Защо останахте с едно дете?

• 50 393
  • 984
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Доводът че Земята изнемогва и затова трябва да имаме по едно дете е леко казано безумен. Просто като оставите празно пространство, идват новите еднически групи и ВАШЕТО дете ще расте в нов свят, който не е построен от родителите му, а от модерните движения на хомофилите. Който познава старата Германия, може да я сравни с новата, в която германката не ражда, за да "пази земята" и да се усъвършенства...
То и в България вече раждащите се българчета са под 50%, може да се успокоявате, че така или иначе ще избягат...
И който е учил, трябва да знае, че 110хил км2 могат да изхранват без проблеми 30млн души без да се нарушава равновесието...

# 466
Да кажем, че не ми се спори въобще. Писах какво съм мислила и мисля.
Вие сте свободни да мислите по коренно различен начин.

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 01:12 от Анонимен

# 467
  • София
Не е нужно да се вменяват някакви съжаления на хората, които съвсем съзнателно искат едно дете. Щом така искат, това е тяхно право и не дължат обяснения на никого.

# 468
  • София
Разбира се че изборът на едно дете е строго личностен и индивидуален и в никакъв случай не е грешен.
Порсто споменавам, че доводът "няма място на Земята" е безумен. Явно е че изборът е направен заради нещо друго, няма нужда да се пише такова оправдание...

# 469
Ами точно затова трябва да се вземат мерки и "онези" да си свалят раждаемостта и да не ни заливат, а да се развиват на място. И не е нужно това да са разни конспиративни мерки с ваксини и прочее, а просто да им се дадат пари за образование, за развиване на местна икономика и прочее.

# 470
  • София
Ама честно ми отговори - вярваш ли го че може да стане?

# 471
  • София
Защо да го правят? Те са добре, възпроизвеждат се.

# 472
Ама честно ми отговори - вярваш ли го че може да стане?

Ами вярвам. То става, макар и бавно. С повишаването на стандарта, здравеопазването и образованието раждаемостта доказано спада. И особено женското образование. А това може да се направи с морков и тояга.

# 473
Ами точно затова трябва да се вземат мерки и "онези" да си свалят раждаемостта и да не ни заливат, а да се развиват на място. И не е нужно това да са разни конспиративни мерки с ваксини и прочее, а просто да им се дадат пари за образование, за развиване на местна икономика и прочее.
Там е проблемът, че им се дават, но културни различия- няма да се променят.
 Колкото и поколения да са навън.

Европа винаги е била най- малочисленна.

# 474
  • Paris, France
Доводът че Земята изнемогва и затова трябва да имаме по едно дете е леко казано безумен. Просто като оставите празно пространство, идват новите еднически групи и ВАШЕТО дете ще расте в нов свят, който не е построен от родителите му, а от модерните движения на хомофилите. Който познава старата Германия, може да я сравни с новата, в която германката не ражда, за да "пази земята" и да се усъвършенства...
То и в България вече раждащите се българчета са под 50%, може да се успокоявате, че така или иначе ще избягат...
И който е учил, трябва да знае, че 110хил км2 могат да изхранват без проблеми 30млн души без да се нарушава равновесието...

Който наистина е учил би трябвало да знае, че една гола площ нищо не означава и има значение минават ли от там реки, с какъв дебит, дали е залесено или е пустиня, какъв е климата. Биокапацитетът на Германия е надвишен два пъти, ерго в сегашния климат може да си позволи до около 40 милиона население. България може да си позволи около 6 милиона, тоест вече населението може малко да се увеличи, защото реално живеещите там не надвишават 6 милиона. Канада може спокойно да си удвои населението. В Германия, Индия, Япония, Тайван, Южна и северна Корея, Италия гъстотата на населението е много висока отдавна. За справка:

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/ecological-fo … tprint-by-country

Новопристигналите етноси до 2 поколения възприемат раждаемостта на мястото, което обитават. По цял свят броя деца на жена пада и ще пада за идните 80 години и това няма общо с хомофилите. Този брой пада и в държави като Сенегал и Танзания, в които хомосексуалността и хомофилията се наказват от закона със затвор.

# 475
  • София
Ами нито турците в Германия, нито индийците в Англия са приели порядките на местното население.  А са вече трето поколение там. И си раждат в пъти повече от местните жители. Точно както и циганите в България, макар че живеят тук от стотици години май не са ни приели порядките...
В България има 35млн декара обработваема земя, без проблеми може да се увеличи до 50млн декара. Може да проверите колко храна може да се произведе, пък дори и да не се лишаваме от месо (което е много енергоемко).
както и да е, спорът не е затова, хората са го казали - природата не оставя празно Wink

# 476
И аз знам, че гъстотата на населението в Италия е висока, но папата наскоро имаше реч, в която изказваше безпокойството си, че много хора в днешно време решават да имат 1 или нито едно дете и с времето дори италианският народ щял да се стопи. При това пренаселване в момента и аз не знам защо зорлем трябва да карат хората да раждат, но те си знаят. Пък и отдавна се знае, че когато една нация е развита и живее добре, стандартът на медицинско обслужване е висок и т.н., семействата имат малко деца.  Открай време най-цивилизованите нации в Европа имат малки семейства. И многодетните майки, които са в тази тема, моля да не ми наскачат, споделям само факти, с които не целя да обидя никого. Смятам, че решението си е лично за всеки. А и решението понякога може да не е окончателно. Wink

