Защо останахте с едно дете?

• 49 473
  • 984
  •   1
Отговори
# 660
С едно детенце съм. Много исках и второ, но мъжът ми не искаше защото, не можел да си представи как ще обича двете деца еднакво. Аз настоявах, опитвахме, но така и не ни се получи Тогава страдах, но го превъзмогнах. Вече гледам по философски на нещата, просто така е трябвало да стане. Децата са благословия, дано всеки който желае детенце, сбъдне това свое желание

# 661
  • France
Това, което написахте само потвърди нещата - че бащите обикновено отделят време вечер или занимават малките, когато са вкъщи докато майката си почине малко или свърши нещо. Т.е. майката е основния грижещ се, а бащата само помага. Ако родите и след 3 дни се върнете на работа, а бащата остане да гледа бебето, тогава вече той ще стане основния грижещ се. Само че обикновено майките са по майчинство, нали?
В чужбина как си мислиш, че стават нещата?

# 662
При нас бащата само не го е носил, раждал и кърмил. И е ставал нощем и уикендите са се гледали, за да спя. Мога да ги оставя за месеци и знам, че всичко ще е наред. Детето има голям респект от баща си и него го слуша, а аз съм мека мара и ми се качули по главата. За мен, бащата има огромно значение за възпитанието на детето, да не говорим, ако е момче. Затова-внимание и грижи от ден 1ви, а не след 2-3-5 години.

# 663
Не зная за другите, аз пиша за себе си само.
Скрит текст:
Имах фонд дете събрани пари, с които стоях у дома с детето три години,  без грижи. Майчинството ми беше от чужбина - девет месеца.
От родилното си пое детето и с удоволствие се грижи за нея. Четеше с мен преди раждането и винаги е искал дете повече и от мен даже.

Мм остана вкъщи седем месеца след раждането  и си деляхме грижата за бебето като той поемаше ранно сутрешната смяна, а аз вечерната. Само той къпеше бебето до две годишна и я носеше в кенгуру.
Във всичко сме взаимно заменими.

Когато тя бе на четири и половина месеца ги оставих за пет дни за да отида в чужбина на изпити.

От 3 годишнината й до почти 10 работеше много и аз поемах всичко тогава. След това работеше седмица извън вкъщи и седмица вкъщи и се сменяхме с водене и вземане и лекари/ зъболекари и прегледи.
Той доброволства в училището когато почива и ходи с класа като родител помощник, води и взема от концерти и репетиции, от събития и стоу с нея когато аз работя.

Отсъствал е три пъти по четири месеца за 14 години, но работеше доста часове и дни допреди няколко години.  Отделя й много време и ходят само двамата на много места, както и с мен отделно и ходим тримата навсякъде заедно в повечето случаи ако не работим.

Аз работя на частна практика от дома ни и поемам всички почивни дни от училище и ваканциите, в които почивам с нея.

Много добре ми е с едно дете и имам много време за себе си, дома, детето и съпруга ми.

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 17:37 от Анонимен

# 664
GrinningЗащото едва като станах родител, разбрах че това е 24/7 работа първите 2 години минимум. Ако се справяш сам. Без баби и гледачки.
Защото ако детето ти, не дай Боже, има някакъв проблем, рязко се усложнява бита. Трябва да си шофьор, лекар, врачка и да ходиш на работа, а да и да си добра съпруга, да не се запуснеш и затъпееш. И да си супер възпитател като родител. А да и къщата да е топ.
Не знам как нашите майки са се оправяли без всичките уреди, които имаме, то сушилни, миялни. И са ходили на работа.Онлайн пазаруване, takeaway. Парадоксално ние сега се задъхваме, а сме със сто привилегии.

