Отговори
# 1 860
  • пловдив
Момичета какво питах, какво отговаряте?!
Помагайте с модел, че с моя мъж сме на нож цял ден Simple Smile

# 1 861
Е, как да ти помогнем с модел. Всеки може да каже от собствена гледна точна на 1 или най-много 2-3 марки.... Никой не е карал всички модели....

Scarllett, много добре си управлявам колата. Нямам проблеми. Имаш волан, педал за газ и спирачка. Работя само с десния крак, левия е отстрани.
Имам колежка с автоматик. Няколко пъти ме е возила. Следяла съм до нея. Левият й крак е на пода, работи с десния и в един момент включва левия. Така и не разбрах кога, при какви обстоятелства включва левия крак. Ако аз управлявам колата по този начин сигурно ще има ПТП. Sad
Правилният начин за управление на кола с автоматична скоростна кутия е - работиш само с десен крак, по никакъв начин не включваш левия, той трябва да стои отстрани, спокойно отпуснат.

За пръв път чувам някой да включва левия крак. Аз лично само и единствено с десния.....

Една позната се беше качила на автоматик от ръчка и щеше да се утрепе, като натиснала едновременно газ и спирачка по навик от левия за съединителя.

# 1 862
Автоматика е хубава работа обаче колата си иска ръчкане за хората с адреналин. А и не е полезно за лявото коляно, обездвижва се.

# 1 863
  • Варна
Абе недей да взимаш Мерцедес Simple Smile

# 1 864
Момичета какво питах, какво отговаряте?!
Помагайте с модел, че с моя мъж сме на нож цял ден Simple Smile
Субару Импреса!
Трабант!
Голф двойка!

Как да дадем съвет на човек който даже и предпочитания не е казал?

Автомата е за хора които обичат да се возят

# 1 865
  • Варна
Бих взела Мицубиши, Хюндай, Хонда или Нисан. Избор колкото щеш.

# 1 866
То зависи и до колко пари. Ако е за 5 хил. е едно, за 25 хил. съвсем друго.

# 1 867
Дайте и на мен идеи за нещо автоматик до 5 хил., което се държи на пътя достатъчно стабилно за начинаещ.

# 1 868
  • София
Имам колежка с автоматик. Няколко пъти ме е возила. Следяла съм до нея. Левият й крак е на пода, работи с десния и в един момент включва левия.

E това ме разби Simple Smile)))))  За сестра ми си мисля, че ще й е по-добре автоматик, но аз си обичам ръчната скоростна кутия.

За автоматиците на Corsa C знам, че дават дефекти. Имах колега с Corsa C  и имаше проблем.

Един съвет от мене за всички, които карат автоматици(а и не само) - проверявайте си маслото в скоростната кутия. Спестява много нерви и скъпи ремонти ! Автоматик , ако недай си Боже се повреди не се ремонтира на много места.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 00:02 от javor1980

# 1 869
  • София
За автоматик си мечтая само в задръстванията. Иначе си ми е супер с ръчната. Особено на дълъг път поне от време на време с нещо да се занимавам, освен да въртя геврека.

# 1 870
Моля за препоръка на автоматик, аз искам малка кола, защото предполагам че ще ми е лесно, но моя мъж ме насочва към В и С класа на Мерцедес 2005-2006г. Това е тавана на бюджета, който имаме.
За мен B и C класа на Мерцедес не са малки коли...
Аз карам C класа, 2008г...
Не съм си я избирала, налична беше и реших че ще я карам още някоя година, но честно казано иначе не бих си купила стар Мерцедес, пък за нов нямам пари 😁
Ами скъпа му е подръжката нищо че е 15годишна кола.
Масло събира по 8-9л, литъра е около 30лв.
На скоростната кутия маслото пък е двойно по - скъпа смяната му. Него не го сменяш всяка година, ама все пак.
При моята и данъка е не малка сума, че е повечко коне...
Кажеш ли Мерцедес и все по - скъпо...нищо че е стар Мерцедес 😁
Хайде и нещо хубаво да кажа, като я купи мъжа преди 7-8год някакъв ремонт по - скъп и правиха (не знам какъв беше), та от тогава в сервиз е влизала за смяна на масло и един път акумулатор ѝ сменяха.
Аз като мислих да я сменям тази...се бях насочила към DS4 много ме кефеше, обаче като четох била с роботизирана кутия, сменяли по - бавно предавките, усещало се, притрисала при смяната...имаше коментари ако сте карали друг (истински) автоматик тази кутия може да не ви хареса, дори да ви дразни...и край отказах се...
Заглеждах и Поло 2012-2013год не са лоши, като за малка градска количка. Една колежка има...много е доволна...малка, икономична.
Другото беше Пежо 208, което заглеждах, обаче не можах да преглътна че километража не се вижда от волана...грозно ми беше таблото около волана.
Рено Клио също е малка кола. Заглеждах аз моделите 2015г...ама малко ми идваха над бюджета.
И от много гледане си останах със стария Мерцедес 😁

