Отговори
# 2 250
  • Пловдив
Днес сутринта не успях да си отворя вратата. Сипах газ за 10 лв и надух парното. След паркирането видях струйка вода на предното стъкло отвътре. Как, по дяволите, и защо? Кое пак е прецакано и колко пари да си приготвя? Оф ...

Може да е конденз или да са се запушили дренажите.

# 2 251
Изглежда и при моята кола има проблем с дренажите. Рядко я карах тази година, основно на много къси разстояния (от 2 до 10 км). Есента ми направи впечатление, че климатроника сякаш не топли както преди. Чистих дренажите и няма да ви казвам колко листа и боклук изкарах, но явно не е достатъчно. Сега вече съм убедена, че климатроника не топли, което ме притеснява именно за изпотяване на стъклата отвътре - не мога да съм като прилеп на пътя!
Дайте идеи от къде да започна с отстраняване на проблема (ако може на принципа Направи си сам), за Ауди А3, или ми препоръчайте на ЛС специалист в София.
Утре ще минавам на технически преглед и после ще се подхваща ремонт, че нещо ѝ се насъбраха на тази кола уж дребни, но много дразнещи ме проблемчета.

# 2 252
  • София
Ако е същото като при нашето Ауди, няма да минеш без сервиз. Климатроника на аудито на мъжа ми духа хладко. Вчера я карахме на сервиз, някаква ролка да сменят и мъжът ми спомена на майстора за климатроника. Той каза, че това е запушено моторче за топлото ли, нещо такова. Но за да го изчисти, трябва да свали цялото табло, защото се намирало някъде там и било супер много играчка и това се правело обикновено предварително, преди зимата. За пари - каза около 200лв за работа. Прави сметка колко е пипкаво Rolling Eyes

# 2 253
  • Пловдив
Повечето коли след 2000 година имат защита и компресора на климата не включва под 3 градуса външна температура. А това за таблото където се сваляло първо мъжа ти да отиде да види има ли фреон в системата. И в допълнение само да кажа, че не климатроника топли, а самото парно и зависи колко бързо е загряла колата. Климатроника единствено зимата помага за прозорците ако е над 3 градуса температурата. Погледнете си фреоните и ако липсва се търси теча с тест за херметичност, а не се зарежда ей така щото майстора казал, че е нормално. Не не е нормално.

# 2 254
  • София
Е, аз къде съм казала, че е нормално? И да, написах, че парното е задръстено или моторчето за парното, нещо такова. Става въпрос, че колата не духа топло/духа хладко дори при загрял двигател.

# 2 255
Момичета, взех си новата колица днес и забелязах, че на предната пасажерска седалка има някакво петно, което много ме дразни и искам да изчистя. Със сигурност лятото ще изпера салона, но има ли вариант за някакво сухо почистване, което би свършило работа?

# 2 256
Ако е същото като при нашето Ауди, няма да минеш без сервиз. Климатроника на аудито на мъжа ми духа хладко. Вчера я карахме на сервиз, някаква ролка да сменят и мъжът ми спомена на майстора за климатроника. Той каза, че това е запушено моторче за топлото ли, нещо такова. Но за да го изчисти, трябва да свали цялото табло, защото се намирало някъде там и било супер много играчка и това се правело обикновено предварително, преди зимата. За пари - каза около 200лв за работа. Прави сметка колко е пипкаво Rolling Eyes
Благодаря за мненията, момичета!
    Точно за разглобяване на таблото говори и зетя, но първо да мина ГТП-то, че е до утре... Хайде стиснете палци на турбо-баба Simple Smile

# 2 257
  • СИ
Изглежда и при моята кола има проблем с дренажите. Рядко я карах тази година, основно на много къси разстояния (от 2 до 10 км). Есента ми направи впечатление, че климатроника сякаш не топли както преди. Чистих дренажите и няма да ви казвам колко листа и боклук изкарах, но явно не е достатъчно. Сега вече съм убедена, че климатроника не топли, което ме притеснява именно за изпотяване на стъклата отвътре - не мога да съм като прилеп на пътя!
Дайте идеи от къде да започна с отстраняване на проблема (ако може на принципа Направи си сам), за Ауди А3, или ми препоръчайте на ЛС специалист в София.
Утре ще минавам на технически преглед и после ще се подхваща ремонт, че нещо ѝ се насъбраха на тази кола уж дребни, но много дразнещи ме проблемчета.

Климатроникът ако не е наред, защо не се ползва нормалното парно? Филтърът на купето сменен ли е? Някои не го сменят с години и се чудят, защо им се запотяват стъклата през зимата или когато вали.
Ауди А3 е нещо като по-тесен Голф. Ремонтите са скъпи, като на всяко Ауди. Ама жените ги харесват.

# 2 258
  • София
Ама вие всички много разбирате, така ще излезе на финала Blush Чак се правят оценки ремонтите колко са скъпи.

tetka_the_best, стискам палци! Най-добре да се види в сервиз. Hands Thumbsup

# 2 259
Със сигурност лятото ще изпера салона, но има ли вариант за някакво сухо почистване, което би свършило работа?
Излизаш по магазините и си намираш препарат за тапицерия или килими от серията на Вениш, само се пръска и после с гъба насам-натам, може и да се почисти.

# 2 260
Със сигурност лятото ще изпера салона, но има ли вариант за някакво сухо почистване, което би свършило работа?
Излизаш по магазините и си намираш препарат за тапицерия или килими от серията на Вениш, само се пръска и после с гъба насам-натам, може и да се почисти.

Ясно. Благодаря Simple Smile

# 2 261
  • София
Добър вечер, включвам се с въпрос, че с мъжа ми изпаднахме в лек спор.
Така, в неделя ще ходим да гледаме кола. Ако я харесаме и я купим, колата е със софийски номера, аз също съм от София. Това означава, че не трябва да минаваме канал, а само да сменим талоните. ОБАЧЕ колата е на бензин, а ние искаме да поставим нова газова уредба. Ако сменим талоните и след това поставим газова уредба, трябва пак да сменяме талони, защото трябва да е вписана в талона.

По-логично е, ако купим колата, да изчакаме да сложим уредбата и след това да минем канал (защото ги преглеждат газовите) и след това да сменим талоните, нали? Кажете, че съм права, че се обърках вече. И друго - 1 месец ли беше срока да карам така, без да съм сменила талоните?

# 2 262
Съвсем наскоро и аз си купих кола, срока за смяна на талона е 1 месец да.

# 2 263
  • София
Да ви се оплача Confused Колата беше пълен гробник. Направо голямо разочарование. Ходихме после да гледаме още една - същата работа, даже не седнах да я карам. И на двете така им се разминаваха фаровете спрямо предния капак, кой знае как и къде са били треснати. Това беше най-малкото.. В сряда ще се вдигаме чак до Шумен, стискайте палци да не е напразно. Уж видеа ни прави човека, говориха надълго и нашироко с мм. Голяма мъка, голямо нещо. Вече не влагам никакви надежди.

# 2 264
  • Варна
Каква каза, че е била колата?

Общи условия

Активация на акаунт