Отговори
# 1 890
Съществува още една опция за жълта удивителна, но дали за тази кола е приложима, нямам идея....
Става дума за системата, която установява несъответствие на предварително зададената ъглова скорост на колелетата и в този случай светва предупредителен сигнал - жълта удивителна.
Обикновено се случва при променено налягане в някоя гума, така водачът има информация, че някоя гума е с променено налягане и може да погледне защо спада - може да е спукана.
Системата работи чрез АБС датчиците.
При влажно време е възможно при пробуксуване, съчетано с наклон да даде лъжлив сигнал - светва жълтата удивителна, отстранява се с ново сетване на нормалното налягане.

# 1 891
  • СИ
Съществува още една опция за жълта удивителна, но дали за тази кола е приложима, нямам идея....
Става дума за системата, която установява несъответствие на предварително зададената ъглова скорост на колелетата и в този случай светва предупредителен сигнал - жълта удивителна.
Обикновено се случва при променено налягане в някоя гума, така водачът има информация, че някоя гума е с променено налягане и може да погледне защо спада - може да е спукана.
Системата работи чрез АБС датчиците.
При влажно време е възможно при пробуксуване, съчетано с наклон да даде лъжлив сигнал - светва жълтата удивителна, отстранява се с ново сетване на нормалното налягане.

Системата за следене на налягане в гумите е съвсем друго нещо. Каква ъглова скорост? Къде отиде...?
АБС-ът, какво общо има със системата за защита от пребуксуване или така наречения тракшън? Ако се включи някоя от тези системи виждаш по премигването на жълтата лампа на таблото. Но, това не са лампи за грешки в работата на двигателя или електрическата система.

# 1 892
Колата е на 21 години. Жълта удивителна не ми се е появявала. Чека свети постоянно заради ламбда сондата - на газ съм.

Първия път като светна червената удивителна, проверих ръчната - свалена беше. Оказа се ниско налягане на спирачната течност.
Сега според майстора е ламбда сонда. Сменях бензинова помпа април месец. Проблема е че не иска да пали на бензин.

# 1 893
  • СИ
Колата е на 21 години. Жълта удивителна не ми се е появявала. Чека свети постоянно заради ламбда сондата - на газ съм.

Първия път като светна червената удивителна, проверих ръчната - свалена беше. Оказа се ниско налягане на спирачната течност.
Сега според майстора е ламбда сонда. Сменях бензинова помпа април месец. Проблема е че не иска да пали на бензин.

При газта е така. Има две горивни системи, които са в конфликт една с друга. И особено японските не можеш ги излъга при газификация. Все нещо свети и не е наред. По принцип, колата трябва да пали на бензин и при достигане на определени стойности в някои показатели трябва да прехвърли на газ. Да не са ти пробутали ниско качество бензинова помпа?
Ниско налягане или ниско ниво на спирачна течност? Разликата е голяма. Едното говори за едно, другото за друго.

# 1 894
Системата за следене на налягане в гумите е съвсем друго нещо. Каква ъглова скорост? Къде отиде...?
АБС-ът, какво общо има със системата за защита от пребуксуване или така наречения тракшън?

Ето, тук е обяснено подробно и за системата и за АБС-а и за ъгловата скорост.... Не става дума за тракшън контрола, а за това, че при определени условия движещото колело пребуксува и подава сигнал, който системата за следене на налягането отчита като аларма. Нищо общо с тракшъна като цел и резултат, макар подобно като технология.
Прегледай, говоря за индиректната (косвена) система, която е най-често ползваната, ще стане ясно.
https://www.diagnosticsandrepair.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%80%D … %BD%D0%B3-%D0%BD/

# 1 895
  • София
Точно с паленето, че не съм изчакала ми светна червена удивителна. Дизел е да, но си е с нормален ключ, не е с карта, стара кола. А когато си далече от майстор, да не говорим зад граница си беше чудо. Не че не се прибрах така, на другия ден на майстор, точно това ми каза. Завърташ ключа и изчакваш 20 секунди, да остане да свети само чека и акумулатор и чак тогава палиш. Рядко се случва, но се случва, затова го споменах.
Аз се опитах да обясня с по прости думи от какво може да е.

# 1 896
  • СИ

... Ето, тук е обяснено подробно и за системата и за АБС-а и за ъгловата скорост....

Що ги четете тия статии писани с Гугъл преводач от някоя мисирка...?         Stuck Out Tongue Closed Eyes
Знаеш ли къде са датчиците на АБС-а и датчиците за следене на налягането в гумите?

