Защо останахте с едно дете?

• 49 466
  • 984
  •   1
Отговори
# 675
Тия с 6 те деца ми се иска  да ги видя след някоя година като им станат децата пубери дали ще са все така свежи и възторжени Stuck Out Tongue Winking Eye

# 676
Все нещо грозно трябва да се метне, иначе няма да е готино 😛

# 677
  • София
Общо взето мисля, че средният човек има капацитет да гледа 1 брой бебе/дете. Ако са двама - може и две, плюс някоя баба - три и т.н.

# 678
  • Beyond the stars
Не виждам връзката между високоплатените наемни работници и бройката на децата.

Как не виждаш? В тази тема се прокламира как на детето трябва да се осигурят всякакви уроци и скъпо образование, за да стане скъпоплатен наемен работник......Ако имаш повече от едно няма да можеш да осигуриш това.

Обърках се леко каква е тезата - Образованието не е важно, щото после ставаш наемен работник? Grinning

# 679
Аз също съм за заниманията и уроците по интереси.

Гледах предаването с шеств деца- не съм чак толкова впечатлена.

Живеят в общинско жилище оправено от доброволските кампании, четирите деца скупчени в една стая, децата са по ясли и градини, родителите все наблягат колко са скъпи лекарства и храна, но децата не са планирани. А и планирали още две…

Не бих ги дала за пример.

# 680
  • Paris, France
Тия с 6 те деца ми се иска  да ги видя след някоя година като им станат децата пубери дали ще са все така свежи и възторжени Stuck Out Tongue Winking Eye

Живяла съм по места, където преди 40г жените масово имаха по 5-6 и повече деца. Виждала съм 50 и 60 годишни жени, майки на по 10 и15 деца и баби на по 20, които даже нямаха назолабоални гънки, нито бръчки и увиснал бюст или задник, с каквото повечето европейки се сдобиваме още като чукнем 40г.

Имам приятелки с по 5 и 6 деца и не са по-смачкани от тези с едно или две.

Когато има много деца, те си развиват динамика, а големите помагат за малките. Има приемственост.

За мене европейският климат не позволява много деца.

Свекърва ми е родила и отгледала 4 деца. На 86г нито е смачкана, нито е смазана. Става в 5 сутрин и с 89 годишния свекър отиват да плуват. В неделя задължително църква, като е обличала децата си в костюмчета и са отивали още в 7 сутринта, защото ММ участвал в службата, а друго от децата и в хора.

...но децата не са планирани. А и планирали още две…

Ужас.

# 681
  • София
Не може, нито е нужно всички да ходят на уроци и  други занимания. Там насила не карат да се ходи и ако родителите ги смятат за ненужни - тяхна воля. Няма значение дали децата са 1 или 5.

Семейството от репортажа - мярнах някакви хора на един диван. Както ги описваш, позитивни, но инфантилни и неспособни да се справят, все някой ще трябва днещо да им дава цял живот.

Невена, какви са тези твои приятелки с 5-6 деца в днешно време? С какво се занимават, европейки ли са изобщо?

# 682
Въобще нямам предвид физическа свежест обаче...Сега децата са малки, каквото им кажеш, каквото им покажеш, каквото им дадеш - това е. Но  с порастването им ще става все по сложно организацията и логистиката на всички. Само си представям 4 ма средношколци и 2 ма седмокласници примерно, всяко с избора си тръгнало нанякъде. Бащата каквото и да работи, трудно ще им насмогне. Сега са 4 те деца в една стая, ами после? ...Не е само  още един черпак вода в тенджерата. И всички непланирани, и още искали... Наистина родителите са инфантилни. Иначе добре изглеждаха на екран, сресани и лустросани, позитивни, дечицата малки и сладки, добър пример дават. Но това е само външно. След няколко години дай Боже да са все така ентусиазирани и позитивни, но надали ...

# 683
  • София
И тия 6 деца като ти ги тръснат на Дистанционно Обучение, просто не виждам как ще работиш.

# 684
И аз не разбрах какво му е лошото да си скъпо платен наемен работник?! При това ‘скъпо платен’. Виж, ако си ‘ниско платен’, вече е по-кофти. В крайна сметка, повечето сме наемни работници, началниците от всякакъв вид са по-малко и тяхната не е никак лесна.