# 665
Ами със занижени критерии, как. Що пък да трябва всичко да е ТОП? Кой го каза? И какво ще стане ако не е?
Изобщо не съм държала с малко бебе да изглеждам ТОП, ходила съм си вкъщи с размъкнати дрехи, без прическа, чудо голямо.
Къщата ми никога не е била ТОП и никога няма да бъде. Върша минимума, без който не може. Домакинстването никога не ми е било приоритет и не бих губила време с цел да докарам перфектна къща.
Не съм си гледала детето и сама, освобождавайки мъжа ми от задължения. Щом се прибере детето беше САМО негова грижа през първата година. Той храни, той къпе, той сменя памперси, дондурка, всичко което аз съм правила цял ден.
И така, търсиш начин да не прегориш. Ако се опитваш да си перфектна във всичко, съм съгласна че и едно дете ще ти се види много.

# 666
  • Семейството е винаги с мен:)
Засега не знам дали съм останала с едно , но мъжът ми по принцип винаги е казвал, че иска едно дете, заради финансови причини, той самият е едно дете, с трудно финансово детство.  За мен финансите също са важни и това е най-големият аргумент. Не че сме зле, но имаме големи разходи-висок ипотечен кредит и това създава най-голямата несигурност. Другите са частна детска градина( то винаги ще има някакви разходи по образование), качествена храна и прочие и накрая едвам спестяваш нещо и то, ако няма нещо непредвидено. Това, че сме почти на нула всеки месец, при все че получаваме средни и над средните заплати, ни отказва значително.
Другото е логистиката, нямаме помощ от роднини и двамата трябва да работим и е трудно кой кога ще води детето на градина и кой кога ще го взема, та камо ли с две.
Третото е възрастта, наближаваме 40, то и заради това надникнах в тази тема, хем знам, че ако се решим за второ трябва да е в най-скоро време, хем не ни стиска и най-рационалното е да остана с едно.

# 667
Аз съм непланираното и случайно появилото се второ дете - принцеската на тати и любимката на мама. И двамата нямат братя и сестри. На баща ми сега му е трудно да разбере отношенията между мен и брат ми, направо сме обърнали ролите в този аспект, аз съм родителят.

# 668
Днес даваха по тв репортаж за едно българско семейство с 6 деца, от които две двойки близнаци. У тях страшна веселба, а те - супер свежи, нереално бодри, доволни и щастливи от живота. Казаха, че къпят 6-те деца за 15 мин общо вечер, било като поточна линия хаха. Simple Smile Признаха, че били решили жената да направи аборт на втората двойка близнаци по финансови причини, защото вече имали 4 деца, но се отказали впоследствие. Хвала на такива родители, шапка им свалям, не е за всеки такова приключение, да не кажа лудница. Simple Smile

# 669
И аз ги гледах тези с 6 деца и много ми харесаха. Земни такива, положителни....да са живи и здрави да си отгледат децата. Не се тръшкаха как няма да могат да осигурят частни училища и скъпи университети в чужбина, за да станат децата им високоплатени наемни работници.......

# 670
Не виждам връзката между високоплатените наемни работници и бройката на децата.

Аз тъкмо гледах новото видео на една ютюбърка Антоанет Пепе, чиито три деца са постоянно по ясли, градини, по баби и гледачки. Мерси от такова имане на деца.

Като противовес е другата ютюбърка Теа и Наум, която гледа детето си само с бащата и са навсякъде заедно. Това е и моят модел.

Но май наистина и те разчитат много повече на сестрата и майката на Тея, както ми беше напомнено.

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 01:16 от Анонимен

# 671
  • София
Че аз познавам десетки майки с по едно дете, което се гледа основно от бабите и навсякъде натякват как нямат време за нищо и колко им е трудно. То това си е национален спорт отдавна.

# 672
Не виждам връзката между високоплатените наемни работници и бройката на децата.

Как не виждаш? В тази тема се прокламира как на детето трябва да се осигурят всякакви уроци и скъпо образование, за да стане скъпоплатен наемен работник......Ако имаш повече от едно няма да можеш да осигуриш това.

# 673
  • София
И аз съм за уроците и заниманията за детето. И две, и три - за всяко да има.

# 674
Андариел, аз вече съм на мнение, че който си го може, го може..всеки със съдбата си.

Общи условия

Активация на акаунт