Отговори
# 960
  • sofia
Някои коли имат и филтри за въздуха в купето... обикновено са завряни под жабката в кучия г*з.
Иначе такова нещо не ми се е случвало.

# 961
  • СИ
Хм, сига, с риск да напиша глупост, но по спомен май имам 2 от 3 филтъра. Обаче не помня кои - горивен, въздушен, маслен.
Ако беше отвътре, щеше да мисля,  че е филтър.
Ще опитам после с изцяло спряно обдухване.
 Благодаря ти за информацията и отделеното време!

Хондата е почти сигурно, че е бензин. Ако има горивен филтър може да е в резервоара. От така наречените постоянни филтри. Въздушен и маслен - няма как да нямаш.       Stuck Out Tongue Closed Eyes
Филтърът на купето е заврян обикновено някъде зад жабката и централната конзола. И той трябва да се сменя. За някои коли много мърморят по сервизите, че е пипкава работата. Като едното нищо може и да те поизлъжат и само да ти искат пари, но без да са го сменили. Дали е сменян се усеща най-добре през зимата. Ако почне да запотява повечко стъклата отвътре, това е една от причините.
Недей да спираш обдухването. По-добре е на лека степен на вентилатора, отоворена клапа и обдухването да е към предното стъкло. Поне така, аз го усещам най-комфортно. Не харесвам да ми духа в лицето. И проверявай дали е включен климатика. Аз го избягвам, че ми се схващат раменете. В краен случай ако е много горещо и на 22-23 градуса. Гадно нещо е климатикът...!

# 962
  • София
Според ММ това може да е нещо тип вакса размазано по стъклото. Ако скоро е била на мивка колата и не са внимавали. Може и да не е разбира се.

# 963
  • София
В проблема с конденза има някаква логика, но зависи, кога точно се появява.
По принцип, това е когато, навън е сравнително топло време и висока влажност на въздуха, както е напоследък. Външната повърхност е по-студена от вътрешната.
Накратко, външното стъкло се охлажда повече от температурата на околната среда в момента и не се нагрява отвътре навън.
Като/ако се появи пак, пробвай да покараш с отворени джамци, т.е. да изравниш температурата и влажността, вън и вътре. Ако има идея да намалее или изчезне, значи ефекта е от физиката и метеорологичните условия. Ако не, не знам. Simple Smile

# 964
  • Mediterraneo
Според ММ това може да е нещо тип вакса размазано по стъклото. Ако скоро е била на мивка колата и не са внимавали. Може и да не е разбира се.

При мен категорично не беше това, винаги сама си мия колата, няма опасност да размажа нещо при миенето.

# 965
Ще пробвам и на спряно, и на отворени прозорци, и да я измия по-старателно Simple Smile
Благодаря за предложенията.

П.п. Конче, да, бензин е. Значи горивният ми не се мени. Помня още от първоначалното обслужване,  че имаше нещо такова - сменили 2, а не 3.

Климатикът почти винаги го държа изключен, по същата причина със схващането на рамене/врат. Също и не обичам да ми духа в лицето.
Едно от малкото неща,  които не си харесвам на колата е, че предното стъкло е суууупер скосено и вътре се напича адски много. При силно слънце,  дори да не е топло, просто трябва климатик.

И да. Много е тясно, набутано и завряно всичко под капака. Цяло приключение беше една смяна на крушка на късите светлини. Никога повече! Само на сервиз! Joy

# 966
  • Пловдив
Идея поради каква причин клаксонът не работи?

# 967
  • СИ
Идея поради каква причин клаксонът не работи?

Прекъснат лентов кабел. Това е една пластмасова кутийка с дупка в средата. Стои нанизана на централната ос на волана. През нея минават няколко кабела. Тия на клаксона, еърбеците и за копчетата на волана (ако има). С времето тази лента остарява и се прекъсва тук-там. Смяната е голяма досада. И лентовите кабели са скъпи обикновено.

# 968
  • Lost in a fairytale ...
Или изгоряло бушонче Simple Smile

# 969
  • Пловдив
Да, бушон се оказа.

# 970
  • Lost in a fairytale ...
В интерес на истината, при мен никога не е било просто от бушончето, а винаги там проверявам първо Grinning

# 971
Само че имайте предвид, че бушон никога не гори без причина. Той затова е там, при проблем да изгори той, а не кабела.
Вероятно колата Ви не е нова и вероятно е френска или италианска, но и друга да е, времето и условията под капака - влага, сол, жега и т.н. не прощават и всичко някога тръгва към окисляване.
Отворете капака, намерете клаксона, откачете кабелите към него и почистете връзките, напръскайте с ВД-40, вероятно са корозирали.
Не го ли направите, новият бушон също ще изгори, а ако Ви сложат по-силен, за да тушират проблема, рискувате да се запалите....
Лентовият кабел също може да даде на късо, но той или работи или не, рядко ако има проблем се оправя сам със смяна на бушона...
Най-добре минете през сервиза, защото освен клаксона на същия бушон може да е запалката или чистачките например или фарове... и проблема да е подобен, но в друг агрегат, нека си замерят и видят жичкаджиите...

# 972
  • Пловдив
Ами по друг повод беше в сервиза скоро и е качвана на компютър никъде не е отчела грешка. Моделът не е френски/италиански, ще се чуя с майстора тези дни.

# 973
Ами по друг повод беше в сервиза скоро и е качвана на компютър никъде не е отчела грешка. Моделът не е френски/италиански, ще се чуя с майстора тези дни.

Диагностиката (стандартната продрама, даваща информация за всички системи на колата) дава грешка ако нещо не работи, или ако работи извън нормалните параметри, а в случая клаксона или фарове или чистачки или запалка или нещо друго по електрическата верига закачена на този бушон (може да се види в книжката именно този бушон номер.... кои вериги затваря и да се ориентирате, на капачката на бушоните често също е написано на обратната й страна кой предпазител за какво е или има хартиена инструкция вътре), та консуматора работи и за компютъра той е изправен , докато изгори бушона, но по някаква причина - допускам окисляване, тока, който тече в дадената верига е по-силен и в един момент бушона се топи, и вече веригата не се затваря и консуматора спира да работи. Тогава би го отчела диагностиката а тогава го виждате и Вие, защото не Ви свири клаксона или не Ви работи радиото.
Искайте да проверят веригата на конкретния бушон в сервиза, ще замерят с мултицета електротехниците и ще Ви кажат. Може и специализирана диагностика да се пусне, зависи каква е колата и колко е нова.
Успех!

# 974
А сега пък при мен климатроникът духа топло Grin, в тия жеги е особено приятно Stuck Out Tongue Winking Eye
На какъв сервиз да я водя? Едно време бях чувала, че пълнят климатиците с фреон и сега ли е така или другаде да търся причината? Не се смейте, ако пиша някакви глупости Grinning, ама досега съм разчитала на мъж да се оправя с проблемите по колите.

Общи условия

Активация на акаунт