Паническо разстройство - 48

• 46 876
  • 783
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте, за пръв път пия АД, изписаха ми серопрам. Пила съм го три дни по половинка, но не искам повече да го пия. Да очаквам ли някакви проблеми, все пак съм го пила само три дни?

# 181
Здравейте, за пръв път пия АД, изписаха ми серопрам. Пила съм го три дни по половинка, но не искам повече да го пия. Да очаквам ли някакви проблеми, все пак съм го пила само три дни?
А защо като е изписан не го пиете?!? Това не са свободни съчинения!

# 182
  • София
Аз друго питах, решението е взето.

# 183
Аз друго питах, решението е взето.
Нищо няма да стане, въпроса е, че състоянието ще прогресира.

# 184
Сарна не си експериментирай. Просто помоли пси да ти смени АД. Има някой лекарства, които изискват 48ч луфт. Аз например между ксетанор и есобел трябваше да изчакам толкова.

# 185
Не си самоназначавайте лекарства и не ги спирайте на своя глава! Това е моят съвет.

# 186
Здравейте!
Знам, че има много такива теми, но не намирам това, което се случва с мен.
Поради редица обстоятелства в живота ми, от известно време имам повишени нива на стрес и постоянно се присещам за проблемите.
Всичко започна преди около две седмици много леко, единична атака - задух, сърцебиене и паника, седнах на пода, започнах да дишам дълбоко и се оправих бързо. За първи път ми се случваше и не обърнах внимание. В последствие в рамките на дни това започна да се повтаря всеки ден, като атаките са все по-дълги... Вече към тях се прибави безконтролно треперене на цялото тяло, което не мога да овладея по никакъв начин...
Кулминацията беше снощи, когато час и половина имах пристъп с минимални прекъсвания. И цяла нощ ту се унасям, ту пак се започва. Партньорът ми много се притесни, искаше да викаме линейка, но аз го спрях. Мина ми, като изпих чаша уиски и изпуших една цигара (знам, че е противопоказно, но вече бях отчаяна). Ефектът продължи околко два часа, в които спах, после се събудих цялата в пот и пак се започна, така до сутринта. Чак към 7 сутринта ме отпусна и съм заспала. Случи ми се и в автобус веднъж, но нямам страх от пътуване или клаустрофобия.
Проблемът са мислите, които имам, завъртат се в един порочен кръг и не мога да спра да мисля и да се панирам за всичко, дори и нереални неща тогава ми се виждат много страшни. Понякога не треперя, само задух, стягане в сърцето и чувството, че губя контрол.
Пия всякакви билкови успокоителни, мелатонин, чайове и не ми помагат. Пускам си медитации, дори започнах да чета молитви.
Как да ги преодолея, положението е най-зле през нощта, страх ме е да си легна да спя вече, защото знам какво ме очаква...

# 187
Здравейте!
Знам, че има много такива теми, но не намирам това, което се случва с мен.
Поради редица обстоятелства в живота ми, от известно време имам повишени нива на стрес и постоянно се присещам за проблемите.
Всичко започна преди около две седмици много леко, единична атака - задух, сърцебиене и паника, седнах на пода, започнах да дишам дълбоко и се оправих бързо. За първи път ми се случваше и не обърнах внимание. В последствие в рамките на дни това започна да се повтаря всеки ден, като атаките са все по-дълги... Вече към тях се прибави безконтролно треперене на цялото тяло, което не мога да овладея по никакъв начин...
Кулминацията беше снощи, когато час и половина имах пристъп с минимални прекъсвания. И цяла нощ ту се унасям, ту пак се започва. Партньорът ми много се притесни, искаше да викаме линейка, но аз го спрях. Мина ми, като изпих чаша уиски и изпуших една цигара (знам, че е противопоказно, но вече бях отчаяна). Ефектът продължи околко два часа, в които спах, после се събудих цялата в пот и пак се започна, така до сутринта. Чак към 7 сутринта ме отпусна и съм заспала. Случи ми се и в автобус веднъж, но нямам страх от пътуване или клаустрофобия.
Проблемът са мислите, които имам, завъртат се в един порочен кръг и не мога да спра да мисля и да се панирам за всичко, дори и нереални неща тогава ми се виждат много страшни. Понякога не треперя, само задух, стягане в сърцето и чувството, че губя контрол.
Пия всякакви билкови успокоителни, мелатонин, чайове и не ми помагат. Пускам си медитации, дори започнах да чета молитви.
Как да ги преодолея, положението е най-зле през нощта, страх ме е да си легна да спя вече, защото знам какво ме очаква...

Имах подобен проблем нищо не помага като медикаменти само терапия с психолог,трябва да си споделяш страховете или натрапчивите ти мисли с някого на когото да имаш доверие и той да ти помага.Аз така се излекувах.

# 188
Психиатър и лекарства - така се преодоляват.

# 189
Виждам, че полагаш усилия да се справиш сама, което е похвално. Браво! Това е първата и най-важна стъпка. Сега следва да прецениш дали успяваш и ако не, просто да потърсиш помощ. Най-добрия ти вариант в момента е психолог. Хората затова учат и знаят как да ни помогнат да излезем от такива ситуации. Психиатър се търси ако психологът не успее да помогне, има такива случаи. Но и да се наложи да търсиш психиатър пак не е толкова страшно колкото звучи Simple Smile Но виждам, че си борбена и не чакаш нещата да се задълбаят, затова искрено вярвам, че няколко консултации с добър специалист ще свърат работа Simple Smile Успех!

# 190
Днес пак съм със сърцебиене и драма какво ми е,и започне ли тази паника и тревожност и ме започват болките в гърба,а преди седмица бях на физиотерапия.Тъкмо имах адреналин за тренировка и ми беше ок и пак забих и станах вяла и отпусната.Аман!

# 191
Днес пак съм със сърцебиене и драма какво ми е,и започне ли тази паника и тревожност и ме започват болките в гърба,а преди седмица бях на физиотерапия.Тъкмо имах адреналин за тренировка и ми беше ок и пак забих и станах вяла и отпусната.Аман!
Споко, тия дни нещо масово народа е така, и аз съм крив също, тренирам насила малко. Много неприятно, но ще видим какво ще се прави.

# 192
Споко, тия дни нещо масово народа е така, и аз съм крив също, тренирам насила малко. Много неприятно, но ще видим какво ще се прави.

Аз съм крива от 7ми и не ме отпуска вече 10 дни. Между 7ми и 10ти имаше бури, сега нямам представа какво има но главата ми продължава да е разджуркана и не мога да спя.

# 193
Депресия и биполярно разтройство: Какви са им симптомите и може ли у един човек да ги има и двата?
Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 18:40 от Анонимен

# 194
Не зная вече,сега лежа правих насила малко йога упражнения заради гърба и врата и цялото ми тяло някво напрегнато и трепери,какво да пия и как да го спра това,взех да си мисля че правя реакция от кетонала вече,то от тия страхове вече не зная какво да мисля...

Общи условия

Активация на акаунт