АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 806
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
ebk_kbe ще споделиш ли какви упражнения правите?

# 676
Аз се наспах, че спах в хола, а мъжете в спалнята.
Слушкал е. Ял е в 12,30 и в 6,30.
И моят не иска да пие вода.
Само като види шишето и знае, че е вода.
Стиска устата и дотам.
Пробвах с чай подсладен с кокосова захар, но пак не поиска.

# 677
Моето шушулче пие водичка, но или от чаша за кафе, или от спринцовка на панадола. Снощи се събуди и един час не успя да заспи. Лежеше си, но искаше някой да стои до главичката ѝ. Аз също спах в хола, а ММ беше с нея.
ebk_kbe, браво, усилията ти се възнаграждават!
Аз никога не съм поръчвала от Алито, но ММ си поръча преди месец една електронна цигара, та я чака сега.

# 678
ebk_kbe ще споделиш ли какви упражнения правите?

Минт, пускам списък с какво се занимаваме всеки ден :

Сменям упражненията всеки месец, когато видя, че е усвоила или и е омръзнало дадено занимание.
Взимам идеи за упражненията от приложението бейби спаркс и модифицирам според това, което имам в нас.
След хранене, я оставям или в люлката или столчето, за да си играе сама, за да не се напъва да сяда или да се върти и да повръща след това.

Упражнения Ади - 6 месеца

1. Подпирам я на 2 възглавници (в полулегнало положение) и подавам ръце, за да ги хване и да се набере за тях и да седне. После я пускам назад и повтаряме. След няколко повторения, от седнало положения я оставям да се набере и да се изправи и я пускам назад пак в тази последователност легнало-седнало-право положение.
2. Когато е седнала, легнала по гръб или корем с дрънкаща играчка я карам да я проследява - движа нагоре, надолу, ляво, дясно
3. В седнало положение я накланям наляво и дясно и я подпирам на 2те и ръце, за да свиква че има упора на тях
4. Когато е седнала и давам високи “играчки”, за да държи гръбчето добре изправено ( най- често голямо плюшено мече, шише с вода и кула от калинки )
5. Когато е по корем, слагам играчки пред нея и натискам крачетата, за да я стимулирам да се изтласква.
6. Започнах да и подавам все по малки на размер предмети, за да ги подържи , но не и такива които може да глътне, горе долу в размер на биберон
7. Стоим пред огледалото и показваме частите от лицето като повтарям кое кое е
8. Играем на Дай Боц само с едната ръка и Дай 5 само с другата. Когато чуе дай боц подава пръстче с дясната ръка, а на дай 5 подава другата ръка, но още не знае какво точно да прави с нея Simple Smile
9. Когато се храни с пюре и давам 1 лъжица, с която тя си играе и я тика в уста, а аз и слагам пюре в нейната лъжица с моята , за да се “храни” сама
10. Купихме и топка, която се движи и свети и я пускам из хола, за да я стимулира да я следи и да лази.
11. Свири на пиано
12. Учим се на “да” и “не” като показвам с глава как е да и как не и изричам на глас
13. Имам фитнес топка, на която я слагам по коремче и движа топката в различни посоки, за равновесие
14. Показвам и повтарям всичко , което изпилзваме най-много през деня. Като кажа “памперс” тя знае от къде ще го взема и че ще и го дам.
15. Когато и приготвям храна го правя на едно и също място и в повечето случаи я взимам с мен да гледа.
16. Разглеждаме книжки с животни и повтарям кое животно кое е и какво прави ( най се кефи на жълтото пиле и когато повтарям пи пи пи , много се смее)
17. Танцуваме всеки ден, обикновено някакво подобие на валс, за да я държа за едната ръчичка и да участва, не само да я разнасям.
18. Когато влизам или излизам от стаята казвам “ здравей” и “чао”
19. Давам и да рита едно шише с вода
20. Когато е седнала, оставям пред нея 1 кутия с играчки и тя си бърка сама вътре и вади и си играе
21. Има 2 маракаса, показвам и с тях как да дрънкат и и ги давам да си дрънчи
22. Давам и една лека дървена лъжица, с която бием някой друг тиган
23. Започнах да скривам разни играчки под одеалото и да ги намираме после
24. От няколко дена показвам картончета с букви и ги назовавам
25. 2 пъти на ден има “голо време”, обикновено като е нервна свалям гащите и слагам рингчета на крачетата, така ги вдига по - високо, за да стигне рингчетата и много си играе
26. Всеки ден има време за кучето, да го гали / скубе, то да и ближе краката и да му се смее.