# 1 871
  • София
Стара премиум кола доколкото знам не е оферта, защото и стара, си остава премиум като цени.
Обаче, ако сте навътре в марката, познавате ѝ сполучливите модели и не чак толкова, най-вече ако имате доверен майстор/сервиз за Мерцедес, може да имате ползи много.
Много си харесвах аз клиото, дребни работи съм му поправяла, но все не случих на сервиз да съм доволна и да разчитам. Като взехме джаза, родих се направо. Каквото и да потрябва, ММ звъни на сервиза, познават го, знаят колите, аз доставям автомобила и нещата се случват без никакви усложнения. Обаче, само тази точно марка правят. И това има значение.

# 1 872
  • Пловдив
И аз съм като HighSpeed относно автоматиците, обичам си ръчката и това е. Докато имам възможност да избирам, на автоматик няма да се кача.

# 1 873
  • в моя гьол
Аз съм с автоматик. Пежо 1007 от 2006 година. Или, за да бъдем точни - полуавтомат. Някаква измислена скоростна кутия, на която не съм задълбавала в подробностите, ама е с два педала де Simple Smile и пера на волана за ръчна смяна на скоростите. Почти не ги ползвам. Абе, как се кара с два крака на автоматик? Аз ако вкарам левия крак в употреба 100% ще се пречукам някъде.
Някой беше казал, че избора на кола е като влюбване. Ей, много е вярно. В Пешо се влюбих от пръв поглед. Беше с намачкан ляв калник, мърляв и неугледен на вид. Като запънах като магаре на лед, че това е моята кола и край. Моя мъж се опитваше да ме разкандърдисва, да търсим нещо по-читаво, ама аз - йок, това ще е. Кандиса и я купихме. Изгодно за 2000. Дори не исках да сменям калника, щото си мислех, че като нов шофьор бързо ще и видя сметката с ново намачкване и остъргване и ремонта ще бъде само едни пари хвърлени на вятъра. Тук обаче не познах и не съжалявам, че я отремонтираха. Смениха калника, боядисаха, направиха пълна профилактика на двигател и скоростна кутия, оръсихме се с още около 1000 лева, но сега имам осичка, която за година и 3 месеца не ме е предала на пътя  и фук-фук - няма нито една драскотина Simple Smile . За това време в сервиз е влизала два пъти за по един ден. Първия път изчистваха някакви грешки в компютъра, че забавяше смяната на скоростите, втория път нямаше причина, но ми предстоеше дълъг път и исках да съм сигурна, че тръгвам с читава кола, която няма да ме остави на пътя заради нещо недогледано.
Да, стара и евтина е. За първа кола ми е идеална. Не вярвах, че ще изкара и година, но ето, че подкарах втората. Карам ежедневно. Колкото изкара - берекет версин.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 16:22 от Нали

# 1 874
Аз преди много държах на ръчката, докато не почнах да карам от време на време автоматик и видях колко ми е по-удобно с него в София. Та сега съм с автоматик и съм много доволна. Всеки си има предпочитания. А това, че колата трябва  да я усетиш, че е твоята е много вярно. Гледах същата Астра като тази, която карам сега. Еми не беше моята. Нито колата я усетих, нито собственика ми вдъхна доверие. Караме я в Опел за преглед и евентуално да я купя, а тоз младеж ми тръгнал без документи на колата.

Общи условия

Активация на акаунт