Защо останахте с едно дете?

• 49 476
  • 984
  •   1
Отговори
# 645
Е как се дели, като декларация се подава от единия родител? За коя тази година ми говориш, като се ползва или от единия или от другия, а не едновременно и от двамата?

# 646
  • Beyond the stars
Чудесно се опитвате да пробутвате ангажираност на бащата, но то си е казано майки с деца, и привилегиите не се делят с бащата. Хич не ме е еня колко е участвал, като не е - да е. Ако е компенсирал с друго, добре, ако не е - майката се справя или не. Ай няма нужда да си обясняваме в какво участвал от ден първи. Ами ако физически липсва по 4-5 месеца, щото работата му го налага? Не, това не е баща, не!

Като липсва 4-5 месеца физически е друго, ма да липсва и да е на дивана в хола/фитнеса/кафето, щото детето имало нужда само от майка си, айде няма нужда.
В смисъл, който иска всъщност да си гледа сам децата, не ми пречи. Не е моето просто.
Наравно го гледа в момента и като е болен. Делим седмицата или който има по-малко работа в конкретния момент.

Декларацията може да се раздели, ако доходите на единия не са достатъчно.

# 647
  • Пловдив
Тази година нали връщат по 450лв на дете, данъчни облекчения, ако семейството има повече деца става сериозна сума. Ако на единия родител не са му взели толкова данъци, примерно е бил на МРЗ, другия също подава декларация за останалата част от сумата. Явно не си наясно, ама провери. И аз наричам това делене.

# 648
Ами на мен си ми взимат достатъчно. Деленето почна от там, че трябвало да се делят грижите. Затова ви казах, няма как и двамата да сте в майчинство по едно и също време и да си срежете ангажиментите поравно и т.н, ама може и това да може, и да не знам.

# 649
  • Пловдив
Е, ок, ако не можем да ги срежем на две по равно, то тогава може изобщо да ги прехвърлим на мъжа. Да взима майчинството. И аз познавам такова семейство, рядко е, ама ги има.

# 650
Ама той хич да не очаква жената като се върне от работа, нали…

# 651
  • Beyond the stars
Е очевидно е, че не е 50/50. В нашия случай, докато бях майчинство бащата го поемаеше почти изцяло като се прибере от работа, включително приспиване. Уикендите ставаше сутрин, аз спях и т.н.

# 652
  • France
В западна Европа отдавна нещата са 50-50. Не виждам защо трябва да откриваме топлата вода.

# 653
  • Бургас
В западна Европа отдавна нещата са 50-50. Не виждам защо трябва да откриваме топлата вода.

Защото тук някои още ги влече Ориента и много напъват да върнат жената там, където им е набивано, че й е мястото....

Понеже някой си законодател /основно мъже, когато са писани повечето закони/ написал в КТ " майки с деца" и вече видиш ли, това е твърдо доказателство, че детето има нужда само от майка си, докато е малко. Повечето тъпотии за ролята на жените в обществото са измислени от мъже, познайте защо 😁 Ама някои още вярват, че това е обективната истина и норма. Всичко, което не е природно и физиологично обусловено или наложително поради обективни обстоятелства, е напълно валидно за двата пола и може да се извършва и от жени и от мъже. В повечето сфери на живот. Ама пусто, горките мъже не ги устройвало таА работа, та седнали и измислили едни правила и норми, когато жените още не са имали право дори на образование /колко удобно/, за да си подсигурят освобождаване от семейните отговорности, извън изкарване на прехраната.

# 654
Това, което написахте само потвърди нещата - че бащите обикновено отделят време вечер или занимават малките, когато са вкъщи докато майката си почине малко или свърши нещо. Т.е. майката е основния грижещ се, а бащата само помага. Ако родите и след 3 дни се върнете на работа, а бащата остане да гледа бебето, тогава вече той ще стане основния грижещ се. Само че обикновено майките са по майчинство, нали?

# 655
  • Германия
И какво, за 15 минути помощ след работа трябва жената да е благодарна? За да може тя в това време нещо да сготви или да се изкъпе набързо?
Става дума работата да се подели що годе по равно. На колко от вас мъжете пазаруват, готвят, чистят, прибрали са се в къщи до 17:00, уикенда го прекарват със семейството си, а не заминават някъде да си вършат някаква работа?

# 656
Айде сега, Ориента 😂😂😂

# 657
С хоум офиса последните години доста бащи почнаха да работят от вкъщи, дори и на опашката за детската кухня по обяд се забелязва. Simple Smile

Лесното и хубавото става като започнат да си играят заедно децата. Simple Smile
Този момент кога идва, че май съм го пропуснала някак?
Към 3-4  г. на малкото дете.

# 658
  • Beyond the stars
И какво, за 15 минути помощ след работа трябва жената да е благодарна? За да може тя в това време нещо да сготви или да се изкъпе набързо?
Става дума работата да се подели що годе по равно. На колко от вас мъжете пазаруват, готвят, чистят, прибрали са се в къщи до 17:00, уикенда го прекарват със семейството си, а не заминават някъде да си вършат някаква работа?

Моят Grinning Айде, до 18.00ч Grinning

Anna-Maria по твоята теория бащата започваше да отглежда голямото, щото вече е голямо, а майката щрака пръсти само с бебето. Докато очевидно при всички случаи майката остава основният гледащ, защото тя е вкъщи майчинство.

# 659
На колко от вас мъжете пазаруват, готвят, чистят, прибрали са се в къщи до 17:00, уикенда го прекарват със семейството си, а не заминават някъде да си вършат някаква работа?
Моят, след работа и свършените горепосочени задължения се прибира в 16:30 най-късно.

Общи условия

Активация на акаунт