АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 864
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Lenka St, граха е от 6 месеца.

Маманаси, все още спим около 4 часа на ден разпределени на 3 дрямки.

# 526
Ние освен обяд сме заместили и сутрешната закуска и следобедната😂 режима му е следния ( не спазвам точни часове)

Сутрин яде към 8:00 - 120мл АМ
Около 10:30 закуска - попара, каша или плодово пюре
12:30 - зеленчуково пюре + жълтък или месно пюре
15:30 - каша или плодово пюре (зависи какво съм дала сутринта + 60/90 АМ
Оттам нататък в 18:30, 21:30, 00:00 все е на АМ

За крачките да кажа 😃
Държа го, прави крачки, като се измори сяда на земята. Вече започна да се задържа седнал около 10 секунди без помощ 🙂

Колко пъти спят вашите съкровища през деня?

А по колко горе-долу пюренце яде на обяд?

# 527
Здравейте мамчета, и нашият режим се разби тотално  - не знам на какво се дължи. Аз за захранванвто се водя по една дълга таблица в интернет хахах оказа се, че моят юнак иска само домашни пюрета.
Като го изправя и стъпва на пръсти и не се задържа много прав.
Може ли повече мами да споделят режимът на хранене с ориентировъчни грамажи и по часове? Ще съм много благодарна ☺

# 528
Взех си един сапун за петна на ДМ и сега го пробвах върху ръкавчето на едно бяло боди, което беше със старо петно от пюре.
Махна се петното.
И върху прясно петно от аки пробвах. И то се махна.
Това е сапунът

И поръчката от уайкики пристигна.
Много съм доволна.
Веднага пуснах да пера едни комплектчета и гащеризончето.

# 529
За петна имам бутилка на Amway. До сега нямах дрешки с петна, обаче с това захранване май няма да останат дрешки без петна Simple Smile.
Поръчах от онези дрешките за хранене, но ще дойде в понеделник.
Имам няколко дрешки от Уайкики, но ме съм очарована.

# 530
Аз съм най-доволна от дрешките на Некст, но ако не си преместят склада, от който изпращат международно, няма да е особено евтино да продължавам да поръчвам от там.
А от уайкикито са доста евтини нещата.
Особено с този код, който имах за 25% допълнително намаление, направо без пари ми излязоха нещата.
И без това някой дрешки ги облича по веднъж...

# 531
Ние винаги ставаме около 7:30 и най-късно до 8:00 яде 160мл АМ, в 11:00 и давам зеленчуково пюре смесено с 60мл АМ (общо 160 е цялото количество, което изяжда). Около 14:00-14:30 яде пак 160мл АМ и 3часа след това пак 160мл АМ, което се пада около 17:30-18:00, защото понякога леко се изместват часовете в зависимост от това колко е спала през деня. Ако е ден за баня (понеже я къпем 2-3пъти в седмицата заради АД) я къпем към 20:00 и към 20:30 я приспивам. Последното мляко го пие около 21:30 като гледам да и го дам преди да се е събудила, за да може да го пие в просъница. След това я оставям легнала върху мен за около 15минутки и като минат я прехвърлям в кошарката. Вечер се размърдва 2-3 пъти, но и давам залъгалка и си спи до 7 и половина сутринта. Това е общо взето при нас, мъчи я второ зъбче и доста мрънка през деня и трудно заспива, почти винаги с малко рев, но за щастие спи по цяла вечер, което все пак ми дава възможност да презаредя батериите за през деня. Smile

# 532
Аз не спазвам грамажи, колкото му се яде на детето толкова. Моя е малко злояд.
Иначе пие по макс 150 мл мляко, а пюрето е от 60 гр, до 160 в зависимост колко му се яде

# 533
Мама Наси, 3 спанета - 1-вата е дрямка 30,40 мин преди обед , по обед/следобед - около 2 часа и късния следобед пак дрямка 30,40 мин

# 534
Моето лъвче яде зеленчуковите пюрета без проблем, но има ли жълтък или месо, то е викане, пориви за повръщане, стискане на устни. Какво е това чудо? Вчера даже повърна на фонтан, а никога не е повръщал така.
Днес купих месно пюре, мислейки си, че нещо аз не пасирам добре месото, ами и него не го хареса.
Приемам всякакви идеи как да се справя с тези месища и жълтък. Само гладко пюре яде.

# 535
Аз взимам пюрета на Гербер и нямат разлика в консистенцията месните и зеленчуковите.
Днес си изяде 125гр пуешко с картоф и тиква и между лъжичките му дадох и малко грах, броколи и тиквичка.
Ами веднага разбра, че се опитвам да му пробутам нещо друго Joy

# 536
Гледам едни пюрета на babybio с боровинки и ягоди, които се препоръчват за 4+. Нали тези плодове се въвеждаха по-късно? Thinking

# 537
  • Пловдив
доколкото знам ягодата е алерген и се въвежда много късно.
Днес правих домашно пюре от синя слива, няма нищо общо с купешкото. Купешкото на гербер е супер сладко и тъмнолилаво... домашното леко сладни и е бледолилаво. Не ми се мисли какво слагат вътре.

Иначе и нашите дремки през деня са идентични с тези на Paola .
Периодите ни на будуване са към 2ч-2.20 ч.

# 538
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Гледам едни пюрета на babybio с боровинки и ягоди, които се препоръчват за 4+. Нали тези плодове се въвеждаха по-късно? Thinking
Те за да си ги продадат, ще напишат, че може и след 2-рия месец. Аз не бих се доверила.

Момичета, вие попаднахте ли на тази новина за олово и арсен в бебешките пюрета? https://btvnovinite.bg/svetut/sasht-vodeshti-kompanii-prodavali- … vak-i-kadmij.html
В статията се споменава и марката Гербер. И сега се чудя дали тези,които вече съм купила, да ги давам на бебчо, или да ги изхвърля. Но доколкото разбирам, това се отнася за пюретата, произведени за САЩ, а не в ЕС. Вие как го разбирате?

# 539
Аз съм купила 2-3 на гербер и мисля да не ги хвърлям, тъй като пюретат за Европа минават съвсем различни проверки и изискванията са много,много по-високи спрямо тези за САЩ.

Общи условия

Активация на акаунт