# 477
  • France
Боже, какви глупости чета! Ама мили мои градски дами, вие въобще си нямате идея от земеделие.

# 478
Имаше статистика, че 49% от американските семейства са с модела на едното дете, като съответно европейските семейства бяха 47%.
За САЩ са само 23% с едно дете сега  Hands V Явно им е голямо земеделието 😉

# 479
  • Paris, France
Ами нито турците в Германия, нито индийците в Англия са приели порядките на местното население.  А са вече трето поколение там. И си раждат в пъти повече от местните жители. Точно както и циганите в България, макар че живеят тук от стотици години май не са ни приели порядките...
В България има 35млн декара обработваема земя, без проблеми може да се увеличи до 50млн декара. Може да проверите колко храна може да се произведе, пък дори и да не се лишаваме от месо (което е много енергоемко).
както и да е, спорът не е затова, хората са го казали - природата не оставя празно Wink

Ако малцинство приеме всички порядки на мнозинството, то се претопява и спира да съществува. Всяко малцинство бавно, плавно, но славно възприема някои порядки от заобикалящите го етноси, но само ако го устройват и има някаква изгода от тях.

Живяла съм над десетилетие в Англия без да общувам кой знае колко с англичани извън икономическия живот и можех да живея още 100 години така. Познавам чужденци, които без да знаят английски си работят, въртят си бизнеса, купиха си къщи в Англия, в техните държави и си живеят в техните си общества. Сред тях има и българи 🥳. Естествено за индийци и турци е по-лесно, защото са повече на брой и там, но и в техните си държави.

Знаеш ли в колко пъти повече раждат? Индийците в Англия са по-образовани от белите, печелят повече, над 30% са с професии като учители, лекари, инженери юристи спрямо 26% за белите и децата им са най-успешният етнос академично. Учила съм с индийци и винаги заемаха първите места, с най-високите оценки, заедно с източноазиатци и източноевропейци. Нямам впечатления да са се скъсали от раждане. Колежките ми, които вече са минали 50г и някои са баби имаха по 2 деца, рядко 3, много, много рядко. Оженени са много млади, а техните деца още не са женени.

Най-добрата ми приятелка е родена в 4 детно семейство в Турция. Сестра и имаше 1 момче с англичанин, а тя едно момиче с турчин. Единият и брат има 2 деца в Турция, а другият, в Русия, няма.

Колкото и да раждат в повече, броят деца намалява и при техните жени, но и при циганите в България, които в момента масово емигрират.

В самата Турция жените имат по около 1.7-1.8 деца в последните години и все по-малко. Допреди десетилетие само в 2 области са имали по под 1.5 деца на жена, а вече е така на 20% от територията, най-вече средиземноморското и черноморско крайбрежие. В две трети от районите, че и повече имат под 2 деца средно. Тук има и карти по години:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Turkey

В Индия най-големият кохорт е вече роден и броят на новородените пада. Имат по около 2.1 деца в момента, но понеже на 100 момичета се раждат 110 момчета и детската смъртност е висока, най-вече на момичетата, са в момента на брой, който е недостатъчен за възпроизводство в дългосрочен план. Цяла южна Индия и доста райони от крайбрежието и севера са на под 2 деца, даже под 1.5 в Керала, Бангалор, Дели. Положението (подобрено оттогава 🌞) през 2012 в Индия:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_India#/media/Fil … n_territories.svg

Ето им демографските показатели:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_India

А за Германия и турската раждаемост - турците, заедно с италианци, португалци, мароканци и тунизийци започват масово да се заселват в Германия още в началото на 1960те. Въпреки турската раждаемост в Германия започват да умират повече хора, отколкото се раждат още през 1972г, около 2 десетилетия преди това да се случи в България. В източна Германия имаше работници от Куба, Ангола и Мозамбик, но малко на брой. Оттогава Германия се увеличава основно от нови имигранти, които явно не раждат достатъчно за да заместят умиращите. Най-високият брой новородени в Германия, 2 милиона се е родил преди 120+ години, през 1901г. В България се случва четвърт век по-късно.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Germany

Турците в Германия са повечето кюрди, тоест малцинство в малцинството. Идват от изостанали райони, подтискани са в родината им и това обяснява вкопчването в традиции и повечето деца, но като при кабилите във Франция ще е до време.

Да си отдъхнем дружно 🥂.

Боже, какви глупости чета! Ама мили мои градски дами, вие въобще си нямате идея от земеделие.

Имам си. Гледам си магданоз, котешка трева и кориандър в кухнята и фикус в хола 🤩. Дано Бриджит Бардо да не чуе за увеличаването на земеделската земя в БГ, особено в районите, заселени с мечки, сърни и глигани!

Общи условия

Активация на акаунт