Отговори
# 180
Винаги ми е било интересно какво е да караш Волга. Седнах зад волана на Москвич само веднъж, за малко, на полигон. Тогава още карах курса и нямах никакви навици, но ми се стори по-тежък и тромав от Ладата.

Учих дъщеря ми да потегля, спира и завива на един пуст паркинг. Или аз съм добър учител,или детето е талант, но ми скри шапката... чак ме е срам да сравнявам моето първо каране с нейното. След 1 час вече си сменяше скорости, паркираше, тръгваше от лек наклон, въртеше завойчета, опитваше успоредно паркиране. Аз само гледах и не вярвах на очите си... нямам търпение да навърши нужните години и да стане пълноправен шофьор.

# 181
Зуки, грам не мога да ти помогна, защото такъв таралеж в гащите - газ и бензин - някак не мога да си вкарам в гащите. Просто няма да се оправя. Много сложно ми се вижда. Не знам как се оправяш.
А що е то загрята кола - аз досега също не съм разбрала. Щом падне под нулата - запалвам, пуша си, слушам си музика 5 мин., а ако е под -3 градуса - може и повече... И ако ми мърка кротко - тръгвам.
Но това при положение, че колата запалва от първи път.
И ако не ми мърка кротко съм тръгвала когато се налага. Уффф... сложно е със старите коли  Sad
Късмет ти желая!

# 182
  • София
Elone, вие не си ли гледате оборотите на колата, че се ориентирате по звук? Когато запалите автомобила, той работи на 2 хиляди оборота и постепенно смъква малко под хиляда. Тогава тръгвам аз и първите метри, да не кажа до километър, не пускам нищо да духа (или много слабо), за да може да си вдигне 90° спокойно.

А това за газовото не е сложно, Зуки го прави да изглежда сложно. Въпросните лампички по принцип показват колко е пълна бутилката, но не са верни, не съм срещала кола с газ, на която да показва вярно, а имаме чисто нова газова поставена, още в гаранция на едната от колите ни. Винаги си смятам колко ми харчи колата и така знам кога да заредя. И както казах, колата винаги пали на бензин и сама си минава на газ, кое му е сложното? Ти нищо не пипаш, все едно нямаш газова уредба. Просто когато настройките не са направени ок или е неподдържана и идват проблемите, нормално.

# 183
Аз също се ориентирам по звука на колата, рядко гледам обороти - навик. Колкото до газовите уредби все още има и такива с "ръчно" превключване - дръгела на Зуки едва ли е с най-новите технологии (изцепките и изказванията и не ги коментирам), и да превключване то от бензин на газ не е сложно въобще. Какво ли щеше да е, ако беше с първите газови, при които спираш бензина изчакваш да изразходи този в системата - колата губи мощност - и тогава включваш газта и съответно обратна процедура, за да я оставиш на бензин.

# 184
  • 1st floor
Зуки, и аз не достигам покрива, но отварям вратата, стъпвам на пода й или там както се казва, надигат се максимално на пръсти и чистя. Има и по-дълги четки/метли, но пък са тежки, тези които съм пробвала и предпочитам с нормална. Със сигурност ми отнема повече време да обикаля колата и да я изчистя, отколкото на ММ, но не тръгвам със сняг на покрива.

# 185
  • София
Същата работа съм и аз, с ММ се шегуваме, че трябва да ми купи от тези малките стълбички, където са за децата. 😁 А не съм ниска, 167см съм. И аз се качвам върху нея, отварям задната врата и се качвам точно на "пода". Е, всичко става във вода, но после се бърше.

# 186
  • Варна
Тъй сте вие, като имате сняг 😋

# 187
  • sofia
Сняг чистя с една градинска четка за листа, 50 см широка, с дълга дръжка захваната под ъгъл за четката. Вчерашния, както беше пръхкав и лек, за нула време го махнах от колата. Даже и наоколо го избутах с нея.

# 188
И аз с подобна метла чистя.
Гледам 37 нови отговора,веднага предположих,че СуЗуки се е появила. 😁
На газ не съм карала,освен за 20 дни колата на сестра ми,едно Венто,преди 100 години. Само си сменяше бензин/газ.
Иначе и аз паля колата и я оставям да работи,а аз чистя сняг/лед. Има и едни уреди ,на таблото показват кога е загряла колата. 😆 Не е лошо да се поглежда натам,че може и да прегрее някой път.

# 189
Като сме на тема чистене - в петък чистих 1-1,5 см. лед. Бях я спряла под едни дървета и явно е капало вода от тях....кошмар.

# 190
На самата бутилка трябва да има клапан, който да показва колко е пълна.

# 191
  • София
Funpeople, това е само на старите газови бутилки. На новите показва на самия бутон вътре в колата. А и като ми е на мястото на резервната гума, всеки път трябва да раздигам всичко, няма как да стане Grinning Човек като знае колата колко му харчи, съответно знае и г/д колко км изминава с пълна бутилка. А и да свърши, няма страшно, имаш бензин Wink

За дървета не искам да чувам, лятото като се напъвах да ходя до офиса, видите ли да се "социализирам" с колегите след първия локдаун и в Младост паркирах пред един блок, пълен с някакви дървета, ама не помня какви бяха.. Сълзяха ли, смола ли пускаха нямам идея, но по колата после се лепеха и буболечки, явно са я припознавали като дърво Joy Това едва се миеше.

# 192
За дървета не искам да чувам, лятото като се напъвах да ходя до офиса, видите ли да се "социализирам" с колегите след първия локдаун и в Младост паркирах пред един блок, пълен с някакви дървета, ама не помня какви бяха.. Сълзяха ли, смола ли пускаха нямам идея, но по колата после се лепеха и буболечки, явно са я припознавали като дърво Joy Това едва се миеше.

А най-готино е и като има вятър и върху тази лепкава гадост се налепят прах и мръсотия.
Направооооо чуд-нич-ко!!!

# 193
  • София
Познато Simple Smile аз по принцип не я мия с безконтактно, а си нося мини легенче, имам гъба и шампоан. Е, успех, питай ме дали го сваляше, търках като идиот и на следващия ден като знам, че съм на работа и колата пак ще е под дърветата и ми се ревеше.

# 194
  • Варна
На автомивките се справят. И на мен ми се е случвало. Много е гадно да пипнеш колата и да ти стане лепкава ръката после.

Общи условия

Активация на акаунт