Отговори
# 1 830
  • София
Нещо, което да предотврати замръзване в дългосрочен план, надали.
Ползвам препарати за размразяване, бива, вършат добра работа. От Сонакс, Вюрт и W5 съм доволен.

# 1 831
Аз си покривам стъклото с термо фолио, от външната страна (от тези, които по принцип се слагат от вътре лятото,  за да не се напича таблото)

# 1 832
  • София
Eдна люта зима преди години слизам при колата да ходя на работа, а върху нея един пръст дебел слой лед. През нощта валял дъжд, а беше под нулата. Едва отворих вратата - ледът се пропука с трясък по уплътненията. Запалих да грее парното отвътре и започнах да се опитвам да изстържа леда от предния джам. Нищо не става. Започнах леко да почуквам по леда точно над уплътненията по края - нали е по-меко отдолу и барем поддаде. Така и стана. Зачекнах го оттам и като се постопли стъклото, цялата ледена кора се хлъзна на едно. А няма да ви казвам по асфалта каква поледица беше. Карала съм сигурно с 20.

# 1 833
Мен ме просветлиха, да сипя зимна течност за чистачки в шише с пръскалка и да напръскам стъклата. За моя изненада подейства.

# 1 834
  • пловдив
Здравейте, от скоро съм в темата! Чета всичко и попивам. В момента карам курса за б категория. Може ли да се включат тези с кола автоматик, събирам мнения. Не съм се спряла на нищо конкретно. Искам да е по-малка и възможно най евтина Simple Smile

# 1 835
Автоматикът е супер. Какво точно те интересува?
За евтина,  не знам....като цяло са малко по-скъпи от същите с ръчни скорости и горят малко повече. Удобството обаче е голямо.

# 1 836
Научете се добре да управлявате кола "с ръчка" и тогава преминете към автоматик. Ще ви бъде трудно след това, ако се наложи да смените колата.

# 1 837
  • пловдив
Моля за препоръка на автоматик, аз искам малка кола, защото предполагам че ще ми е лесно, но моя мъж ме насочва към В и С класа на Мерцедес 2005-2006г. Това е тавана на бюджета, който имаме.

# 1 838
Моля за препоръка на автоматик, аз искам малка кола, защото предполагам че ще ми е лесно, но моя мъж ме насочва към В и С класа на Мерцедес 2005-2006г. Това е тавана на бюджета, който имаме.
Моето мнение, че освен цената на колата, трябва да проучите и колко струва поддръжката й. Да имате кола не се изчерпва с покупката й. Проверете предварително данък, гражданска, каско (ако ще има), дискове, накладки, ремъци, верига (ако е дизел) и т.н.
За препоръка не мога да съм много полезна. Опел са сравнително евтини за поддръжка. Това ми е казвал мой приятел, който ми помогна в избора на моята Астра.

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 10:58 от Minnie.Mouse

# 1 839
И избирайте кола с доверен човек, който разбира.
Моя позната така - пресен шофьор, шашка се, иска автоматик. Всичко точно, взеха някакъв форд, 2011. Е, да де, ама се развали скоростната кутия, ремонтът в сервиз на Форд е скромните 4.300 лв

# 1 840
  • Fairbanks, Alaska
Бих добавил и по усет. Ако види някоя кола и усети един вид тръпка, да не се колебае. Аз още като видях моята бъдеща кола, знаех че трябва да я купя. Не съм ползвал услугите на познат, който разбира от коли.

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 09:43 от Natael-1485

# 1 841
Като цяло си е и до късмет.
Дори и нови коли се повреждат, какво остава за старите. Не знам дали мога тук да спомена, (дано не е реклама), ние си вкарахме кола от Германия с cars help и сме доволни. Правят се разни проверки на сервизната история и т.н., не му разбирам, ММ се занимаваше, но уж е по-добре, поне не превъртат километражи.

# 1 842
  • Пловдив
Зимата със спирт и пулверизатор се справям с разледеняването на стъклата.

# 1 843
  • София
funpeoole, Десиссслава, бкагодаря за идеите за размразяване на предното стъкло. Досега действай  така - включвах двигателя и климатика, докато предното и задно стъкло се поразтопят почиствам колата от сняг, ако има за чистене и след това започвам стъклата. След това влизам на топличко в колата.

С две ръце съм за автоматик. Страхотно удобство е! Но както е казала Clo, първо теябва са се научиш на ръчна. Simple Smile

# 1 844
При автоматика краката играят по-голяма роля...
И не се разбира лесно кога колата на каква скорост се движи...Yum

Общи условия

Активация на акаунт