш да си вземеш шал или одеалце бебешко и да наметнеш детето Wink

# 598
  • Пловдив
Да се похваля, че и ние излезнахме в крайна сметка - с количката😊😊😊 в парка и на центъра е изчистено, зора беше по малките улички от нас до там, но за 10 минути се справихме! Пътното платно е изчистено, ама тротоарите не, на всичкото отгоре капеше от покривите 😀😀😀
Но беше супер по обед, слънчево, спокойно, нямаше почти никакви хора... а малката си спа два часа , докато бяхме навън ✌🏻✌🏻✌🏻

Ще продължим така, дори да е студено, ще излизаме, че само вкъщи не се издържа.

# 599
  • София
Вчера и Ясен направи половин годинка! Разгеле и ние се захранихме. Не прие радушно храната, да не кажа, че не иска изобщо да си отваря устата. Няма да ви казвам как ръгам лъжицата. Плюе, смее ми се, гледа ме с подозрение, но устата не иска да отвори.

Черпя ви виртуално за малкия ни празник. Честито и на всички, които направиха половин годинка през последните няколко дни! Да са ни здрави всичките бебоци! Purple Heart

С излизането ние нямаме проблеми, но като затъна с количката не мога да се измъкна Smile Та затова ще изчакам няколко дни да се стопи снега, колкото и да го обичам и пак ще излизаме.

Общи условия

Активация на акаунт