Малко дълго става, извинявам се за което.

# 679
  • Denmark
Ebk_kbe, БРАВО! И благодаря за споделената информация! Аз също съм инат и съм се заинатила, че това дете няма да ме прави луда Grinning обаче при нас дори и нещата да се подобрят, не мисля, че причината съм аз, а просто си го израства. Вечер го държим 5 часа буден и след това заспива преди да си е изпил млякото и без да реве и пищи (това ми беше кошмарът), като последните 2 вечери не се буди поне 2-3 часа. За мен е чудо. Това дете не беше имало такъв сън откакто е родено.
Буди се все още по няколко пъти, но заспива без гърда вече.
Снощи дадохме водичка и подейства..

# 680
Браво, Ebk_kbe !!! Моята програма не е чак толкова голяма,но и аз се старая да имам повече занимания с малкия.

# 681
Аз си признавам, че го оставям и сам да си се занимава.
За мен е важно да не свикне все да съм му над главата.
Е, самостоятелно се занимава по 10-15 мин, ама колкото-толкова.

# 682
  • София
Уау, ebk_kbe! Ще излезе, че съм преписвачка, но срам не срам ще си препиша упражненията, защото даже не са ми хрумвали повечето неща. Мерси, че сподели!
Ясен вечер като го сложа да спи в кошарата, спи почти непробудно с часове. Ние си лягаме към 12, е легнем ли, той като че ли усеща, че сме там, макар да сме абсолютно безшумни и заревава максимум след 10 мин. Накрая си го взимам при мен, защото няма заспиване. Unamused И така вече няколко нощи. Понеже сме в гръмотевичен период, надявам се като отмине след 2-3 дни, отново да си спи поне половината нощ сам.

# 683
Ние излязохме навън, че пече страхотно слънчице.
Скрихме се в двора с гаражите, че тук не духа и е сравнително тихо

# 684
Аз си признавам, че го оставям и сам да си се занимава.
За мен е важно да не свикне все да съм му над главата.
Е, самостоятелно се занимава по 10-15 мин, ама колкото-толкова.

Сутрин го оставям сам на земята в детския му кът докато си свърша някои задължения. Вечер също го оставям сам докато направя салатки,мезета и т.н. Според мен е много,много важно да балансираме заниманията с бебето и това да ги оставяме самички.

# 685
Ехаа, мерси много, ebk_kbe! Ще си “открадна” някои😊
И аз го оставям малко да се занимава сам, мисля, че трябва и такова време да има, но и при нас е към 10-15 минути. Е, понякога и по 10 секунди😃
Днес съм се захванала с една торта(така де, половин😄), че нали утре имаме “рожденик”. Май цял ден ще я правя така като е тръгнало😃

# 686
Надявам се не си мислите, че от сутрин до вечер правим само това Grinning и аз съм хора Simple Smile когато се заиграе с нещо просто напускам периметъра и я оставям , понякога издържа 20-30 мин, друг път 1 , колкото толкова. Не ми се иска след време да ме държи за ръка и да иска да съм винаги до нея, за да си играем.

# 687
Супер изостанала съм в писането и много съжелявам,но 2те дребосъци ме изтощават. Иначе и аз започнах захранване(5+++) сега сме още на картоф и много се мръщи. Хич не го харесва. Откриха му гъба в акото Candida albikans и за сега по бавничко стават нещата с храненето. Надявам се с пробиотик да я изчистим.

# 688
  • София
Минавам само да кажа, че взимате на урина на момиченце е направо мисия невъзможна. Тръшналасъм я на повивалнина със залепени колектор, пуснала съм звук от течаща вода на телефона, дадох й да пие вода и от половин час се моля като пред олтар: "айде пишкай, мами, хайде изпишкай се", а то милото ми се хили и ме гледа тъпо Joy

# 689
Хи хи хи, loewin направо ме отказа, след малко и аз започвам процедурата с урината, дано да е успешна, взела съм 3 колектора, и се моля да успея:blush:

Общи условия

Активация на акаунт