Въпросът е, че като имаш добро образование, имаш избор. И добро образование съвсем не значи ‘частно’ и ‘скъпо’, но понякога така се получава. Изобщо нещата по отношение на училището са много индивидуални и зависят не само от родителите, а и от самото дете.

Четирите деца не съм ги гледала, но си ги представям. А и като гледам коментарите на съфорумките, май не са модел за подражание.

# 685
  • Пловдив
А на мен ми омръзна по телевизията да показват някакви льольовци с по 3-4-5 деца, които се издържат от дарения и помощи. Къде са нормалните семейства с по 3-4 деца? Не ми казвайте, че няма, аз и други даже детски не взимаме. Защо не ни показват нас?
Така в очите на средния човек, тези с повече деца са неадекватни. Показват само такива.

# 686
Не показват нормални три- и четири-детни семейства. Факт.
А народа масово се информира от повърхностни репортажи или посредствени ютюбъри и после лее клишета по форуми.

Високоплатен наемник или скапващ се от работа самонает бачкатор? Определено първия ще осигури повече за семейството си, ако и втория да се води "със собствен бизнес".

Образование му е майката и то образование навреме. Така имаш избор.

# 687
Не съм ги гледала тези с 6-те деца, но четох статия за тях. Напоследък станаха популярни.  Децата са им много малки всички и хич не им завиждам, честно казано. Сега са си повече у дома, но когато пораснат и най-малките, и сутрин се започне развозване по градини и училища на 6 деца, не ми изглежда никак забавно. Ще стават много рано сутрин зимата на -15 градуса, всички ще минават през тоалетната един по един(?!), трябва големите да бъдат проверени дали са си взели всичко необходимо за училище, а малките да бъдат облечени за градина. Да не говорим за болестите в началните години на ясла и на градина, а и по-големите, все пак, също боледуват и може да излезе, че да се редуват да боледуват и непрекъснато някой да трябва да стои вкъщи. А ако ходят на извънкласно занимание, например, всеки по едно, ще е непрекъснато обикаляне напред назад с деца. И още много много трудности... Не че съм против толкова много деца, но мисля, че за повече от три деца, е добре разликите между децата да са по-големи за да може по-големите да са по-самостоятелни, когато родителите трябва да се грижат за по-малки.

А Антоанет Пепе отдавна я знам и я гледам периодично. На пръв поглед са сладко и готино семейство, но истината е, че тя винаги е имала много помощ от родителите си, а сега и от родителите на новия си мъж. Децата от съвсем малки са оставали при баба и дядо, и реално тя разполага с много време за влогърска работа и за себе си. Затова и винаги изглежда добре, с хубава коса, идеален маникюр, добре подбран тоалет и т.н. Нейните 3 деца са през 2 години и ако трябваше тя да си седи вкъщи денем и да ги гледа, картинката щеше да е коренно различна. Grinning

# 688
  • Beyond the stars
А на мен ми омръзна по телевизията да показват някакви льольовци с по 3-4-5 деца, които се издържат от дарения и помощи. Къде са нормалните семейства с по 3-4 деца? Не ми казвайте, че няма, аз и други даже детски не взимаме. Защо не ни показват нас?
Така в очите на средния човек, тези с повече деца са неадекватни. Показват само такива.

Има бре, с три познавам, и с четири. Нормални хора с прилични доходи, планирани деца, ипотека и всичко, което сами са преценили, че им е по силите. А не "децата са от съдбата". Ми то хубаво, ама простото размножаване без оглед условия и възможности е присъщо за друг етнос.
Сори, ама хич не са ми пример тези.

А Антоанет-Пепе ми е толкова бонбонено изкуствена, че просто ми се драйфа.

# 689
  • Пловдив
Нейните 3 деца са през 2 години и ако трябваше тя да си седи вкъщи денем и да ги гледа, картинката щеше да е коренно различна. Grinning
Гарантирам ти, че може. Просто тя има помощ и се възползва.

Общи условия

Активация на акаунт