Защо останахте с едно дете?

• 50 403
  • 984
  •   1
Отговори
# 405
Мм никога не е искал да оставам вкъщи.
На мен ми е по- лесно и приятно така, защото поемам всички училищни ваканции, всеки петък когато не са на училище и подобни.

Само домакиня не бих могла да остана поради мои си причини, харесва ми да имам средства, среда и собствен бизнес, който развивам,

Той поема развозване, вземане, прегледи, доброволствания по учебно време и т.н. когато работя.

За трудно е трудно, но в тази динамика и заетост  не виждам защо да имаме второ дете, когато това ще внесе още трудности в логистиката и напасванията на графиците.

# 406
  • France
Мдааа, бащите могат да бъдат едни големи егоисти понякога.

# 407
  • София
Има го и моментът, че за да може да се получи тази конфигурация, бащите трябва да започнат изкарват достатъчно за изхранването на семейството. Иначе не работи, особено след свършването на платеното майчинство.

# 408
Не са само парите, Анди.

Една жена с 2-3 деца, домакиня с години и без кой знае какъв стаж и лични средства е много уязвима при изневяра, раздяла, домашно насилие или злополука със съпруга. Мен това ме спира да съм само майка у дома, а и нашето дете поотрасна вече та не виждам смисъла.

# 409
  • France
Не са само парите, Анди.

Една жена с 2-3 деца, домакиня с години и без кой знае какъв стаж и лични средства е много уязвима при изневяра, раздяла, домашно насилие или злополука със съпруга. Мен това ме спира да съм само майка у дома, а и нашето дете поотрасна вече та не виждам смисъла.
Според зависи. Има жени, които буквално ще спечелят ако съпругът им поиска развод или умре.

# 410
  • София
Същата тази жена е уязвима и като работник - уволнение, фалиране на бизнес (и ако е предприемач е още по-уязвима, защото ще има и кредити да погасява за фалирал бизнес), професията й отпада от пазара на труда и всичко, каквото се сетиш. Така че, тръгне ли да става нещо зле, то си става.

# 411
  • France
И това е според зависи. Преди години, когато бившата ми работа фалира спечелих финансово.

# 412
Аз гледам най- черните варианти когато става на въпрос за мен си и моята ситуация. Готвя се за зима винаги, а като дойде пролет е добре дошла.

Достатъчно неща съм видяла в живота за да знам, че повечето жени не печелят в тези ситуации, а изнемогват и се съсипват.

Избрах да живея по- спокойно и планирано да не подложа деца в такова положение. С едно дете бих се справила и без големи катаклизми, с две или три надали. И то без да им наруша стандарта на живота.

Много съм го мислила това и затова все съветвам жените да избират много добре баща за децата си и да имат толкова деца колкото ще могат да издържат сами.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 22:58 от Анонимен

# 413
Според зависи. Има жени, които буквално ще спечелят ако съпругът им поиска развод или умре.

Примерът ти с развода важи предимно за чужбина и за семейства със среден и нагоре стандарт. В България жените останали домакини вкъщи са си уязвими отвсякъде (сигурно има и такива, които ще спечелят, но са повече изключение).

# 414
  • France
Така е. Затова казвам и според зависи. Къде живееш, какви са законите, по какъв начин си подписал брака, има ли предбрачен договор и какъв....

# 415
  • София
От какво зависи? Всички са "ако"-та до момента, в който вече няма никакво значение къде живееш и как е сключен бракът. Няма сигурност. Няма и как да има сигурност. По дефиниция живеем в свят на несигурност. Правим някакви избори - краткосрочни или дългосрочни. Проблемът с дългосрочните е, че много лесно могат да станат неосъществими заради случването на едно или повече събития. Колкото повече време минава, толкова по-несигурни са дългосрочните.

# 416
Разбира се, че е по-добре жената да си има и образование, и стаж, и възможности за работа.
Графиците и напасването им покрай детето са бял кахър и въпрос на желание. А толкова бързо пораства. Докато се обърнеш, то вече е станало свободен електрон и е почнало да се движи самостоятелно.

# 417
  • София
Колко бял кахър? Ако шефът започне да ти прави забележка за неспазване на работното време или за твърде честото излизане в болничен и накрая те помоли да напуснеш,  едва ли ще е точно бял кахър.

# 418
Редуваш се с бащата, вземаш детегледачка, отработваш по друго време, сменяш работата и др.

# 419
Де да порастваха така бързо децата както изглежда във форума Wink

Имаше преди време една тема за възрастта в която децата  вече ходят сами на училище и извънкласни или стоят вкъщи сами през ваканцията. Толкова голямо впечатление ми е направила, че още я помня.
Масово ( над 90% от пишещите) определиха възрастта 8 като порасналата преломна възраст за делегиране свободата на детето.

Ако това смятаме за самостоятелното придвижване на свободен електрон, сме на различно мнение.

Общи условия

Активация на акаунт