# 1 897
Ниско налягане на спирачната течност съм записала.

Като я взех нищо не разбирах и беше на сляпо. Макар че ме е страх от газова печка, газов бойлер или котлон, с колата отчитам ниския разход на гориво. Като започнах преди три години газта беше наполовина на бензина. Смених й бутилката защото беше на 10 години.

Не знам кога ще дойде време за втора кола, нито откъде пари и каква, но ще се поинтересувам за такива с фабрична газ. Едва ли ще мога да си я позволя обаче.

Майстора мрази тези на газ. Казва, че газта прецаква половината кола. Той кара определена марка дизел.

Аз наивно си мислех, че само чека показва проблем. Не очаквах, че толкова стара кола ще има други индикатори.
Като ме вържат за диагностика знам, че трябва да кажа че е юли 2000. Май или юни се водят по - стар модел.

Моята си запали и в движение светна удивителната. Спрях веднъж, после втори път на бензиностанция. Тръгвах си без проблеми. Вече при майстора след диагностиката и ръчкането му с ключа издаде багажа. Единия път изгасна, той я излъга да запали на газ. Следващите пъти си палеше. Той каза да не рискувам и да му я оставя.

Април месец пак го играхме тоя филм - не иска да запали. Той дойде на работа, успя да я запали на газ. Тогава сменя бензинова помпа.

Черен хумор е, но вчера спестих 50 лв за репатрак.

П.П.
Ако мъжете не си мерите п*шките а се обяснявате с доводи БЕЗ нападки, ще сте много полезни на всички четящи. Това, че аз и Дидолина обясняваме без термини и супер технически познания, не означава че трябва да покажете че сте най - големия разбирач на света.

# 1 898
  • СИ

... Ако мъжете не си мерите п*шките а се обяснявате с доводи БЕЗ нападки, ще сте много полезни на всички четящи. Това, че аз и Дидолина обясняваме без термини и супер технически познания, не означава че трябва да покажете че сте най - големия разбирач на света...

А-а-а-а-а...! Сакън...! Не искам да си меря оная работа с някой, най-малкото на тема коли. Обаче виж... Има толкова марки коли и модели и с толкова различни електрически системи и спецификации, че свят може да ти се завие. А подробностите са важни.

П.П.
Извинявам се, ако някой се е подразнил или почувствал засегнат.

# 1 899
Морско конче, извини ме, ако прозвучах грубо. Не е за пръв път мъже да се нападат кой повече разбира, а някои от нас да се чудят тия термини какво означават.

Има потребители, без значение пола, които обясняват много разбираемо.

# 1 900
  • СИ

... Не знам кога ще дойде време за втора кола, нито откъде пари и каква, но ще се поинтересувам за такива с фабрична газ. Едва ли ще мога да си я позволя обаче.
Майстора мрази тези на газ. Казва, че газта прецаква половината кола. Той кара определена марка дизел...

Преди няколко години, почти се бях навил да купя кола с фабрична газ, нова. Не знам, какво точно ме спря. Май не ми се влизаше в заем просто. После изскочи 3 годишна кола на много малко километри, бензин. И като гледам с какво е натъпкана, свят ми се завива. Някой ден като тръгне да се разваля това-онова, дупе да ми е яко. А е нищо и никакъв среден клас кола.
С дизели не ми се занимава вече при отвратителното качество на нафтата. То не бяха дюзи, филтри, катализатори, ДПФ-и... Икономията която уж имаш от по-нисък разход, отива в сервиза за поддържане. Като ще е така, карам бензин и не вися по сервизи. Сметката е една и съща.

# 1 901
  • Mediterraneo
Завърташ ключа и изчакваш 20 секунди, да остане да свети само чека и акумулатор и чак тогава палиш.
Това за мен е закон божи. Паленето на дизел става точно така. Цял живот карам само дизел и винаги го спазвам. На новата кола не,  но тя е с карта и си прави чекинга преди да запали.

# 1 902
  • Mars Hotel
Никога не съм карала нито дизел, нито на газ. Всичките ми коли са били бензинови и така смятам да си остане, докато не успея да си купя електричка. Grinning

# 1 903
Дизелът е рахат работа. Само наливаш и караш, като следиш смяната на консумативите. Вярно излезе някой ремонт за 400, но рядко.

# 1 904
  • Light of Zartha
И аз бях заклет враг на дизела... Съкровището е точно дизел.
Разправия е с дпф, дюзи и т.н. но иначе съм доволна. 12г кола е, но ми дава много добър разход, почти не повярвах първоначално. Всеки си има предпочитания. Търсехме бензин, но много трудно се намираше. Тази я видях на снимка и си казах "това е колата ми". Преглътнах, че е дизел. Имаше си малко стандартни проблеми и дано това да са ѝ били. Сега не съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт