Отговори
# 1 845
При автоматика краката играят по-голяма роля...
И не се разбира лесно кога колата на каква скорост се движи...Yum
А то защо въобще трябва да се разбира на каква скорост се движи? Нали няма вариант човек сам да превключи на някоя друга...

# 1 846
  • София
При автоматика краката играят по-голяма роля...
И не се разбира лесно кога колата на каква скорост се движи...Yum
А то защо въобще трябва да се разбира на каква скорост се движи? Нали няма вариант човек сам да превключи на някоя друга...
Обикновено има и "ръчно" управление, но на мен за 5 години не ми се е случвало да го ползвам.
Автоматикът си е супер, колкото и да се научиш на ръчни скорости се свиква много бързо да не мислиш за предавки и съединител. Не само че няма да си взема повече, а и ММ смени неговата ръчка та съвсем няма къде да ми се налага. Бъдещето не е в "ръчките".

# 1 847
  • София
Моята кола е пълен автоматик. Не знам да има за ръчно превключване. Колата на дъщерята е полуавтонмтик. Можеш да караш на ръчна или на автоматик. ММ и сина карат с ръчна скоростна кутия. Така са свикнали.

# 1 848
  • Light of Zartha
Аз нещо не мога да харесвам автоматика. Не е лошо за София, но изобщо не усещам колата. Не се чувствам като шофьор, не контролирам аз колата, странно ми е. Grinning но нищо не се знае, може след време друго да пиша.

# 1 849
  • Mediterraneo
И аз така се чувствам, затова и не карам колата на ММ. Мога, правила съм го, но си предпочитам ръчката. Той свикна изключително бързо на автоматика, сигурна съм, че всеки би свикнал бързо, ако иска.

# 1 850
Някои автоматици имат едни пера точно зад волана и с тях могат да се сменяват ръчно скоростите.

# 1 851
  • Варна
Не ща и да помириша автоматик, не ми дреме дали това е бъдещето или не.

# 1 852
За мен автоматикът си е супер, ама, който както си иска все пак....

Моята има възможност да се премине на ръчно, но досега - 5 г., не ми се е налагало да ползвам това....

# 1 853
  • Марс
Моята е автоматик(има си опция за ръчен режим, май всичките си имат)и ми е ужасно удобна, ръчка почти не съм карала, но се оказа, че не съм забравила как става.  Пък и новите ръчки не са хич зле в сравнение с реликвата на която карах курс Smile

# 1 854
Автоматик не съм карала досега и сигурно ще е интересно първия път Grinning

# 1 855
  • Варна
Моля за препоръка на автоматик, аз искам малка кола, защото предполагам че ще ми е лесно, но моя мъж ме насочва към В и С класа на Мерцедес 2005-2006г. Това е тавана на бюджета, който имаме.

Една приятелка има В класа, не може да излезе от сервизите... Все нещо й се скапва на тая кола и все я оставя на пътя.

# 1 856
Като говорим за Мерцедес... Моя близка колата ѝ все беше в бокса, все излизаше нещо. В един даден момент си направи сметка, че това, което дава за ремонт е повече, от колкото е годишната такса за лизинг на средна класа автомобил. Е, взе си на изплащане и от тогава, вече осма година само влиза в сервиза за подръжка, след определен пробег.

# 1 857
  • София
Scarllett, много добре си управлявам колата. Нямам проблеми. Имаш волан, педал за газ и спирачка. Работя само с десния крак, левия е отстрани.
Имам колежка с автоматик. Няколко пъти ме е возила. Седяла съм до нея. Левият й крак е на пода, работи с десния и в един момент включва левия. Така и не разбрах кога, при какви обстоятелства включва левия крак. Ако аз управлявам колата по този начин сигурно ще има ПТП. Sad
Правилният начин за управление на кола с автоматична скоростна кутия е - работиш само с десен крак, по никакъв начин не включваш левия, той трябва да стои отстрани, спокойно отпуснат.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 08:44 от Amiamo

# 1 858
  • Light of Zartha
Никъде не съм казала, че ти не си управляваш добре колата. Казах, че на мен лично не ми е толкова хубаво такова шофиране. На мен си ми е кеф с ръчката, на друг - с автоматика. И за двете има предостатъчно желаещи.

# 1 859
Grinning сигурно е улеснение и все пак си мисля, че е доста скучно.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт